Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Πολύ σκληρή για να πεθάνει!

Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Πολύ σκληρή για να πεθάνει!

Βαθμό-χρυσάφι πήρε η εθνική μας ομάδα από τη Βοσνία (1-1) χάρη σε γκολ του Τζαβέλα στo φινάλε - Ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου

Ένα απίστευτο γκολ του Τζαβέλα κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε στην Ελλάδα «χρυσό» βαθμό κόντρα στη Βοσνία απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Χάρη στο τέρμα του άσου του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις η Εθνική άφησε τους Βόσνιους στο -3 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα με το μεγάλο φαβορί του ομίλου, το Βέλγιο την άνοιξη του 2017 στις Βρυξέλλες.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Βέλγιο 12 (21-1)
Ελλάδα 10 (9-2)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 7 (8-5)
Εσθονία 3 (5-15)
Κύπρος 3 (3-8)
Γιβραλτάρ 0 (2-17)

Mέταλλο και ψυχή

Η Εθνική έδειξε μέταλλο και ψυχή σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήταν καλή. Η Βοσνία κυριάρχησε τόσο στο πρώτο ημίχρονο όπου και σκόραρε με το φάουλ-καραμπόλα του Πιάνιτς στο 32' όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, η γαλανόλευκη που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας- είχε τσαγανό και το έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, είχε δοκάρι με τον Φορτούνη (55΄) και δικαιώθηκε στο 95' με το ασύλληπτο σουτ του Τζαβέλλα που λύτρωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

Φυσικά δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Εντος κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Υπήρξε διακοπή λόγω καπνογόνων και ρίψεις καθισμάτων από τους Βόσνιους μετά το γκολ του Πιάνιτς, ενώ στο 82' ο Τζέκο ξεβράκωσε τον Παπασταθόπουλο σε φάση-ροντέο που προκάλεσε την αποβολή του πρώτου και του Κ. Παπαδόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, διατηρώντας και το αήττητο της στον όμιλο. Με τρεις νίκες και μία ισοπαλία φουλάρει για το μεγάλο στόχο του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στα του στησίματος υπήρξαν ανορθογραφίες από τον Μίκαελ Σκίμπε, καθώς η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Σταφυλίδη εξτρεμ δεν του βγήκε. Πήρε όμως το αποτέλεσμα που κρατά δυνατά στο κόλπο την Ελλάδα και αυτό είναι το μόνο που μετρά στα προκριματικά.

Ελλάδα(Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Μανιάτης (61' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Μάνταλος (86' Καρέλης), Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου

Βοσνία Ερζεγοβίνη (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70' Σούνιτς), Κολάσινατς, Βράνιες, Ιμπίσεβιτς (84' Ντούριτς), Πιάνιτς, Τζέκο, Λούλιτς, Ζουκάνονιτς, Χαϊροβιτς (87' Μπίτσακσιτς), Γιάγιαλο

Παρακολουθήσατε Live το παιχνίδι από το Onsports.gr

Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Πολύ σκληρή για να πεθάνει!



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved