Ντι Βάιο στο Onsports: «Η Γερμανία το Μουντιάλ, πρόταση από Ολυμπιακό»

Ντι Βάιο στο Onsports: «Η Γερμανία το Μουντιάλ, πρόταση από Ολυμπιακό»

Ο διάσημος Ιταλός επιθετικός, Μάρκο Ντι Βάιο, εξηγεί στο Onsports γιατί η Γερμανία θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 , το… κάζο της Ιταλίας, μιλάει για την πορεία της Ελλάδας και αποκαλύπτει προσφορά από τον Ολυμπιακό!

O 37χρονος φορ μετά από μεγάλη καριέρα σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία παίζει στο MLS για λογαριασμό των Μόντρεαλ Ίμπακτ, ενώ έχει μικρή συμμετοχή στην εθνική Ιταλίας, για την οποία εκφράζει την άποψή του για αυτό που «έπαθε» στο Μουντιάλ 2014 της χώρας της σάμπα.

Μέσα από το Onsports δεν κρύβει ότι παραλίγο να αγωνιστεί και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, από τον οποίο αποκαλύπτει πως είχε πρόταση πριν πάει στην Μπολόνια (2008).

Οι προσωπικές του επιτυχίες είναι η ανάδειξή του ως πρώτος σκόρερ της Σέριε Β με την Σαλερνιτάνα και η επιλογή του στην καλύτερη ενδεκάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2013.

Συλλογικά, οι μεγαλύτεροι τίτλοι του είναι η Σέριε Α με τη Γιουβέντους το 2002/03, το Κύπελλο Ιταλίας με την Πάρμα το 2001/02, το Σούπερ Καπ Ευρώπης με τη Βαλένθια το 2004 και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2003 με τη Γιουβέντους.

Είδαμε την Ιταλία πολύ ισχυρή στον πρώτο αγώνα με την Αγγλία, αλλά έμεινε εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Πιστεύεις ότι ήταν πολύ σίγουροι για τα επόμενα παιχνίδια και για αυτό έχασαν την πρόκριση που ήταν στα χέρια τους;

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Ιταλία δεν μπόρεσε να προχωρήσει, ίσως να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την ομάδα. Άρχισαν καλά κόντρα στην Αγγλία, αλλά ήταν πιο δύσκολο μετά από αυτό. Δεν νομίζω ότι ήταν κόκκινη κάρτα του Μαρκίζιο, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στο τέλος. Ήταν δύσκολο να το παρακολουθώ».

Τι σε εντυπωσίασε περισσότερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και ποια είναι η εκτίμησή σου για το νικητή της διοργάνωσης; Μπορείς να αναλύσεις τη γνώμη σου;

 «Εντυπωσιάστηκα πολύ από την Ολλανδία και την Κολομβία κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Έπαιξαν καλά, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Γερμανία θα κρατά το τρόπαιο στο τέλος του θεσμού. Θα πρέπει να γίνει ένας καλός τελικός εναντίον της Αργεντινής».

Είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τους αγώνες της Ελλάδας; Ήταν ένα επικό τουρνουά για την ελληνική ομάδα φτάνοντας στους «16».

«Νιώθω ότι η Ελλάδα ήταν λίγο τυχερή, καθώς σκόραρε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Πήγε καλά, έβαλε αυτά τα σημαντικά γκολ και έπαιξε καλά ως ομάδα, για αυτό το λόγο άξιζε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτούς».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο; Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα; Πώς είναι μια τέτοια προοπτική για εσένα;

«Πριν πάω στην Μπολόνια, είχα λάβει μια προσφορά από τον Ολυμπιακό. Με ενδιέφερε η Ελλάδα, αλλά δεν θυμάμαι τι συνέβη στο τέλος, όμως ήθελα να παίξω εκεί. Δεν ξέρεις στη ζωή, ίσως εργαστώ μια μέρα εκεί, αλλά σίγουρα θα πάω στην Ελλάδα για κάποιες διακοπές!»

Ποιο από τα παιχνίδια εναντίον των ελληνικών ομάδων θυμάστε περισσότερο από την καριέρα σου; Ίσως το 7-0 της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα παιχνίδι που σκόραρες κιόλας;

«Έχω υπέροχες αναμνήσεις απέναντι σε ελληνικές ομάδες, ιδιαίτερα παίζοντας στην Αθήνα εναντίον του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι τους οπαδούς να φωνάζουν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν εντυπωσιακό».

Μετά από πολλά χρόνια στην Ιταλία, από το 2012 παίζεις στους Μόντρεαλ Ίμπακτ. Πώς είναι αυτή η εμπειρία για εσενα σε σύγκριση με το ότι αγωνίστηκες πολλά χρόνια στη χώρα σου; Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ομάδα και οι προσωπικοί;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση να έρθω στο Μόντρεαλ, είναι ένας μεγάλος σύλλογος και αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Είναι μια νέα εμπειρία και το MLS, λίγο πιο φυσικό πρωτάθλημα, και τα πάντα είναι εξαιρετικά για την οικογένεια. Ευτυχήσαμε να προκριθούμε στα πλέι οφ πέρσι για πρώτη φορά και παλεύουμε για να το κάνουμε και πάλι φέτος. Παίζουμε επίσης στο CONCACAF Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι σπουδαίο!»



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved