Τσεχ: «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς»

Τσεχ: «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς»

Με ένα συγκινητικό γράμμα αποχαιρέτησε την Τσέλσι και τους οπαδούς της ο Τσέχος τερματοφύλακας τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από την Άρσεναλ

Το περιεχόμενο του γράμματος που έστειλε ο Πετρ Τσεχ προς την Τσέλσι και τους οπαδούς της «μιλάει» από μόνο του για τη σημασία του Τσέχου τερματοφύλακα στην ιστορία του συλλόγου του Λονδίνου και δεν χρειάζεται συστάσεις.

Με εκτενή ανοιχτή επιστολή ο Τσεχ αποχαιρέτησε τους «μπλε» και τους οπαδούς τους, ευχόμενος καλή επιτυχία στην ομάδα με την οποία διέπρεψε τα τελευταία 11 χρόνια.

Αναλυτικά το γράμμα του:

«Πίστευα ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ αλλά ήρθε η ώρα να πω αντίο στην Τσέλσι. Ο σύλλογος με τον οποίο έζησα κάθε λεπτό της ζωής μου από τον Ιούλιου του 2004 μέχρι σήμερα, ο σύλλογος στον οποίο πίστευα πως θα «κρεμούσα» τα γάντια και τα παπούτσια μου και θα τελείωνα την καριέρα μου. Αλλά η ζωή δεν έρχεται πάντα όπως πιστεύεις ότι θα έρθει.

Από το 2004 έζησα μια τρομερή περιπέτεια με πολλά θετικά και όχι τόσα αρνητικά. Καταφέραμε να κατακτήσουμε κάθε τρόπαιο στην Αγγλία, το Europa League και το μεγαλύτερο όλων, το Champions League. Κοιτάζοντας πίσω στα κατορθώματα, μεταξύ αυτών το πρώτο νταμπλ το 2010, τα συνεχόμενα Πρωταθλήματα του 2005 και του 2006 και τα πολλαπλά Πρωταθλήματα και Κύπελλα, δεν θα μπορούσα παρά να αισθάνομαι υπερήφανος!!! Σαν ομάδα γράψαμε ιστορία, όλοι μαζί.

Το προηγούμενο καλοκαίρι τα πράγματα άλλαξαν και κατάλαβα πως δεν ήμουν πια ο πρώτος τερματοφύλακας, ένιωθα όμως ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω. Στη διάρκεια της σεζόν έγινε ξεκάθαρο ότι η κατάσταση δεν θα άλλαζε προς το καλύτερο και καθώς γνωρίζω ότι δεν είμαι σε θέση να βρίσκομαι στον πάγκο, πήρα την απόφαση να προχωρήσω και να αναζητήσω νέες προκλήσεις.

Ο μειωμένος χρόνος μου έδωσε την ευκαιρία να φρεσκαριστώ και να ξεκουραστώ ψυχολογικά ενώ με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί μου έλειψε πολύ όταν δεν ήμουν μέρος ενός αγώνα. Έχω την ίδια αφοσίωση στο ποδόσφαιρο, το ίδιο κίνητρο και την ίδια πείνα για επιτυχία όπως είχα όταν ξεκίνησα την καριέρα μου και απολαμβάνω την πρόκληση του να αγωνίζομαι μπροστά στους κορυφαίους παίκτες που παίζουν στην Premier League – απλά το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα στην κόσμο.

Για αυτόν τον λόγο μίλησα στον κύριο Αμπράμοβιτς ζητώντας του να παραμείνω στην Premier League και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στήριξή του στο ζήτημα. Σημαίνει πολλά για εμένα γιατί χωρίς αυτόν η Τσέλσι δεν θα ήταν εδώ που βρίσκεται τώρα. Του αξίζει η αναγνώριση για αυτά που έχει κάνει για τον σύλλογο και για όλους εμάς.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την Τσέλσι για τη στήριξή τους –όλους τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους προπονητές με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ στη διάρκεια αυτών των ετών. Χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε όσα πετύχαμε.

Πιο πολύ από όλους όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Τσέλσι. Έκανα τα πάντα για εσάς και μου επιστρέψατε την αγάπη σας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, θα μείνει για πάντα μαζί μου. Θα συναντηθούμε ξανά αλλά αυτή τη φορά θα είμαι σε μια άλλη εστία – ελπίζω να θυμάστε την ιστορία μας και να καταλάβετε ότι ήρθε ο καιρός να ξεκινήσω μια νέα περιπέτεια.

Εύχομαι σε όλους στην Τσέλσι τα καλύτερα για τη νέα σεζόν και για το μέλλον. Ευχαριστώ για 11 καταπληκτικά χρόνια.

Πετρ Τσεχ».



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved