Κοντονής: «Σκεφτόμαστε πρώτα την Εθνική»
SHARE

Κοντονής: «Σκεφτόμαστε πρώτα την Εθνική»

Αισιόδοξος για τις συζητήσεις με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση της ελληνικής Κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της FIFA, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε πως η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική και στόχος της Κυβέρνησης είναι η εύρεση λύσης και όχι ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά της Κυβέρνησης διευκρινίστηκε στον εκπρόσωπο των διεθνών Ομοσπονδιών, ότι για τα δύο ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς Ομοσπονδίες, πρώτα το θέμα του αυτοδιοίκητου ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανα στην Βουλή να μπει σε νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο μου ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Εφόσον εγκριθεί από τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κατοχυρωθεί το αυτοδιοίκητο. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά. Δεύτερον, διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και όλη αυτή την κίνηση σχετικά με τον τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι πρόκειται περί πληρώσεων και όχι ορισμού. Κάτι τέτοιο ισχύει και σε άλλες ομοσπονδίες. Εκεί οι δικαστές στο πρώτο βαθμό είναι δικαστές και στο δεύτερο», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Αντιλαμβάνεστε ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις για αυτά τα ζητήματα. Έφυγαν οι σκιές και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για θετική κατάληξη. Σε ένα σημείο υπάρχει απόκλιση, σχετικά με την δυνατότητα της ελληνικής Κυβέρνησης μετά από επεισόδια να προχωρά σε αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκφράστηκαν οι απόψεις από τις διεθνείς Ομοσπονδίες και εμείς καταθέσαμε και εναλλακτική πρόταση γι’ αυτή την πρόταση. Θα το συζητήσουμε περεταίρω αλλά νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση της Κυβέρνησης θα λύσει το πρόβλημα».

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Θα ισχύει το γεγονός αυτό που είπα στη Βουλή. Η απόφαση του Υπουργού θα λαμβάνεται έπειτα από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες. Είμαι ικανοποιημένος από την συζήτηση. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των κομμάτων και θεωρώ ότι μπορεί πλέον η UEFA και η FIFA να καταλήξουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα. Άκουσε με αυθεντικό τρόπο τις απόψεις της ελληνικής Κυβέρνησης».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, απάντησε: «Δεν θα σχολιάσω καμία τοποθέτηση. Να ξέρετε όμως ότι η ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση προς αυτό το σημείο. Πρώτα σκέφτεται την εθνική ομάδα και όλους όσους εργάζονται. Πρώτα τους ποδοσφαιριστές, τους Έλληνες στο εξωτερικό, αλλά και τους ξένους στην Ελλάδα. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση. Τα μέτρα τα οποία πρότεινε η Κυβέρνηση να είναι αποτελεσματικά. Δεν είναι κακό σε όλους ότι τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα που θεσπίζονται. Θα κριθούν στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Η ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Λαμία – ΑΕΚ: Το ακυρωθέν γκολ του Μάνταλου και αυτό που… μέτρησε (videos)
Λαμία – ΑΕΚ: Το ακυρωθέν γκολ του Μάνταλου και αυτό που… μέτρησε (videos)
Ανατριχίλα στην Κύπρο: Ομολόγησε άλλους δύο φόνους ο serial killer - Σκότωσε μάνα και κόρη
Ανατριχίλα στην Κύπρο: Ομολόγησε άλλους δύο φόνους ο serial killer - Σκότωσε μάνα και κόρη
Απόλλων Σμύρνης: Διπλή αποδέσμευση
Απόλλων Σμύρνης: Διπλή αποδέσμευση
LIVE Chat: Λαμία-ΑΕΚ 0-4
LIVE Chat: Λαμία-ΑΕΚ 0-4

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies