Εθνική Ελλάδας: «Πονοκέφαλος» κι εναλλακτικές για Μαρκαριάν

Εθνική Ελλάδας: «Πονοκέφαλος» κι εναλλακτικές για Μαρκαριάν

Σε 17 ημέρες η Εθνική δίνει «τελικό» στη Βουδαπέστη και ο Σέρχιο Μαρκαριάν έχει το πρώτο δύσκολο «σταυρόλεξο» μπροστά του μετά τον τραυματισμό δυο εκ των κορυφαίων Ελλήνων διεθνών – Το Onsports γράφει για τις εναλλακτικές που έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Όσο πόνεσαν οι Γιάννης Μανιάτης και Πέτρος Μάνταλος με τους τραυματισμούς τους, όσο «πονάνε» Ολυμπιακός κι ΑΕΚ αντίστοιχα που θα τους χάσουν για αρκετούς μήνες, άλλο τόσο… πονάει κι ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός προπονητής υπολόγιζε πολύ στην παρουσία των δυο άσων στην Εθνική ομάδα για το εκτός έδρας ματς με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου το οποίο έχει πάρει χαρακτήρα… τελικού.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, καλείται να βρει εναλλακτικές λύσεις για τη μεσαία γραμμή της «γαλανόλευκης» και οι επιλογές του δεν είναι πολλές, πράγμα που κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον «πονοκέφαλο» για τον Μαρκαριάν! Και μπορεί να μην έχει κανείς τη δυνατότητα να πει πως 100% θα είχε στο αρχικό σχήμα τους Μάνταλο και Μανιάτη, ωστόσο δεδομένα πρόκειται για δυο παίκτες που στην παρούσα φάση ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχαν το προβάδισμα για να είναι «ενδεκαδάτοι» στη Βουδαπέστη.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι μπορεί να είναι οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν...

Ανδρέας Σάμαρης

samaris1

Ο αμυντικός χαφ της Μπενφίκα είναι ο νο1 υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Γιάννη Μανιάτη στο αρχικό σχήμα. Ο Σάμαρης ούτως ή άλλως ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής και στην προηγούμενη κατάσταση, ενώ κάνει μια «γεμάτη» σεζόν στην Πορτογαλία. Ο Σάμαρης έχει 19 συμμετοχής στο πρωτάθλημα, 5 στο Champions League και τρεις στο Κύπελλο της Πορτογαλίας, όντας σε αρκετά καλή κατάσταση. Συνεπώς, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Σέρχιο Μαρκαριάν για τη θέση του αμυντικού χαφ.

Τάσος Λαγός

lagos1

Η ευκαιρία που περιμένει εδώ και καιρό ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, μπορεί να έχει ήδη έρθει. Ο Τάσος Λαγός διανύει την καλύτερή του χρονιά στα χρόνια που βρίσκεται στο «τριφύλλι» και δεν αποκλείεται να είναι μέσα στις επιλογές του Μαρκαριάν για το ματς με τους «Μαγυάρους». Μετά από 43 κλήσεις στα μικρότερα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, ο 23χρονος αμυντικός χαφ δεδομένα περιμένει και την «πρώτη» με την Ανδρών. Φέτος που έχει 36 συμμετοχές, ένα γκολ και μια ασίστ σε μια εξαιρετική σεζόν με τον Παναθηναϊκό, πιθανότατα να έχει έρθει η ώρα.

Παναγιώτης Κονέ

kone1

Ένας ακόμα από τους παίκτες που έχουν την εμπειρία της Εθνικής αλλά και του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο μέσος της Ουντινέζε πραγματοποιεί αρκετά καλή χρονιά στην Ιταλία, έχοντας 22 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ, όντας πάντα στις επιλογές των προπονητών της «γαλανόλευκης» τα τελευταία χρόνια. Ο Μαρκαριάν δύσκολα θα αποτελέσει εξαίρεση και θα στηριχθεί στον Παναγιώτη Κονέ, σίγουρα έχοντας τον στην αποστολή και με αρκετές πιθανότητες για ενδεκάδα, στη Βουδαπέστη.

Παναγιώτης Ταχτσίδης

taxtsidis1

Ένας ακόμα... Ιταλός, στον οποίο μπορεί να βασιστεί ο Μαρκαριάν μετά τις απουσίες των Μανιάτη και Μάνταλου. Ο άσος της Βερόνα φέτος έχει 26 συμμετοχές, τρια γκολ και τρεις ασίστ, ενώ στο παρελθόν έχει κληθεί στην Εθνική και δεν τα είχε πάει άσχημα. Συνεπώς, μπορεί να είναι ανάμεσα στις κλήσεις του Μαρκαριάν.

Κώστας Κατσουράνης

katsouranis

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για τον πρώτο εν ενεργεία σε συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Ο Κώστας Κατσουράνης με 114 παρουσίες και 10 γκολ, γνωρίζει όσο λίγοι το πως είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και πως πρέπει να παίζονται ματς σαν αυτό της Ουγγαρίας. Συνεπώς, με βάση και την εικόνα του στα ματς του Ατρόμητου το τελευταίο διάστημα, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την παρουσία του στη «γαλανόλευκη». Άλλωστε, έχει δηλώσει διαθέσιμος προς τον Σέρχιο Μαρκαριάν.

Κώστας Φορτούνης

fortounis

Ο μέσος του Ολυμπιακού έδειξε σε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν πως μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του οργανωτικά μια μεγάλη ομάδα. Ο Κώστας Φορτούνης έχει κάνει ένα καλό δεύτερο μέρος τη φετινή σεζόν, με 25 παρουσίες, έξι γκολ και 4 ασίστ, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να τον έχει δει σε αρκετά παιχνίδια των Πειραιωτών και δεν αποκλείεται να λάβει ξανά κλήση για την Εθνική, με την οποία έχει αγωνιστεί 12 φορές στο παρελθόν.

Ελίνι Δημούτσος

dimoutsos

Έχοντας κάνει αρκετές και καλές σεζόν με τον Ατρόμητο, πιθανότατα ο 26χρονος άσος να πάρει την ευκαιρία που περιμένει στη «γαλανόλευκη». Ο Ελίνι Δημούτσος φέτος έχει 25 συμμετοχές κι ένα γκολ με τους Περιστεριώτες, μπορεί να δώσει ασταμάτητα τρεξίματα και δεν αποκλείεται ο Σέρχιο Μαρκαριάν να του... προσφέρει τη δεύτερη παρουσία του στην Εθνική Ανδρών.

Δημήτρης Ανάκογλου

anakoglou

Ο αρχηγός της ΑΕΚ μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια του Πέτρου Μάνταλου. Όχι φυσικά στο θέμα του τραυματισμού, αλλά στο να κληθεί στην Εθνική όντας παίκτης ομάδας Β' Εθνικής. Ο Δημήτρης Ανάκογλου φέτος έχει 24 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ με την Ένωση, ενώ ο τύπος ποδοσφαιριστή που αρέσκεται να έχει στις ομάδες του ο Μαρκαριάν. Ο 23χρονος χαφ μετράει ήδη 10 παρουσίες στις μικρότερες Εθνικές και θα μπορούσε να πάρει την ευκαιρία και στην Ανδρών.

Νίκος Κοροβέσης

korovesis

Ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη Σούπερ Λίγκα... βγάζει μάτια και πιθανότατα να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ο Νίκος Κοροβέσης δεδομένα θα μπορούσε να έχει κληθεί νωρίτερα στη «γαλανόελυκη» και πιθανότατα αν ο Μαρκαριάν έχει παρακολουθήσει κάποια από τα 18 ματς του, στα οποία έχει τρια γκολ και δυο ασίστ, ίσως αποκαταστήσει την αδικία για τον Ευβοιώτη χαφ.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved