Ο Άγιαξ επιμένει… ελληνικά!

Ο Άγιαξ επιμένει… ελληνικά!

Ο «Αίαντας» ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Λάμπρου για τον επόμενο χρόνο και έφτασε τους τέσσερις Έλληνες στην ιστορία που φόρεσαν τη φανέλα του.

Ο Κώστας Λάμπρου εξαργύρωσε την εκπληκτική του διετία στη Βίλεμ υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άγιαξ ως το καλοκαίρι του 2018. Οι σχετικές υπογραφές «έπεσαν» την Τρίτη (1/8) και στη συνέχεια ο «Αίαντας» ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του. Ο Λάμπρου διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τα ολλανδικά γήπεδα, καθώς έχει θητεύσει σε Φέγενορντ, Εξέλσιορ και Βίλεμ, η συνεργασία του με την οποία έληξε στις 30 Ιουνίου. Παράλληλα οι Ολλανδοί μεγαλώνουν την λίστα με τους Έλληνες που φόρεσαν την φανέλα του Άγιαξ τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τα κατορθώματα του Νίκου Μαχλά στην Ολλανδία αλλά και τις εμφανίσεις του Χαριστέα και του Αναστασίου με τον Άγιαξ;

4


Νίκος Μαχλάς

Ο Νίκος Μαχλάς αγωνίστηκε κυρίως στον ΟΦΗ, σε ολλανδικές ομάδες και τελευταία στον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2008. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον ΟΦΗ το 1990 με τον οποίο έγινε γνωστός για την εκτελεστική του δεινότητα. Μετά από έξι περιόδους στην ομάδα της Κρήτης, οι σκάουτερ της ολλανδικής Φίτεσε του Άρνεμ τον έφεραν στο ολλανδικό πρωτάθλημα το 1996. Την περίοδο 1997-98 ο Νίκος Μαχλάς κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και σκοράροντας 34 τέρματα σε 32 αγώνες ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία αλλά και πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη κερδίζοντας το Χρυσό Παπούτσι.

Την περίοδο 1999-2000 έλαβε μεταγραφή στον Άγιαξ, έναντι περίπου 2,9 δις δραχμών (8,5 εκατομμυρίων ευρώ) και αποτέλεσε εκείνη την εποχή την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Με τον Άγιαξ κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 2001-02 και στην τριετή παρουσία του στον Άγιαξ έφτασε τις 74 συμμετοχές και τα 38 γκολ.


Άγγελος Χαριστέας

Ο Χαριστέας ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα του Στρυμωνικού Σερρών από όπου μεταπήδησε στον Άρη το 1997. Τον Ιανουάριο του 1998 δόθηκε δανεικός στον Αθηναϊκό για έξι μήνες. Με την επιστροφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά, του δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες και συνέχισε τη καριέρα του στον Άρη μέχρι και το 2002, με το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων να εκδηλώνεται πολλαπλές φορές.

Το 2002 η Βέρντερ Βρέμης τον απέκτησε και ως το 2005 αγωνίστηκε με τη γερμανική ομάδα σε 66 αγώνες, σκόραρε 18 τέρματα και κατέκτησε ένα νταμπλ. Το 2005 μετακόμισε στην Ολλανδία και στον Άγιαξ, όπου την πρώτη του χρονιά είχε θετικές εμφανίσεις, σημειώνοντας οκτώ τέρματα. Ωστόσο την επόμενη χρονιά παραγκωνίστηκε και βρέθηκε εκτός πλάνων του τότε προπονητή του ολλανδικού συλλόγου, Χενκ Τεν Κάτε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, συμμετέχοντας συνολικά σε 31 αγώνες πρωταθλήματος και έχοντας πετύχει δώδεκα τέρματα.


Γιάννης Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου αγωνιζόταν ως επιθετικός και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ακράτητο Ακροποταμιάς της γενέτειράς του, με τον οποίο αγωνίστηκε στις διοργανώσεις της τοπικής ΕΠΣ Άρτας. Έπειτα την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών το 1990, μετακινήθηκε στον ΠΑΣ Πρέβεζα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας για ένα χρόνο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε επί πενταετία με τον Εθνικό Πειραιώς, δύο χρόνια στον ΟΦΗ και από το 1998 άρχισε διεθνή καριέρα.

Αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Άντερλεχτ, τέσσερα στη Ρόντα, δυο στον Άγιαξ και έναν χρόνο στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Το 2007-08 αγωνίστηκε στην Ομνιγουόρλντ Άλμερε της δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας. Κατέκτησε τα πρωταθλήματα Βελγίου και Ολλανδίας καθώς και το κύπελλο Ολλανδίας.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved