Γιαταμπαρέ στο Onsports: «Λαμπρό μέλλον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός» (photos+videos)

Γιαταμπαρέ στο Onsports: «Λαμπρό μέλλον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο δανεικός στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Γκινγκάμπ, από τον Ολυμπιακό, Σαμπού Γιαταμπαρέ, μιλάει στο Onsports για την πίστη του ότι «Δικέφαλος του Βορρά» και Πειραιώτες έχουν να ζήσουν ένδοξες στιγμές και τονίζει ότι κάποιοι ενοχλούνται που ανήκει στους πρωταθλητές.

Ο 25χρονος Γάλλος μέσος με ύψος 1.90 μέτρα υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους» το 2013, έπαιξε κάποια ματς, αλλά από το 2014 και μετά, δίνεται δανεικός. Αρχικά, αγωνίστηκε στη Μπαστιά και φέτος φοράει τη φανέλα της επίσης γαλλικής Γκινγκάμπ.

Η μοίρα τον έφερε αντιμέτωπο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με μια ελληνική ομάδα, τον ΠΑΟΚ, που φέτος δείχνει ικανός να διεκδικήσει τον τίτλο στην Ελλάδα, με τον Γιαταμπαρέ να πιστεύει ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν μεγάλες δυνατότητες, κάτι που συμμερίζεται και για τον Ολυμπιακό.

Η Γκινγκάμπ έχει κάποια προβλήματα φέτος να πάρει καλά αποτελέσματα. Έχετε βρει τι χρειάζεται να κάνετε για να το αλλάξετε αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Κάθε μέρα δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας. Παίκτες σαν και εμένα δεν έχουν το ίδιο επίπεδο προετοιμασίας όπως αυτοί που ήταν εκεί από την αρχή της σεζόν. Έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές στο εργατικό δυναμικό και το στιλ παιχνιδιού, οπότε ας έχουμε υπομονή. Ακόμη και αν χάσαμε τρία ματς την περασμένη εβδομάδα, νομίζω ότι δεν αξίζουμε με τίποτα να έχουμε μια τέτοια μοίρα. Οι αγώνες μας έρχονται και θεωρώ ότι δεν είμαστε μακριά από το να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μεγάλα αποτελέσματα και βρίσκεται σε φόρμα. Τι σκέψεις σού προκαλεί αυτό;

«Είναι μια σπουδαία ομάδα που, για μένα, είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα και έχει λαμπρό μέλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Μετά από τα πρώτα ματς, ο ΠΑΟΚ και η Φιορεντίνα μοιάζει να έχουν αβαντάζ για την πρόκριση. Πιστεύεις ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι τα φαβορί για να περάσουν;

«Είναι σίγουρο ότι κερδίζοντας το πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ και η Φιορεντίνα έχουν ένα πλεονέκτημα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά ματς για να αναστραφεί αυτό. Και οι δύο ομάδες είναι φαβορί επειδή έχουν το προνόμιο της εμπειρίας σε σχέση με εμάς και τη Μινσκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την κυριαρχία τους. Ελπίζουμε να προκριθούμε και για αυτό θα χρειαστούμε δύο καλά αποτελέσματα εναντίον του ΠΑΟΚ».

Τι περιμένεις από τον δανεισμό σου στην Γκινγκάμπ από τον Ολυμπιακό; Να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό, να μείνεις στην Γκινγκάμπ ή κάτι άλλο;

«Χρόνο συμμετοχής και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Μετά, θα δούμε. Δεν απαντώ σε ερωτήσεις για επιστροφή στον Ολυμπιακό, ο οποίος με έχει δανείσει δύο φορές (Μπαστιά και Γκινγκάμπ)».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την Γκινγκάμπ φέτος και πόσο εφικτό είναι να τους πετύχει;

«Συλλογικά είναι η παραμονή στη Λιγκ Εν και η προσπάθεια για πρόοδο σε όλους τους τομείς, καθώς θεωρώ ότι έχουμε πολλές δυνατότητες. Μου αρέσει το παιχνίδι που εφαρμόζει ο προπονητής, ο οποίος θέλει και σχεδιάζει να παίζουμε επιθετικά. Θέλω να το ευχαριστηθώ σε αυτή την Γκινγκάμπ, όπου προσαρμόστηκα αμέσως. Ήξερα τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είχα ξαναπαίξει. Επίσης, πιστεύω ότι η επιτυχία του αδερφού μου, Μουσταφά (43 γκολ σε 2 σεζόν) διευκόλυνε την ένταξή μου στην ομάδα».

Έχεις δει τον Ολυμπιακό φέτος, την ομάδα που ανήκεις; Ποια είναι η πρόβλεψή σου για τη συνέχειά της; Θα προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ; Θα καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο στην Ελλάδα και ίσως να κατακτήσει το Κύπελλο;

«Ναι, παρακολουθώ την ομάδα για να βλέπω πώς εξελίσσεται. Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ με την έλευση πολύ καλών και ακόμη καλύτερων, από την περασμένη περίοδο, παικτών. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να νικηθεί για τον τίτλο ξανά και ίσως πάρει και το Κύπελλο στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη μοιάζει φορμαρισμένη, αλλά ξέρουμε ότι είναι μια μακριά σεζόν και μπορεί να χρειαστεί πολλά πράγματα. Πιστεύω στον Ολυμπιακό επειδή υπάρχει παράδοση και μια συνήθεια νικών σε αυτόν τον σύλλογο».

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ; Νιώθεις ότι θα έπρεπε να σου δώσει περισσότερες ευκαιρίες, να αποδείξεις ότι μπορείς να μείνεις στον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω καμία σχέση με τον κόουτς Μίτσελ. Δεν έχουμε ανταλλάξει λέξη από τότε που υπέγραψα στον σύλλογο. Δεν γνωρίζω τα πλάνα του. Το γεγονός ότι αποκτήθηκα από τον σύλλογο δείχνει ότι άνθρωποι πιστεύουν σε εμένα και ότι είμαι στο επίπεδο του Ολυμπιακού ακόμη και αν η παρουσία μου φαίνεται να ενοχλεί κάποιους».

Η φετινή αποκάλυψη του Ολυμπιακού είναι ο Άρτούρ Μασουάκου, ο οποίος εντυπωσιάζει, κάτι που αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους. Τι μπορείς να πεις για αυτόν;

«Ο Αρτούρ είναι φίλος μου. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που εξελίσσεται ακόμη. Δεν εκπλήσσομαι με την επιτυχία του».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με την παρουσία του Γιαταμπαρέ στην Γκινγκάμπ:

Γιαταμπαρέ στο Onsports: «Λαμπρό μέλλον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός» (photos+videos)



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved