Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Η σκακιέρα, η «ιστορία» και οι Μπεργκ-Πρίγιοβιτς που αλλάζουν τα δεδομένα

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Η σκακιέρα, η «ιστορία» και οι Μπεργκ-Πρίγιοβιτς που αλλάζουν τα δεδομένα

Καμία σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας, το αποψινό στη Λεωφόρο

Η ώρα για τον έναν εκ των δύο μεγάλων ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος έφτασε. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για τον πρώτο αγώνα-φωτιά της τετράδας και όλη η Ελλάδα θα είναι συντονισμένη στη Λεωφόρο (19:00) το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δύο ομάδες μας προσέφεραν μια πρόγευση την περασμένη Κυριακή (3-0 νίκη για τον ΠΑΟΚ), ωστόσο όλοι μπορούν να διακρίνουν ότι το αποψινό ματς δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι της Superleague.

Απόψε κανείς δεν είναι αδιάφορος

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Παναθηναϊκός κατέβηκε ολοκληρωτικά αδιάφορος στο παιχνίδι της Τούμπας. Και ας επέλεξε ο Ουζουνίδης να παίξει χωρίς τα 8/11 της βασικής του ενδεκάδας των περασμένων αγώνων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήταν ευκαιρία για πολλούς ποδοσφαιριστές να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίξουν περισσότερο στα εναπομείναντα παιχνίδια του Κυπέλλου και των πλέι οφ.

Ο αποκλεισμός των Βλαχοδήμου-Μπουμάλ από το αποψινό ντέρμπι φανερώνει ξεκάθαρα ένα μήνυμα απογοήτευσης-προειδοποίησης του προπονητή προς το πρόσωπό τους ότι θα πρέπει σε παιχνίδια σαν της Λεωφόρου και της Τούμπας να είναι έτοιμοι να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους.

Όπως και να το κάνουμε στο παιχνίδι της Τούμπας είδαμε μία μόνο ομάδα, και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ ο οποίος μπήκε, το πήρε και ανέβασε την ψυχολογία του ενόψει ημιτελικού. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο κέρδος του από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το κέρδος, διότι από πλευράς τακτικής είναι δεδομένο ότι η σκακιέρα θα είναι πολύ διαφορετικά τοποθετημένη.

Τι έγινε την τελευταία φορά που οι ομάδες τα είπαν μέσα σε λίγες μέρες για Κύπελλο και Superleague;

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τα είπαν σε αγώνα Κυπέλλου ήταν στον τελικό του 2014, στο 4-1 του ΟΑΚΑ. Λίγες μέρες αργότερα μάλιστα τα ξανάπαν στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ με το σκορ να λήγει 1-1.

Όπως και φέτος δηλαδή, παρότι που τα τότε ζεύγη αγώνων δεν έχουν πολύ μεγάλη σχέση. Αν ρίξει όμως κάποιος μια πιο προσεκτική ματιά στους αγώνες θα συνειδητοποιήσει το πόσο διαφορετικός ήταν ο κάθε αγώνας.

Ο τελικός μπορεί να είχε βαρύ σκορ, ωστόσο μέχρι ο Παναθηναϊκός να πετύχει το 2-0 είχε δεινοπαθήσει να κρατήσει το μηδέν με τον Δικέφαλο να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς σε αγώνες «do or die» όπως είναι αυτοί του Κυπέλλου, οι ομάδες χτυπούν διαφορετικά το παιχνίδι, ψάχνουν  οπωσδήποτε το αποτέλεσμα. Και αυτό θα φανεί απόψε στο χορτάρι της Λεωφόρου.

 

Μπεργκ vs Πρίγιοβιτς

Απόψε θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απολαύσουμε τους κατά τεκμήριο πιο προικισμένους φορ του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στο ίδιο τερέν. Ο αφηνιασμένος Μάρκους Μπεργκ θα κοντραριστεί εναντίον του επιστρέψαντα Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Σέρβος έχει δείξει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και συνέπειας στο σκοράρισμα στα όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί με την ασπρόμαυρη φανέλα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι η παρουσία του, ακόμα και αν είναι ανέτοιμος ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες.

Από την άλλη για τον Σουηδό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι για το 2017 ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο και με αυτόν στην ενδεκάδα οι «πράσινοι» ανεβαίνουν τρία επίπεδα. Οι συμπαίκτες του παίζουν για αυτόν, ο Μπεργκ παίζει για εκείνους και αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό που τελευταία ο Παναθηναϊκός βρίσκει λύσεις απέναντι στην οποιαδήποτε άμυνα.

Όπως και να έχει, το ματς αυτό θα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της Κυριακής. Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί διαφορετικός, ιδιαίτερα μπροστά στο κοινό του ή ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να βάλει το πρώτο λιθαράκι για να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2014; Η απάντηση, σε λίγες ώρες στη Λεωφόρο…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0: Το rotation δεν του βγήκε σε καλό

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0: Το rotation δεν του βγήκε σε καλό

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησε για ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησε για ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός: Ατομικό για Μπερνάρ και Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: Ατομικό για Μπερνάρ και Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός Aktor: Με τον Χουάντσο οι “πράσινοι”, εκτός ο Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός Aktor: Με τον Χουάντσο οι “πράσινοι”, εκτός ο Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved