Μπουγαΐδης στο Onsports: «Ανεξαρτήτως αντιπάλου… περνάει ο Παναθηναϊκός» (photos+videos)

Μπουγαΐδης στο Onsports: «Ανεξαρτήτως αντιπάλου… περνάει ο Παναθηναϊκός» (photos+videos)

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης είδε τον νέο Παναθηναϊκό στο φιλικό με την ομάδα του, Λέχια Γκντανσκ και μιλάει στο Onsports για την πίστη του ότι και φέτος το νεανικό «τριφύλλι» θα έχει επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ δεν κρύβει τη χαρά του για τον Στέφανο Καπίνο.

Το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου ηττήθηκε 4-0 από τους Πολωνούς στο πιο πρόσφατο τεστ που έδωσε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον νεαρό φέρελπι άσο από την ώρα που οι δύο ομάδες ήταν σε διαφορετικές περιόδους αναφορικά με την προετοιμασία τους. Εξάλλου, οι «πράσινοι» κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τη βελγική Σταντάρ Λιέγης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και σύμφωνα με τον ανερχόμενο Έλληνα στόπερ έχουν όλα τα φόντα για να προκριθούν όποιον αντίπαλο και αν βρίσκουν μπροστά τους.

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε το 2013 να πάει στο εξωτερικό έχοντας παίξει σε Άρη και ΑΕΚ στην Ελλάδα. Ανήκει στη Γρανάδα, η οποία πριν από λίγες μέρες τον έδωσε δανεικό στη Λέχια, μια ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπως την περιγράφει. Ο λόγος που τον «οδήγησε» να αγωνιστεί μακριά από την Ελλάδα είναι η εξέλιξη που κατά τον ίδιο θα είχε περισσότερο σε κάποια άλλη χώρα στοχεύοντας μια μέρα να παίξει στην Εθνική των μεγάλων στιγμών των Γιούρο και Μουντιάλ.

Δεν αγωνίστηκες, αφού είσαι μόλις λίγες μέρες στη Λέχια, αλλά πώς είδες το φιλικό με τον Παναθηναϊκό;

«Πάντα σε φιλικά υπάρχει διαφορετικός τρόπος προετοιμασίας των ομάδων πόσω μάλλον όταν η ομάδα είναι στο τέλος της προετοιμασίας της όπως εμείς. Ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, τώρα ξεκινάμε το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για δύο ομάδες που είναι πάρα πολύ καλές, με θετικά στοιχεία. Εγώ προσωπικά που έπαιξα πέρσι στο ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζω την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Το σκορ ήταν μεγάλο, αλλά η ομάδα μας, η Λέχια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έτοιμη να ξεκινήσει το πρωτάθλημά της και σε πολύ καλούς και σωστούς ρυθμούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που μπορέσαμε να διευρύνουμε τόσο πολύ το σκορ».

Οι εντυπώσεις που αποκόμισες από τον Παναθηναϊκό ποιες ήταν;

«Γνωρίζω πολύ καλά την εικόνα του Παναθηναϊκού από πέρσι. Ποτέ δεν μπορείς να κρίνεις μια ομάδα από ένα φιλικό. Πόσω μάλλον μια τέτοια ομάδα με πολλή ποιότητα όπως έδειξε και στο περσινό πρωτάθλημα. Θα πω την εντύπωσή μου από πέρσι. Θεωρώ ότι προσφέρει πολύ όμορφες εικόνες στο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι πέρσι ανεξαρτήτως τι ομάδα υποστήριζες παρακολουθούσες ματς του Παναθηναϊκού».

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δύο χρόνια. Έτσι όπως τον είδες εσύ έχοντας και τη γνώμη από την περσινή χρονιά πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει κάτι καλό, να περάσει από τα προκτιματικά και να μπει στους ομίλους που είναι και ο στόχος;

«Αδιαμφισβήτητα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα. Οποιοσδήποτε αντίπαλος και αν βρίσκεται μπροστά του πάντα έχει πιθανότητες και μάλιστα πολλές. Εύχομαι ό, τι καλύτερο στην ομάδα της χώρας μας, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νεαρούς Έλληνες παίκτες και αυτή είναι και η φιλοσοφία του. Πέρσι του βγήκε, έκανε καλή πορεία και πήρε το Κύπελλο. Και φέτος θέλει να «χτίσει» μια νεανική ομάδα με Έλληνες. Φαντάζομαι ότι εσύ σαν νεαρός Έλληνας παίκτης σε χαροποιεί αυτή η προσπάθεια που γίνεται;

«Σίγουρα. Το να δίνεις ευκαιρίες σε παίκτες αυτής της ηλικίας είναι κάτι που χαροποιεί όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που έκανε πέρσι ο Παναθηναϊκός στην αρχή αμφισβητήθηκε, αλλά η ποιότητα των νεαρών παικτών που έχει είναι πολύ μεγάλη και αυτό το απέδειξαν. Και για αυτό και έχει και μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα ανεξαρτήτου μέσου όρου ηλικίας».

Εσύ αγωνίζεσαι στη Λέχια ως δανεικός από τη Γρανάδα. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα εκεί;

«Ο λόγος που επέλεξα αυτό το πρωτάθλημα είναι το γεγονός ότι είναι δυνατό. Πήρατε και εσείς μια εικόνα από την ομάδα μας. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, μια ομάδα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στις εγκαταστάσεις της και στο γήπεδο που έχει και σαν σύνολο. Για αυτόν τον λόγο επέλεξα να είμαι εδώ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να είμαστε γεροί και να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται».

Σου έχουν πει ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος σου;

«Είμαι εδώ μόλις μία εβδομάδα. Θεωρώ ότι για αυτό το λόγο επιλέχθηκα να έρθω εδώ, για να αγωνιστώ. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη και ελπίζω να τους δικαιώσω».

Εσύ έχεις αγωνιστεί σε ελληνικές ομάδες. Άλλωστε, από εδώ ξεκίνησες, από την ΑΕΚ και τον Άρη. Ωστόσο, τελευταία παίζεις στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, είχες πρόταση από κάποια ελληνική ομάδα;

«Αυτό είναι τελείως θεωρητικό. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν πάντα να επιλέγουν αυτό που θεωρούν ότι θα τους προσφέρει μεγαλύτερη εξέλιξη. Άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι η απόφαση που παίρνεις. Είχα προτάσεις από τον ελληνικό χώρο, αλλά είχα ήδη συμβόλαιο με ομάδα του εξωτερικού από πέρσι. Για αυτόν τον λόγο επέλεξα να παραμείνω στο εξωτερικό».

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά ή αποφασίσεις εσύ να επιστρέψεις στην Ελλάδα για ποια ομάδα θα το έκανες;

«Υπάρχουν καλές ομάδες με ιστορία. Πιστέψτε με, οι άνθρωποι του εξωτερικού έχουν σε υψηλή εκτίμηση το ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζουν πολύ καλά τις ομάδες και το επίπεδό τους. Είναι θεωρητική η ερώτηση. Αν έρθει η στιγμή να το σκεφτώ, δεν υπάρχει περίπτωση να αδιαφορήσω για το ενδιαφέρον κάποιου ελληνικού συλλόγου. Αγαπάω τη χώρα μου, ξέρω καλά το πρωτάθλημα. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσω. Θα φανεί, θα δείξει».

Εσύ για ποιον λόγο άφησες την Ελλάδα και επέλεξες να πας να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Είναι θέμα εξέλιξης. Θεωρείς ότι μπορείς να εξελιχθείς και να γίνεις ακόμη καλύτερος. Να βελτιώσεις τα μειονεκτήματά σου. Άλλες φορές επιλέγεις να μείνεις στη χώρα σου, άλλες φορές να πας στο εξωτερικό. Είναι διαφορετικές εμπειρίες και νομίζω ότι για κάθε ποδοσφαιριστή η εμπειρία είναι από τα πιο χρήσιμα στοιχεία του».

Είσαι μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Αυτό που έκανε η Ανδρών στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας είναι μια έμπνευση για εσένα να συνεχίσεις να δουλεύεις ώστε μια μέρα να μπορέσεις να βρεθείς και εσύ στην ίδια θέση;

«Αδιαμφισβήτητα. Προσωπικά είναι για εμένα αλλά και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές το να φοράς το εθνόσημο. Εγώ είμαι πολύ τυχερός που έπαιξα στις ομάδες της υποδομής και είναι στόχος της ποδοσφαιρικής μου ζωής να μπορέσω να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Είναι κάτι που θα με χαροποιούσε πολύ και πραγματικά ένιωσα πάρα πολύ περήφανος για όλα αυτά που έχει πετύχει η Εθνική, όχι μόνο τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια. Είναι μεγάλα βήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτά και πολύ περήφανος».

Έχεις παίξει στην ΑΕΚ και στον Άρη. Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή να αγωνιστείς σε αυτές τις ομάδες;

«Έχω ζήσει στιγμές και στις δύο ομάδες, όμορφες και πολύ δύσκολες. Το να συζητάω για κάτι το οποίο μπορεί να γίνει στο μέλλον μού είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξεχνάω από πού ξεκίνησα. Πάντα ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στήριξαν σε όλους τους συλλόγους που βρισκόμουνα και τους ευχαριστώ που με επέλεξαν να είμαι στο ρόστερ τους αυτές τις χρονιές. Δεν ξεχνάω τις στιγμές που πέρασα, είτε όμορφες, είτε δύσκολες, είναι εμπειρίες και με έχουν βοηθήσει και ποδοσφαιρικά, αλλά και ως άνθρωπο».

Είχαμε και μια μεταγραφή συμπαίκτη σου στις εθνικές ομάδες, του Στέφανου Καπίνο στη γερμανική Μάιντς.

«Είναι πολύ ευχάριστο. Είναι μεγάλη χαρά. Ελπίζω το παιδί να είναι πάνω από όλα γερό και να του πάνε όλα έτσι όπως τα επιθυμεί για να είναι χαμογελαστός. Γιατί το αξίζει πραγματικά. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τις ικανότητές του, τις γνωρίζουμε όλοι».

Εσένα όμως, τι σου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση σε εκείνον και πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να τράβηξε και το ενδιαφέρον της Μάιντς να τον αποκτήσει;

«Η ωριμότητά του για το νεαρό της ηλικίας του είναι πολύ μεγάλη. Έχει όντως και εμπειρίες και παιχνίδια πολλά, παρά τα χρόνια του. Είναι ένα παιδί που είναι αγαπητό. Γιατί πέρα από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες μετράει και ο χαρακτήρας. Και είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Και για αυτό επιλέχθηκε από ομάδα του εξωτερικού».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Μπουγαΐδη:


Μπουγαΐδης στο Onsports: «Ανεξαρτήτως αντιπάλου… περνάει ο Παναθηναϊκός» (photos+videos)



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved