Χουάντε Ράμος στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ σαρώνει στο Γιουρόπα» (photos+videos)

Χουάντε Ράμος στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ σαρώνει στο Γιουρόπα» (photos+videos)

Ο επί 4 χρόνια προπονητής της Ντνίπρο και άλλοτε των Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, Χουάντε Ράμος, μιλάει στο Onsports για τη «μάχη» των Ουκρανών με τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ πιστεύοντας ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούν πολλά.

Ο 60χρονος κόουτς προπόνησε την ουκρανική ομάδα από το 2010 μέχρι το 2014, μετά το πέρασμά του από Τότεναμ (2007/08), Ρεάλ Μαδρίτης (2008/09) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2009), και την «οδήγησε» στη 2η θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την τελευταία του χρονιά εκεί.

Από τότε που αποχώρησε από την Ουκρανία, για οικογενειακούς λόγους όπως λέγεται, δεν έχει βρεθεί ξανά σε πάγκο συλλόγου. Πάντως, έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του κυρίως στη Σεβίλλη με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2006, 2007), του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (2006), του Κόπα ντελ Ρέι (2007) και του Σούπερ Καπ Ισπανίας (2007).

Ήσασταν προπονητής της Ντνίπρο για πολλά χρόνια. Έχουν κρατήσει στοιχεία από τη φιλοσοφία σας και θα τα δούμε και εναντίον του Ολυμπιακού;

«Προφανώς, τέσσερα χρόνια είναι μια μακρά περίοδος για να είναι κανείς προπονητής στην ίδια ομάδα και μετά από αυτή οι παίκτες σίγουρα έχουν αυτοματισμούς που υπάρχουν ακόμα. Παρόλα αυτά, ο νέος τεχνικός θα έχει αλλάξει αυτά που θεωρεί απαραίτητα έτσι ώστε να δώσει στην ομάδα το δικό του στιλ παιχνιδιού».

Η Ντνίπρο θα είναι χωρίς επίσημα παιχνίδια για δύο μήνες μέχρι να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύετε ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των Ουκρανών απέναντι στους Έλληνες;

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μεγάλο χάντικαπ για όλες τις ομάδες, να σταματά το πρωτάθλημά τους τις μήνες του χειμώνα. Εμείς το είχαμε βιώσει τις προηγούμενες σεζόν και πάντα χάναμε εκείνη την περίοδο. Είναι αναπόφευκτο η ομάδα να πάει σε αυτό το πρώτο ματς σε μια κατώτερη κατάσταση από τις ομάδες που δε σταματούν και είναι ενεργές στη διοργάνωση».

Πώς περιμένετε τα παιχνίδια της Ντνίπρο με τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ και θα προσπαθήσει να το επιβάλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι ο νικητής θα είναι η ομάδα που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ευκαιρίες της. Ίσως να είναι πολύ κλειστά ματς με λίγες ευκαιρίες για γκολ. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα θα κρίνει τις αναμετρήσεις».

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες νίκες και φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης και συνολικά πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στους περισσότερους αγώνες. Είναι αυτά σημάδια ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει ψηλά στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ είναι διαφορετικές διοργανώσεις και οι ομάδες που παίζουν στο πρώτο είναι καλύτερες, οπότε ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα την ευκαιρία να φτάσει στα τελικά του θεσμού αν κάνει εμφανίσεις στο ίδιο επίπεδο όπως έκανε απέναντι σε ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για ομάδες που έρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ για το Γιουρόπα Λιγκ είναι το κίνητρο. Μερικές φορές δυσκολεύονται λίγο όταν έρχονται από το πρώτο στο δεύτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο σε σημασία».

Από τις ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ ποιες θεωρείτε ότι μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο μέχρι το τέλος;

«Υπάρχουν κάποιοι πολύ δυνατοί συμμετέχοντες, αλλά όλα εξαρτώνται από την κατάσταση της ομάδας όταν φτάνεις στα προκριματικά. Είναι μια συναρπαστική διοργάνωση που γνωρίζω πολύ καλά και κέρδισα δύο φορές και μπορώ να πω ότι αξίζει η προσπάθεια να κατακτήσεις το τρόπαιο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Χουάντε Ράμος:

Χουάντε Ράμος στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ σαρώνει στο Γιουρόπα» (photos+videos)



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved