«Αιχμές» κατά του Γκουαρντιόλα ο Πελεγκρίνι!

«Αιχμές» κατά του Γκουαρντιόλα ο Πελεγκρίνι!

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι για να τον διαδεχτεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τον οποίο ωστόσο δεν είχε να πει μόνο καλά λόγια.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποκάλυψε γιατί αυτή ήταν η χειρότερη του σεζόν με την Μάντσεστερ Σίτι, άφησε αιχμές κατά του Γκουαρδιόλα και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Στις δηλώσεις του στην Guardian, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τα προβλήματα τραυματισμών, την απόφαση του να ασχοληθεί με την προπονητική και το μέλλον του.

«Ηταν δική μου απόφαση. Μετά τις δηλώσεις του Γκουαρδιόλα που αποκάλυψε πως θα συνεχίσει στην Αγγλία, όλα τα ΜΜΕ άρχισαν να λένε πως θα πάει στην Σίτι, στην Γιουνάιτεντ, στην Άρσεναλ. Δεν ήταν δίκαιο για κανέναν προπονητή, ειδικότερα όταν όλοι ήξεραν που θα πήγαινε», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αν θα το έκανα ξανά; Έχω κάποιες δεύτερες σκέψεις, αλλά ναι και δεν θέλω να λέω δικαιολογίες, ήταν δύσκολο να δουλέψω στην ομάδα μετά από όσα έγιναν. Δύσκολο και για τους παίκτες. Κανείς δεν ξέρει αν πήρα τη σωστή απόφαση. Όταν όμως βλέπεις να χάνεις τρία παιχνίδια μετά από πέντε σερί νίκες, τότε κάτι έχει ραγίσει. Και αν έχει σπάσει τότε δύσκολα κολλάει ξανά. Πρέπει να ψάξεις τρόπους για να φέρεις κοντά την ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν μπορούν να επηρεαστούν παίκτες πρώτης γραμμής, ο Πελεγκρίνι είπε: «Πρέπει να το δεις όλο μαζί και όταν δεν μπορείς να φέρεις κοντά όλη την ομάδα, τότε... Δες απλά τι συνέβη στην Τσέλσι. Ο ίδιος προπονητής, οι ίδιοι παίκτες (την περσινή σεζόν πήραν το πρωτάθλημα). Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Γι αυτό είναι το πιο γνωστό σπορ στον κόσμο».

Για τον ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε: «Μπορούν να σε αποκλείσουν, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Είχαμε το μυαλό μας σε άλλα παιχνίδια γιατί μαζέψαμε μόλις δυο πόντους σε τρία παιχνίδια. Αν τερματίζαμε στην δεύτερη θέση θα ήταν διαφορετικά. Τώρα ποια σεζόν ήταν η χειρότερη; Η φετινή».

Στη συνέχεια ο Χιλιανός προπονητής στάθηκε στους τραυματισμούς κομβικών παικτών που ήρθαν στο χειρότερο σημείο της σεζόν, λέγοντας πως επηρεάστηκε αρκετά η ομάδα του κυρίως στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα για τον Βενσάντ Κομπανί δήλωσε πως δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του.

Μιλώντας για την καριέρα του: «Στην αρχή σκέφτηκα και έγινα ποδοσφαιριστής, μετά όμως δοκίμασα να σπουδάσω φαρμακευτική ή μηχανική. Το πρώτο ήταν δύσκολο, οπότε επικεντρώθηκα στο δεύτερο. Στα παιχνίδια της Universidad de Chile θυμάμαι πως ερχόντουσαν 70.000 και 80.000 κόσμου σε κάθε ματς».

Για την απόφαση του να γίνει προπονητής: «Ήταν πολύ δύσκολο να γίνω προπονητής. Γνώριζα έναν Χιλιανό τεχνικό, τον Φερνάνδο Ριέρα, ο οποίος είχε δουλέψει στην Μπενφίκα με τον Εουσέμπιο. Αυτός με έπεισε να γίνω προπονητής. Όταν το έκανα, είπα πως πρέπει να γίνω σημαντικός και τώρα βλέπω πως τα κατάφερα.

Στις αρχές βέβαια η εταιρεία που είχα (έφτιαχνε σπίτια) έβγαζε τα δεκαπλάσια χρήματα σε σχέση με την προπονητική. Άφησα τα χρήματα και ξεκίνησα πολλά πράγματα. Έμαθα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. Σπούδασα, το πήρα στα σοβαρά. Έβαλα στόχο να γίνει ο καλύτερος. Έκανα τα πάντα για να τα καταφέρω, αλλά δεν είναι εύκολο όταν είσαι από την Χιλή ε;»

Για την απόφαση του να πάει στην Ευρώπη: «Ήμουν 50 ετών, καλή ηλικία. Υπέγραψα στην Βιγιαρεάλ για 30% λιγότερα απ όλα έπαιρνα στο Μεξικό. Είχα όμως ξεκάθαρο στόχο για το που πάω και τι θέλω να κάνω».

Για τη σχέση του με τα μίντια, είπε: «Πρέπει να μιλάς συνέχεια. Είναι άλλο ένα "καθήκον". Δεν μπορώ να αναλύσει το επάγγελμα σας γιατί δεν το κάνω. Αλλά εσείς μπορείτε το δικό μου. Δεν είναι άδικο, αλλά ο κανόνας. Όπως και το δεν μπορώ να ασκήσω κριτική σε έναν γιατρό γιατί δεν είμαι γιατρός».

Τέλος για το μέλλον του, είπε: «Αν δεν βρω κάτι ενδιαφέρον θα σταματήσω μέχρι να έρθει κάτι στα χέρια μου. Εάν πρέπει να ολοκληρώσω την καριέρα μου, τότε θα το κάνω. Μπορεί να συμβεί τώρα. Φυσικά και θα μου λείψει η δουλειά. Αυτή η πρόκληση με κρατάει ζωντανό».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved