Η πρόταση που αλλάζει το Κύπελλο Ελλάδας

Η πρόταση που αλλάζει το Κύπελλο Ελλάδας

Τα τηλεοπτικά δεν ήταν το μόνο θέμα που απασχόλησε το ΔΣ της Super League.

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση στην ΕΠΟ για αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, από τη νέα περίοδο, είναι η Super League. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης κατέθεσαν τις θέσεις τους στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος, με κοινή συνισταμένη τη μείωση των αγώνων για τους συλλόγους της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» προτείνουν οι πρώτες οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος να ξεκινούν από τη γ΄ φάση και όχι από τη β΄, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή. Η Ένωση ζητεί το ίδιο, αλλά μόνο για τις πέντε ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA, ενώ προτείνει την κατάργηση της φάσης των ομίλων, την ώρα που ο Ολυμπιακός επιθυμεί η συγκεκριμένη φάση να διεξάγεται με τη συμμετοχή συλλόγων μόνο της Β΄ Εθνικής.

Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες προτείνουν επίσης την κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες ως την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, στις έδρες των συλλόγων της Football League, ενώ διπλές αναμετρήσεις θα διεξάγονται μόνο στους ημιτελικούς. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες θα τελούνται σε γήπεδα με υποδομές και αγωνιστικούς χώρους εφάμιλλους εκείνων των ομάδων της Super League.

 



Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι να κάνετε για τυχόν τροποποιήσεις
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι να κάνετε για τυχόν τροποποιήσεις
Τένις: Η κλήρωση της Σάκκαρη για τη Μαδρίτη
Τένις: Η κλήρωση της Σάκκαρη για τη Μαδρίτη
Μεντιλίμπαρ: «Σκοράραμε πρώτοι κι αυτό έκρινε το ματς»
Μεντιλίμπαρ: «Σκοράραμε πρώτοι κι αυτό έκρινε το ματς»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα highlights του ντέρμπι - Βίντεο
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα highlights του ντέρμπι - Βίντεο
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved