Κοντονής: «Ο κίνδυνος Grexit, έχει εκμηδενιστεί»
SHARE

Κοντονής: «Ο κίνδυνος Grexit, έχει εκμηδενιστεί»

Οι εργασίες  της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων , όπου συζητήθηκε το Αθλητικό Νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», έληξαν με την τοποθέτηση του  Υφυπουργού  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή.

Ο Σταύρος Κοντονής, στο κλείσιμο των εργασιών της Επιτροπής, τόνισε ότι ο κίνδυνος του Grexit έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Δεν  παρέλειψε να αναφερθεί και στην ΕΠΟ και στις ευθύνες που έχει η ελληνική ομοσπονδία.  
Η τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων 
 «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν διανοήθηκαν ούτε στιγμή να φέρουν ένα Νομοσχέδιο χωρίς να το έχουν διαβουλευθεί και να το έχουν συζητήσει. Έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις με αρμόδιους παράγοντες  της Δικαιοσύνης και του αθλητισμού και ειδικούς επιστήμονες, για να μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τη συζήτηση.  Όποια κόμματα ζήτησαν να έχουμε ένα διάλογο και να ενημερωθούν, τον είχαν. Επομένως όλες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήταν αποφάσεις μετά από μακρά διαβούλευση και ενδελεχή μελέτη των φαινομένων.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
Θέλω να τονίσω ότι ήδη έχουμε αποστείλει σ τις διεθνείς ομοσπονδίες τις τροποποιήσεις γιατί μας το ζήτησαν για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι αποτυπωμένες στο χαρτί τις απόψεις μας. 
Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης τίθεται προς έγκριση κατά κυρίαρχο τρόπο στη Βουλή των Ελλήνων, δεν τίθεται προς έγκριση σε κανέναν άλλον. Προς διαβούλευση ναι. Προς έγκριση, όχι.  Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και σοβαρότητας των διαδικασιών που ακολουθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Κι αυτό το τονίζω γιατί σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα που ούτε λίγο ούτε πολύ ήθελαν να μας πουν ότι αυτή η διαδικασία τελεί υπό αίρεση. Η διαδικασία ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου είναι αυθύπαρκτη και αυτάρκης και δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο. Άλλο όμως είναι αυτό, και άλλο η διαβούλευση. Στη διαβούλευση θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και θα προσφέρουμε προς όλους όσα έχουμε υπόψη μας να θεσμοθετήσουμε. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τι αποδείξαμε με αυτό το Νομοσχέδιο. Αποδείξαμε αυτό που λέγαμε από την αρχή αυτής της ιστορίας, ότι η Κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε σκέφτεται να πλήξει το αυτοδιοίκητο οποιασδήποτε αθλητικής  ομοσπονδίας , πολύ δε περισσότερο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκείνο όμως που είπαμε μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: ότι καμία επίσης αθλητική ομοσπονδία δεν μπορεί να διαπερνά τη δράση της ένα καθεστώς απόλυτης αυτονομίας και ανέλεγκτου.  Διότι τότε παραβιάζεται το Σύνταγμα, παραβιάζεται η αρχή  της λαϊκής κυριαρχίας, και δημιουργούμε θύλακες και νησίδες ανέλεγκτου. Αυτό το είπαμε, όσοι μας πιστέψανε, μας πιστέψανε, για ορισμένους που δεν μας πιστέψανε κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρχει καμία σκιά. 
Αποδείχτηκε από τη διαδικασία ενώπιον της Βουλής ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκατασταθεί το προφίλ κύρους του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι να συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκδοση αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ  τακτικοί δικαστές, οι οποίοι  κληρώνονται και διορίζονται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. 
Επίσης, αποκαταστήσαμε την τάξη σε ένα θέμα που ανεπιτρέπτως υπήρχε εξαίρεση , η επιβολή δηλαδή διοικητικών προστίμων σε αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες. Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξαιρέσεις αυτού τύπου, διότι δεν μπορεί να δικαιολοηγθεί και δεν είναι δυνατόν για άλλες ανώνυμες εταιρίες, να υπάρχει διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμων και για τις ανώνυμες αθλητικές εταιρίες να μην υπάρχει. Είπαμε ότι αυτή η Κυβέρνηση θα πολιτευθεί και θα νομοθετεί με κανόνα την ισονομία και την ισοπολιτεία. Αυτά  είναι αρχές και αξίες διαχρονικές που η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα τις τηρήσει απαρέγκλιτα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Νομίζω όλοι διαπιστώσατε και τις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης και  ότι θέλαμε να έχουμε ένα νομοσχέδιο βελτιωμένο μετά τον εξαντλητικό διάλογο που είχαμε, και επίσης να συμπεριλάβουμε στον Νόμο,  διατάξεις και προτάσεις οι οποίες ενίσχυαν το ίδιο το νομοθέτημα. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία εκ μέρους της Κυβέρνησης έχει πλέον εξαντληθεί και την ευθύνη  για οτιδήποτε αρνητικό συμβεί από εδώ και πέρα την έχει η ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες.  Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Είμαι αισιόδοξος, διότι η χθεσινή συζήτηση στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων,  παρουσία όλων των εισηγητών των δημοκρατικών κομμάτων απέδειξε ότι λέμε πράγματα λογικά, πράγματα που αντιμετωπίζουν μία παθογένεια ετών και όλα αυτά τα οποία νομοθετούμε τελικά λειτουργούν προς όφελος του ποδοσφαίρου. 
Θέλω να τονίσω, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που τους συναντώ, είναι η τρίτη φορά, ότι οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών  θέλουν και αυτοί να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο. Υπάρχει όμως και εδώ  -και δεν θα κρυφτώ- ένα πρόβλημα με την ΕΠΟ, διότι χθες διαπιστώθηκε ότι  ο εκπρόσωπος  της UEFA νόμιζε ότι, τους τακτικούς δικαστές, που προβλέπονται στο Νομοσχέδιο ν’ αναλάβουν καθήκοντα πειθαρχικών δικαστών, τους διορίζει ο Υπουργός Αθλητισμού, άρα αυτήν την πληροφόρηση από πού την αντλούσε, όταν εμείς δε δεσμευόμασταν για τα αντίθετα και συζητούσαμε διεξοδικά. 
Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις, και ούτε ποτέ η Κυβέρνηση κάνει υποδείξεις στις διεθνείς ομοσπονδίες, δεν  τους προτρέπουμε να θέσουν την ΕΠΟ υπό επιτροπεία, αλλά τους  καλούμε να έχουν τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και οποτεδήποτε θελήσουν η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους, πέραν του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση τους έχει ζητήσει τη συνεργασία τους για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Μπορεί να υπάρξει μετά ταύτα έξοδος από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο; Υφίσταται ο κίνδυνος ακόμα; Θεωρώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι αυτός ο κίνδυνος έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Επαναλαμβάνω ότι την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό, με πολύ χαμηλά ποσοστά,   υπάρχει, αυτόν τον κίνδυνο τον αναλαμβάνουν άλλοι. Η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε, είχε έναν εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς και σε τελευταία ανάλυση, οι φορείς χθες μίλησαν και είπαν τις απόψεις τους. Ελπίζω οι απόψεις τους να μας έκαναν σοφότερους και να κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση».
 
Νίκη μετά από 12 χρόνια στην έδρα της Βιγιαρεάλ για Σοσιεδάδ
Νίκη μετά από 12 χρόνια στην έδρα της Βιγιαρεάλ για Σοσιεδάδ
Ναι ρε παίρνω ψυγειάκι στην παραλία, ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Ναι ρε παίρνω ψυγειάκι στην παραλία, ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Νίκη με ανατροπή η Νάπολι στο ντεμπούτο του Αντσελότι
Νίκη με ανατροπή η Νάπολι στο ντεμπούτο του Αντσελότι
Σινσινάτι όπεν: Προκρίθηκαν στα ημιτελικά οι Φέντερερ – Τζόκοβιτς
Σινσινάτι όπεν: Προκρίθηκαν στα ημιτελικά οι Φέντερερ – Τζόκοβιτς

 • Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  21:25Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  22:00Σπίλμπεργκ, Αυστρία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Εσπανιόλ
  22:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E33
  22:30Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  23:00Μαρκόπουλο.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018 (Ζ)
  23:30Bristol Bass Pro Shops NRA Night. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Χάντμπολ: Ανόβερο - Μέλσουνγκεν
  23:35Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  00:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα E27
  00:30Αφιέρωμα.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βιτόρια Σετούμπαλ
  01:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Μπάσκετ: Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε
  01:05Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  01:30Βιέννη, Αυστρία. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E33
  02:30Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  03:00Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 1.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  03:25Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  03:45SS12 Panzerplatte 2, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  04:10Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • RBAR 2018
  05:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  05:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Neymar Jr's Five 2018
  06:00Παγκόσμιοι Τελικοί. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • MotoGP 2018
  06:15Eyetime Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Λέμγκο - Φλένσμπουργκ
  06:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  07:05Αμβούργο, Γερμανία. 1ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2018
  07:30Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 1.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  08:10Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • WRC 2018
  08:15SS12 Panzerplatte 2, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  08:20Αμβούργο, Γερμανία. 2ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μποαβίστα - Μπενφίκα
  08:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  09:25Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  09:30Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 2.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Εσπανιόλ
  09:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • WRC 2018 (Ζ)
  10:00SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε
  10:30Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  10:35Αμβούργο, Γερμανία. Τρίτη θέση γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βιτόρια Σετούμπαλ
  10:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  11:35Μαρκόπουλο.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  11:40Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • RBAR 2018
  12:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  12:05Αμβούργο, Γερμανία. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Χάντερσφιλντ (Ζ)
  12:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  12:45Western & Southern Open. Ημιτελικοί.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  13:00Σπίλμπεργκ, Αυστρία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  13:20Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  14:00Σπίλμπεργκ, Αυστρία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Αλαβές
  14:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Στιγμιότυπα
  14:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  14:40Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  15:00Bristol Bass Pro Shops NRA Night. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Βόλφσμπουργκ
  15:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 33η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Ουέσκα (Ζ)
  16:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Μπάσκετ: Γκαζιαντέπ - Τόφας
  17:00Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E8
  17:15Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Μπελενένσες - Πόρτο (Ζ)
  17:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Τένις: WTA 2018 (Ζ)
  18:00Western & Southern Open. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Ράγιο Βαγιεκάνο - Σεβίλη (Ζ)
  18:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • GP Confidential 2018 E15
  18:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Χάντερσφιλντ
  19:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • WRC 2018
  19:15Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 2.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  19:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  20:00SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπελενένσες - Πόρτο
  20:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies