Σκίμπε: «Στο Euro με καλή ομάδα»

Σκίμπε: «Στο Euro με καλή ομάδα»

Στόχος της Εθνικής Ελλάδας είναι η συμμετοχή στο επόμενο Euro με μία καλή ομάδα, όπου οι παίκτες θα αγωνίζονται στις ομάδες τους, όπως τόνισε ο Μίκαελ Σκίμπε.

Ο Γερμανός τεχνικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ΕΠΟ, το οποίο θα είναι διάρκειας δύο ετών και το μεσημέρι της Πέμπτης (30/11) παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Βαγγέλη Γραμμένο, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, παρουσία και του Ζήση Βρύζα.

Στις δηλώσεις του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής έθεσε στόχο την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας το Euro, με μία καλή ομάδα, ενώ παράλληλα μίλησε και για τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» σε γήπεδα της περιφέρειας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα για άλλα δύο χρόνια μέχρι το Euro 2020. Τα δύο χρόνια που πέρασαν τα θεωρώ περισσότερο επιτυχημένα από αποτυχημένα. Θα πρέπει να ζήσουμε με το γεγονός ότι δεν προκριθήκαμε στο Μουντιάλ, αλλά στόχος μας είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2020», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Στην συνέχεια, ο Μίκαελ Σκίμπε απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το αν είχε δεχθεί άλλες προτάσεις και αν είχε αμφιβολίες για το μέλλον του στην Εθνική: «Τα τελευταία δύο χρόνια είχα κάποιες προτάσεις. Αλλά αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα, πολύ περήφανος που είναι προπονητής της Εθνικής Ομάδας και μου αρέσει που δουλεύω με τους παίκτες μας. Ελπίζω να δείτε κάποιους καινούργιους παίκτες στην Εθνική. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά με ενδιέφερε περισσότερο να μείνω στην Εθνική Ελλάδας για πολλά χρόνια».

Το αν έχει γίνει απολογισμός ως τώρα και το τι πρέπει να διορθωθεί από εδώ και πέρα: «Σίγουρα αναλύσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι όλοι μαζί κάναμε μια καλή δουλειά. Το πνεύμα της Ελληνικής ομάδας επέστρεψε. Κλείσαμε το κενό από τις καλές ομάδες αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά μέχρι να φτάσουμε στο τέλειο επίπεδο και να κλείσουμε περισσότερο το κενό. Οι παίκτες μου πρέπει να παίζουν στους συλλόγους τους περισσότερο. Έχουμε αρκετούς παίκτες που δεν παίζουν τόσο και θα πρέπει να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν για να ανέβουν επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ομάδα όπου οι παίκτες να μπορούν να αντικαταστήσουν παίκτες στην ενδεκάδα. Ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε τα δύο αυτά χρόνια. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξουμε τους νέους παίκτες που έχουμε στην Ελλάδα και να τους βελτιώσουμε. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε. Αυτό εξαρτάται από την ΕΠΟ και από τη Λίγκα να βρεθεί μια καλή στρατηγική τα επόμενα τέσσερα με οκτώ χρόνια για να είμαστε καλοί στο διεθνές επίπεδο».

Την έδρα της Εθνικής: «Είμαι από τη Γερμανία, πέρασα από την Εθνική ομάδα εκεί. Η γερμανική Εθνική ομάδα είναι ομάδα κάθε Γερμανού και ταξιδεύουμε σε όλες τις πόλεις για να παίξουμε. Είναι καλή ιδέα να γίνει αυτό και στην Ελλάδα. Είμαστε ομάδα όλων των Ελλήνων και το καλύτερο στάδιο είναι του Ολυμπιακού. Όμως είναι απαραίτητο να παίξουμε και σε άλλες πόλεις για να δείξουμε ότι όλοι είναι ενωμένοι. Ίσως στα νησιά θα ήταν καλό, ή και σε άλλες πόλεις, γιατί είμαστε η Εθνική όλων των Ελλήνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο να μην παίζουμε όλα τα ματς στο Καραϊσκάκη».

Το αν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του στις κλήσεις των παικτών στην εθνική ομάδα ή θα παραμείνει κλειστό κλαμπ: «Είναι σημαντικό οι παίκτες μας να παίζουν στις ομάδες τους. Αυτό πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε. Αλλά είναι χρήσιμο να έχουμε παίκτες που αγωνίζονται σε ψηλό επίπεδο. Για παράδειγμα ο Απόστολος Βέλλιος όταν έπαιζε στον Ηρακλή τα πήγαινε πολύ καλά, σκόραρε πολύ, είχε καλές κινήσεις, πήγαινε στο πρώτο δοκάρι και ήταν σε φόρμα. Γύρισε στην Αγγλία, και δεν απέδωσε καλά τη δεύτερη φορά πάλι. Εξαρτάται από τους παίκτες και τους ατζέντηδες για το που θα είναι καλό να πάνε. Ο Βέλλιος έχασε την αυτοπεποίθησή του και έτσι έπρεπε να κοιτάξουμε κι άλλους επιθετικούς. Ο Καρέλης είναι τραυματίας, οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν είχαν πολλούς Έλληνες επιθετικούς στο ρόστερ. Θα ήθελα να πω ότι εξαρτάται από αυτούς να βρουν άλλες ομάδες για να παίζουν κι αν το κάνουν και είναι καλοί θα ξανακληθούν».

Το αν θα συναντήσει τους προπονητές των ομάδων εκ νέου: «Θέλω να συναντιόμαστε 2 φορές κάθε χρόνο. Πριν την έναρξη της σεζόν τους ενημέρωσα ότι θα συναντηθούμε μετά τη λήξη των προκριματικών. Προτιμώ να γίνει μετά την κλήρωση του Κυπέλλου των Εθνών. Είναι σημαντικό να μιλάμε και να είναι άμεσα διαθέσιμοι και αυτοί να μπορούν να ρωτήσουν ότι θέλουν τον προπονητή της Εθνικής. Θα τους πω τι πρέπει να γίνει με τους παίκτες το προσεχές καλοκαίρι και γενικά θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών».

Το νέο σύστημα των προκριματικών: «Θα είναι ενδιαφέρον. Θα είμαι χαρούμενος, όπως και οι άλλοι προπονητές που δεν θα έχουμε πλέον φιλικούς αγώνες. Θα είναι καλύτερο να είσαι σε μια διοργάνωση και να μην δίνεις φιλικά μόνο. Μέχρι τώρα φτάσαμε σε ανώτερο επίπεδο σε σχέση με δυο χρόνια πριν. Είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά από την άλλη υπάρχει ένα κενό μεταξύ εμάς και του Βελγίου και κάποιες φορές μεγαλύτεροι κενό όπως φάνηκε στο πρώτο ματς με την Κροατία. Πρέπει να μικρύνουμε το κενό και να το αποδείξουμε. Προκρίνονται πλέον περισσότερες ομάδες και ίσως είναι ευκολότερο να προκριθείς πλέον. Είναι καλό για μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Κύπελλο Εθνών. Και στη συνέχεια στα προκριματικά του Euro θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και να έχουμε μίνιμουμ το στόχο της δεύτερης θέσης».

Τον στόχο από εδώ και πέρα στην Εθνική: «Θα πρέπει να βρεθούν παίκτες που καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να αγαπάνε την πατρίδα τους. Η ομάδα έχει παρελθόν σε συμμετοχή σε διοργανώσεις και θα πρέπει να πάμε στο Euro με μια καλή ομάδα. Οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Το σημαντικό είναι να καταλάβουν οι παίκτες ότι θα πρέπει να παίζουν στις ομάδες τους. Αντίστοιχα, αν κάποιος επιλέξει να πάει στο εξωτερικό θα πρέπει να πάει σε μια ομάδα που θα παίζει περισσότερο και όχι εκεί που θα πάρουν τα περισσότερα χρήματα».

Το αν βοήθησε το ταξίδι στην Αυστραλία: «Αν είσαι με μια ομάδα δέκα μέρες και πας στο εξωτερικό έχεις πολύ χρόνο με τους παίκτες να δουλέψεις σαν ομάδα. Μας βοήθησε πολύ αυτό και μέσα από τις συζητήσεις θέλαμε να κάνουμε σαφές ότι καταλαβαίνουν τις ιδέες μας. Σημαντικό είναι να μοιράζεσαι τις ιδέες μαζί με τους παίκτες και να ακούς τις δικές τους. Θα πρέπει να συζητάμε όλοι μαζί και ίσως ένας παίκτης έχει καλύτερη ιδέα, τότε να ακολουθούμε τη δική τους. Ήταν σημαντικό που συζητήσαμε στην Αυστραλία με τους έμπειρους παίκτες, τους αρχηγούς και τους υπόλοιπους για το ποιες ήταν οι προσδοκίες τους και φάνηκε πολύ χρήσιμο. Πριν η ομάδα ήταν λίγο πιο χωρισμένη, τώρα θα είναι ανταγωνιστική όταν είναι ενωμένη και δυνατή».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα: Σκίμπε και με την… βούλα

Ελλάδα: Σκίμπε και με την… βούλα

Εθνική Ελλάδας: Οριστικό για Σκίμπε!

Εθνική Ελλάδας: Οριστικό για Σκίμπε!

Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved