Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0: Μπλόκο και τώρα Περιστέρι!

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0: Μπλόκο και τώρα Περιστέρι!

Ο Ατρόμητος κράτησε στο... μηδέν τον Ολυμπιακό στην πρώτη «μάχη» των προημιτελικών και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς του Περιστερίου

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο, στην πρεμιέρα του Πορτογάλου στον πάγκο, πήρε αυτό που... ήθελε στο Φάληρο (0-0) και πλέον έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση για τα ημιτελικά στον επαναληπτικό του «ζευγαριού». Οι φιλοξενούμενοι λίγο... έλειψε να «κλέψουν» το ματς στο 83' με τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος απέναντι στο Λεάλι έστειλε τη μπάλα άουτ! Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του πρώτου μέρους σε κάποιο γκολ και πλέον μπαίνει σε... περιπέτειες για την παρουσία του στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά λάθη από τις δύο ομάδες στην μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ατρόμητος περίμενε στην άμυνα και οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν. Όσο τα λεπτά περνούσαν, το ματς έβρισκε ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να γίνουν πιο απειλητικοί, βγαίνοντας από την άμυνά τους και θέλοντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Πειραιωτών, αλλά αυτό έφερε κενούς χώρους στην άμυνα, που θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι».

Οι «μικροί» του Ολυμπιακού έδωσαν… κίνηση και ρυθμό στην επίθεση και στο 24’ ο Καρντόσο είχε δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μανθάτη και προσπάθεια του Ανδρούτσου, που κατέληξε στον Παραγουανό, αλλά σημάδεψε, για μία ακόμα φορά, το δοκάρι. Ο Ατρόμητος θέλησε να χτυπήσει την κόντρα και σε μία εξ αυτών, στο 28’ ο Πλατέλλας σούταρε άουτ, από το ύψος του πέναλτι.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε μία… σειρά από χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Οι Καρντόσο και Ανσαριφάρντ έδειχναν να βρίσκονται εξαιρετικά, την στιγμή που οι Μανθάτης και Ανδρούτσος στα άκρα, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Στο 33’ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε γύρισμα του Ανσαριφάρντ, μέσα στην περιοχή, όταν η μπάλα χτύπησε το χέρι του πεσμένου Ζησούπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν την ευκαιρία της βραδιάς.

Οι δύο επιθετικοί των Πειραιωτών άλλαξαν… μοναδικά την μπάλα με συνεχόμενα «1-2», ο Ιρανός βρέθηκε απέναντι στον Γκορμπούνοφ, αλλά ο πορτιέρο του Ατρόμητου έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Καρντόσο δεν κατάφερε να «τσιμπήσει» την μπάλα μπροστά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, έπειτα από λάθος γύρισμα, ενώ στο 38’ ο Μανθάτης δεν κατάφερε να σουτάρει όπως ήθελε, έπειτα από γύρισμα του Καρντόσο με το κεφάλι.

Ροντέο στην… επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα και να… ηρεμήσουν για την συνέχεια. Το σουτ του Ανσαριφάρντ στο 49’ πέρασε άουτ και ο Ατρόμητος… αναθάρρησε ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Λημνιός δεν κατάφερε να σκοράρει στο 50’ ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Βιάνα πρόλαβε τον Τόνσο που έβγαινε μόνος του κόντρα στον Λεάλι. Η… απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με τον Μανθάτη στο 55’ έπειτα από συνεργασία με τον Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Γκορμπούνοφ, ενώ κάθε αντεπίθεση του Ατρόμητου ήταν… φωτιά. Στο 57’ ο Πλατέλλας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ωστόσο, αυτός ήταν που πάτησε το πόδι του Ρέτσου. Στα τελευταία λεπτά, το ματς έγινε ροντέο. Οι Πειραιώτες είχαν… βγει όλοι στην επίθεση για να σκοράρουν, την στιγμή που οι Περιστεριώτες θέλησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Σε μία από αυτές, ο Λε Ταλέκ έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Τόνσο πίεσε τον Νικολάου και κέρδισε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στον Γάλλο, αλλά το πλασέ του τελευταίου, απέναντι στον Λεάλι, έκανε… τσαφ και την έστειλε άουτ. Η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 85’ με την κεφαλιά του Ιντέγε που πέρασε άουτ και κάπου εκεί… τελείωσε το ματς, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να βάζει και πάλι δύσκολα στον Ολυμπιακό, όπως είχε κάνει και στην αρχή της πρώτης του θητείας στον πάγκο του Ατρόμητου.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (66’ Φορτούνης), Μανθάτης (61’ Σεμπά), Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80’ Ιντέγε).

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μπάχα, Φυτανίδης, Ουμπίντες, Λε Ταλέκ, Τονσό (85’ Νάτσος), Ζησόπουλος, Πλατέλλας, Κιβρακίδης, Λημνιός (69’ Κυριακίδης), Κατράνης (80’ Παντελιάδης).



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved