Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-0: Έλαμψε ο Τζούρτζεβιτς στο ντεμπούτο του Μιραλάς

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-0: Έλαμψε ο Τζούρτζεβιτς στο ντεμπούτο του Μιραλάς

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Πλατανιά στο ντεμπούτο των Μιραλάς, Γκαρθία και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας - Σκόρερ ο Τζούρτζεβιτς

Με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Τζούρτζεβιτς (68΄, 90+2΄) ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με το ίδιο αποτέλεσμα και στα Χανιά και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μονότονο… ήταν το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητώντας το γρήγορο γκολ και αναγκάζοντας τον Πλατανιά σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρθία προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κοκκαλά, όμως, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με πολλά πρόσωπα στα μετόπισθεν.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν για τους Πειραιώτες με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Τζούρτζεβιτς στο 11’ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Βέλγος ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο Κοκκαλάς με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και είχαν μία ακόμα τελική, στο 17ο λεπτό, όταν ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τζούρτζεβιτς δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μιραλάς έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον Πλατανιά να αμύνεται μαζικά και οι γηπεδούχοι να χάνουν τις ευκαιρίες, όπως στο 23’ με τον Τζούρτζεβιτς που έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ η… απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με το σουτ του Στόιτσεφ εκτός περιοχής, όμως, η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη.

Οι Πειραιώτες ανέκτησαν και πάλι άμεσα τα ηνία του αγώνα και θέλησαν να φτάσουν κοντά στην εστία του Κοκκαλά, αλλά στο 33’ η κεφαλιά του Ζιλέ, έπειτα από κόρνερ του Μάρτινς πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Τζούρτζεβιτς είδε τον Κοκκαλά να διώχνει στο δυνατό σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής, στην τελευταία επικίνδυνη «επίσκεψη» των γηπεδούχων στα καρέ του Πλατανιά, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν χωρίς σκορ (0-0) στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Ίδια… εικόνα και στην «επανάληψη»

Αντίστοιχη του πρώτου μέρους ήταν η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου στο φαληρικό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Πλατανιάς ελάχιστες φορές κατάφερε να βγει στην επίθεση, όντας κυρίως σε θέση άμυνας. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε και πάλι με τον Μιραλάς για τους «ερυθρόλευκους». Στο 51’ ο Βέλγος μπήκε στην περιοχή, έπειτα από πάσα του Σεμπά, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 58’ στο πλασέ στην κίνηση του Χατζισαφί, μέσα από την μικρή περιοχή, ο Κοκκαλάς έδιωξε και κράτησε το μηδέν για την άμυνά του.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε οριστικά το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 68ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Τζούρτζεβιτς σε μία περίεργη φάση ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σέρβος πήρε την προβολή, ο Κοκκαλάς απέκρουσε, αλλά η μπάλα χτύπησε και πάλι στον δυναμικό φορ και κατέληξε στα δίχτυα.

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν, αλλά το έκαναν σε σαφώς πιο… ήπιους ρυθμούς. Στο 75’ ο Χατζισαφί απείλησε τον Κοκκαλά με απ’ ευθείας φάουλ, αλλά ο πορτιέρο του Πλατανιά απέκρουσε, ενώ στο 80’ το σουτ του Σεμπά στο ύψος της περιοχής, πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Κοκκαλά.

Πάντως, ο Ολυμπιακός αναζήτησε το δεύτερο τέρμα και το πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Βρουσάι που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 85ο λεπτό στην θέση του Μιραλάς που αποθεώθηκε, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αγγελόπουλου, μπήκε στην περιοχή, προ του Κοκκαλά «έσπασε» την μπάλα στον Τζούρτζεβιτς και ο Σέρβος δεν δυσκολεύτηκε για το 2-0. Πάντως, οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 93’ ο Μπούντνικ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Χατζισαφί, Σισέ, Νικολάου, Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Μάρτινς, Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Σεμπά, Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Μάλσα, Στόιτσεφ, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Ζίκο (61’ Μπούντνικ), Πατράλης, Πριντέτα, Ουές, Καρυπίδης (46’ Βάντερσον), Πετρόπουλος.

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μιραλάς στο Καραϊσκάκη (photos)

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μιραλάς στο Καραϊσκάκη (photos)

Ποιος Μιραλάς; Αυτή η μελαχρινή ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες του Καραϊσκάκη! (photos)

Ποιος Μιραλάς; Αυτή η μελαχρινή ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες του Καραϊσκάκη! (photos)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved