Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Με τέτοια... διαπραγμάτευση περνάμε!

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Με τέτοια... διαπραγμάτευση περνάμε!

Η Ελλάδα άγγιξε τη νίκη, το Βέλγιο σώθηκε στο 89’ αλλά ακόμα και με το άδικο 1-1 στις Βρυξέλλες μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ - Ανήμερα της εθνικής εορτής οι διεθνείς υπενθύμισαν σε όλους πως ομάδα που μας έκανε περήφανους πολλές φορές στο παρελθόν επέστρεψε και αξίζει σεβασμό 

Η εθνική ομάδα απείχε ελάχιστα από ένα τεράστιο διπλό που θα της έδινε την πρωτιά στον όμιλο και το προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο Μήτρογλου σόκαρε τους Βέλγους στο 46’ που χρειάστηκαν να φτάσουν μέχρι το 89’ και με την Ελλάδα να αγωνίζεται με δέκα παίκτες λόγω χαζής αποβολής του Ταχτσίδη στο 65’ για να λυτρωθούν και να ισοφαρίσουν.

Το γκολ του Λουκάκου μας στεναχώρησε καθώς η γαλανόλευκη με την άψογη αμυντική τακτική της πήγε να βγάλει νοκ άουτ μια ομάδα που επιθετικά θα πρέπει να κάνεις στο σταυρό σου για να την σταματήσεις.

Η Ελλάδα όμως έδειξε μέταλλο όπως παλιά κόντρα στο φαβορί του ομίλου και παρότι χάθηκε η νίκη, ο βαθμός στις Βρυξέλλες είναι κέρδος και τη διατηρεί δυναμικά στο κόλπο για το τσεκάρισμα του εισιτηρίου στη μάχη των προκριματικών.

Πλέον το επόμενο παιχνίδι με τη Βοσνία εκτός έδρας, κι από το οποίο θα απουσιάσουν οι Τζαβέλλας-Ταχτσίδης-Σάμαρης, είναι «τελικός» για την εθνική μας ομάδα που έκανε την καλύτερη της εμφάνιση επί Μίκαελ Σκίμπε απέναντι στο νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA..

Μηδέν τελικές και αμυντικό πλάνο

Οι Βέλγοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο. Πίεσαν, κυκλοφόρησαν την μπάλα και το αρχικό τους δεκαπεντάλεπτο ήταν εκρηκτικό. Η Εθνική με αμυντική τακτική πήγε το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν, αλλά ήταν άφαντη επιθετικά.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε άμεσα από τον Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα άλλαξε το 4-2-3-1 και το μετέτρεψε σε ένα ιδιόμορφο 5-4-1 - με τον Σταφυλλίδη να ντουμπλάρει τον Τζαβέλλα-  το οποίο δούλεψε καλύτερα για την Ελλάδα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Αυτό συνέβη επειδή το Βέλγιο με τους Τσαντλί και Μέρτενς στόχευσε στην αριστερή πλευρά της άμυνας μας κι από εκεί έγιναν σχεδόν όλες οι επιθετικές απόπειρες των γηπεδούχων.

Ο Καπίνο κινδύνεψε δύο φορές. Μια στο 13’ όταν από δεξιά ο Μέρτενς πέρασε σαν σταματημένο τον Τζαβέλλα  και ο Φελαϊνί έστειλε άουτ την μπάλα με κεφαλιά, ενώ ο ίδιος παίκτης με τακουνάκι υποχρέωσε το διεθνή κίπερ να διώξει σε κόρνερ στο 31’ .

Η Ελλάδα είχε θέμα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Ο Μήτρογλου δεν τροφοδοτήθηκε κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η γαλανόλευκη επέλεξε να ταμπουρωθεί και να περιμένει μια βαθιά στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων. Αυτό δεν έγινε ποτέ (0 τελικές), ενώ δίχως κατοχή της μπάλας (μόλις 36%) δεν πήρε και στημένα που θα μπορούσαν να βάλουν δύσκολα στη βελγική άμυνα.

Μας πλήγωσε η αποβολή και ο Λουκάκου

Η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Η φάση που έψαχνε ο Σκίμπε βγήκε στο 46’, ο Μήτρογλου –στην πλάτη της άμυνας- βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ταχτσίδη.

Η συμπεριφορά της Εθνικής δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η αμυντική τακτική παρέμεινε με τη μόνη διαφορά ότι οι διεθνείς μας πίεσαν περισσότερο τους Βέλγους στην πρώτη πάσα από το τέρμα και κράτησαν παραπάνω την μπάλα στα πόδια τους.

Το Βέλγιο μόλις συνήλθε από το σοκ συνέχισε να πιέσει και να αναζητά τρόπους να ισοφαρίσει με αγχωτικό τρόπο καθώς δεν περίμενε πως ο «Μητρογκόλ» θα «χτυπούσε» με το καλησπέρα του δευτέρου μέρους.

Η χαζή αποβολή του Ταχτσίδη στο 65’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (μάρκαρε άτσαλα σε σημείο που δεν χρειαζόταν) άφησε την Ελλάδα με δέκα παίκτες και αύξησε την πίεση του Βελγίου και ανάγκασε τον Σκίμπε να θυσιάσει τον Φορτούνη με τον Τζιόλη για να καλυφθεί το κενό στο κέντρο.

Η εθνική ομάδα αν και έδειχνε να αντέχει στο σφυροκόπημα των Βέλγων, ο Καπίνο ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και ο Ζέκα  στο ντεμπούτο του έδωσε τρεξίματα, ο Λουκάκου στο 89’ ισοφάρισε και γλίτωσε τους γηπεδούχους. Όπως μας γλίτωσε από μια άδικη ήττα και ο Καπίνο στο 91’ στην κεφαλιά οβίδα του Λουκάκου με τεράστια επέμβαση.

Στο 94’ Λουκάκου και Μανωλάς σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια λόγω αψιμαχίας και με τα νεύρα τεντωμένα. Στο γενικό χαμό και στη σύρραξη ο Τζαβέλλας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Τόσο αυτός όσο και ο Ταχτσίδης θα χάσουν το επόμενο ματς στη Βοσνία.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Τα γκολ του αγώνα

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Τα γκολ του αγώνα

Αποδεκατισμένη η Ελλάδα κόντρα στη Βοσνία

Αποδεκατισμένη η Ελλάδα κόντρα στη Βοσνία

Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved