ΠΑΣ Γιάννινα - Χανιά 1-2 κ.α. 3-5 (πέν.)

ΠΑΣ Γιάννινα - Χανιά 1-2 κ.α. 3-5 (πέν.)

Στην επιστροφή του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο τους, τα Χανιά νίκησαν 2-1 στην κανονική διάρκεια τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, άντεξαν στην παράταση και πήραν ιστορική πρόκριση στους «8» με το 5-3 της διαδικασίας των πέναλτι - Ο Μανιάς αστόχησε για τον ΠΑΣ

Μια ιστορική βραδιά για τα Χανιά είναι η Τετάρτη (28/01), καθώς ο ΑΟ κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο μετά την επιστροφή του, κατάφερε να επιστρέψει από το προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» να ισοφαρίσει το 1-2 του πρώτου ματς στα Περιβόλια και να αντέξει στην παράταση.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες των Χανίων δεν έκαναν κανένα λάθος στις εκτελέσεις τους, έστειλαν και τις πέντε στα δίχτυα του Σωτηρίου και πανηγύρισαν μεγάλη πρόκριση. Ο Μανιάς ήταν αυτός που αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση για τον ΠΑΣ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των Ηπειρωτών οι οποίοι στρέφουν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα…

Με το... πείσμα του Σούλη

Αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 2-1 στα Χανιά και είχε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, οι Κρητικοί δεν παράτησαν το ματς. Μάλιστα, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν απογοητεύτηκε ούτε όταν το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Σαπαλίδη στο 39’ της αναμέτρησης. Αντίθετα, συνέχισαν να προσπαθούν για ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο… κόλπο της πρόκρισης. Στο 43’, η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Κρητικός άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με δέκα παίκτες.

Έτσι, τα Χανιά στο δεύτερο ημίχρονο, και με τις αλλαγές του Παπαδόπουλου, «χτύπησαν» το ματς και δικαιώθηκαν. Στο 53’ μετά από ωραία σέντρα ο Κρητικός πήρε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και «κρέμασε» τον Σωτηρίου για το 1-1, ενώ στο 85’ ο Γκότοβος πέτυχε παρόμοιο γκολ ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα (1-2) του πρώτου ματς στην Κρήτη. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, τα Χανιά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν είχαν ευκαιρίες, ενώ ο Πετράκης είχε ρίξει στο ματς τον Ίλιτς για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Ο Σέρβος θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει, αλλά στο 113’ σημάδεψε το δοκάρι στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

«Μοιραίος» ο Μανιάς

Αφού δεν άλλαξε κάτι και στην παράταση, η «ρουλέτα» των πέναλτι ήταν αυτή που έκρινε την πρόκριση. Ο Μιχάλης Μανιάς ήταν αυτός που ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Σικαλιά, με τον Κρητικό να έχει ευστοχήσει για τα Χανιά. Οι Γκότοβος, Γκονζάλες και Κοντέων ευστόχησαν για τα Χανιά, όπως και οι Ντάσιος, Ναδάλες και Τζημόπουλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αρχηγός των Χανίων, Πάγκαλος, ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση και ευστόχησε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ιστορική πρόκριση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Φόνσι, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος (100΄ Ίλιτς), Αυγενικού (60΄ Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79΄ Μανιάς), Μιχαήλ, Κρητικός, Ντάσιος.

Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46΄Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης(104΄ Γανωτής), Αλέκου (46΄ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος.

Παρακολουθήστε και σχολιάστε την εξέλιξη του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα - Χανιά 1-2 κ.α. 3-5 (πέν.)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54c8f91737febab84663f1fb?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved