Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών!

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών!

Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Ιταλία ο Μπουφόν.

Δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 40 του, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ιταλία, παραλαμβάνοντας το σχετικό βραβείο σε εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στο Μιλάνο. «Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κερδίσω αυτό το βραβείο και τώρα το κρατάω σφιχτά» δήλωσε ο Μπουφόν, ο οποίος φυσικά κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, μόνο που αυτό το κατέκτησε μόλις για... 12η φορά στην καριέρα του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η έκτη διαδοχική χρονιά που ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Serie Α αναδεικνύεται παίκτης της Γιουβέντους. Είχε προηγηθεί τρεις φορές ο Αντρέα Πίρλο (2012, 2013, 2014) και από μία ο Κάρλος Τέβες (2015) και ο Λεονάρντο Μπονούτσι (2016).

Στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν συμπεριλήφθηκαν συνολικά επτά παίκτες που αγωνίζονταν πέρυσι στους «μπιανκονέρι»: Μπουφόν, Ντάνι Αλβες, Λεονάρντο Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Μίραλεμ Πιάνιτς, Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Πάουλο Ντιμπάλα. Μαζί τους «χώρεσαν» οι Καλιντού Κουλιμπαλί, Μάρεκ Χάμσικ και Ντρις Μέρτενς της Νάπολι, καθώς και ο Ράτζα Ναϊνγκολάν της Ρόμα. Καλύτερος προπονητής της σεζόν αναδείχθηκε ο Μαουρίτσιο Σάρι της Νάπολι.



Πανιώνιος: Τέλος ο Δερμιτζάκης απ’ την ομάδα της Νέας Σμύρνης
Πανιώνιος: Τέλος ο Δερμιτζάκης απ’ την ομάδα της Νέας Σμύρνης
Super League: Τα highlights του ΑΕΚ – ΑΕΛ
Super League: Τα highlights του ΑΕΚ – ΑΕΛ
Μαρία Σάκκαρη: Με το… δεξί στο Indian Wells και περιμένει Σβιόντεκ
Μαρία Σάκκαρη: Με το… δεξί στο Indian Wells και περιμένει Σβιόντεκ
Βόλεϊ Γυναικών: Ιστορικό Κύπελλο για τον Πανιώνιο
Βόλεϊ Γυναικών: Ιστορικό Κύπελλο για τον Πανιώνιο
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved