Μπελαραμπί στο Onsports: «Η Λεβερκούζεν, το γκολ – ρεκόρ και ο Κυριάκος» (photos+videos)

Μπελαραμπί στο Onsports: «Η Λεβερκούζεν, το γκολ – ρεκόρ και ο Κυριάκος» (photos+videos)

Ο Καρίμ Μπελαραμπί μιλάει στο Onsports για το δικό του ταχύτερο γκολ στην Μπουντεσλίγκα κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη ρεβάνς της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την Κοπεγχάγη στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον νέο του συμπαίκτη, Κυριάκο Παπαδόπουλο και την πιθανή κλήση στην εθνική Γερμανίας.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά έχοντας σκοράρει στα δύο από τα τρία πρώτα ματς της ομάδας του τη νέα περίοδο και δεν αποκλείεται αν συνεχίσει έτσι να κληθεί στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτι που συμμερίζεται και ο ίδιος.

Ο γεννημένος στο Βερολίνο της Γερμανίας από Γκανέζο πατέρα και Μαροκινή μητέρα είναι πλέον ο ρέκορντμαν για το πιο γρήγορο τέρμα όλων των εποχών στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και εξηγεί πώς το πέτυχε.

Ο Γερμανός διεθνής σκόραρε στα 9 δευτερόλεπτα από τη σέντρα, της αναμέτρησης με την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (2-0) και έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, με τον Μπελαραμπί να μην κρύβει τη χαρά του.

Τώρα, έχει μπροστά του μια καινούρια πρόκληση, καθώς η Μπάγερ παίζει με τη δανέζικη Κοπεγχάγη στον επαναληπτικό του υπέρ της 3-2 στη Δανία, αγώνα στον οποίο βρήκε δίχτυα και ο Μπελαραμπί, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να ελπίζει σε πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις σου με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μετά από την Κοπεγχάγη σκόραρες επίσης στη μεγάλη σας νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ και μάλιστα έκανες ρεκόρ για το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Το είχες σκοπό ή απλά έγινε; Μπορείς να περιγράψεις τη στιγμή;

«Απλά συνέβη. Το πλάνο μας σαν ομάδα είναι πάντα να κάνουμε επίθεση από την αρχή του παιχνιδιού. Το γεγονός ότι μπόρεσα να σκοράρω κατευθείαν, μετά από 9 δευτερόλεπτα, ήταν μια όμορφη ομαδική προσπάθεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το σχεδιάσεις. Αλλά είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα για εμένα που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μας από το ξεκίνημα του αγώνα».

Μετά από την πρώτη σας νίκη με 3-2 στη Δανία επί της Κοπεγχάγης μοιάζει ότι έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθείτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρείς ότι θα είναι εύκολο για εσάς να περάσετε, έχοντας το δεύτερο και καθοριστικό ματς στην έδρα σας;

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό το ματς που είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογό μας και για εμάς σαν παίκτες. Θέλουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος και ο αγώνας της Τετάρτης (27/8) θα είναι το τελευταίο βήμα για να το πετύχουμε. Γνωρίζω βέβαια, ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το βήμα και θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Ξεκινήσατε τη χρονιά με μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μπάγερ έχει μεγάλη ιστορία με σπουδαίες επιτυχίες σε Ευρώπη και Γερμανία. Αλλά εδώ και κάποια χρόνια σάς λείπει ένας τίτλος. Αν φέτος μπορείτε να επιστρέψετε στα τρόπαια, σε ποια διοργάνωση είναι αυτό περισσότερο εφικτό; Μπουντεσλίγκα, Κύπελλο Γερμανίας ή Τσάμπιονς Λιγκ / Γιουρόπα Λιγκ;

«Ο κύριος στόχος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, για αυτή τη σεζόν, είναι η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά θέλουμε επίσης να πάμε στο Βερολίνο για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας επειδή αυτός είναι στα σίγουρα ο πιο άμεσος τρόπος για έναν τίτλο».

Εσύ έχεις ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά. Θεωρείς ότι αν συνεχίσεις με αυτόν τον τρόπο, θα κληθείς στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, εθνική ομάδα της Γερμανίας;

«Ας είμαι υπομονετικός και να μην ενθουσιάζομαι πολύ. Έχω παίξει σε αρκετές μικρές ομάδες της Γερμανίας, αλλά πρέπει να αποδίδω σε πολύ υψηλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν έχω πιθανώς την ευκαιρία να είμαι υποψήφιος για την πρώτη ομάδα».

Έχεις έναν νέο συμπαίκτη φέτος στην Μπάγερ. Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Πώς είναι η συνεργασία σας μέχρι στιγμής; Ποια είναι η γνώμη σου για αυτόν;

«Ο Πάπα ενσωματώθηκε στην ομάδα μας στην αρχή της περιόδου. Όλα όσα μπορώ να πω τώρα είναι ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος με πολλή ποιότητα και στα σίγουρα ένας εξαιρετικός μαχητής».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Καρίμ Μπελαραμπί:

Μπελαραμπί στο Onsports: «Η Λεβερκούζεν, το γκολ – ρεκόρ και ο Κυριάκος» (photos+videos)



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved