Μπαπτίστα στο Onsports: «Βραζιλία όπως όλοι, επαφές με Ολυμπιακό» (photos+videos)

Μπαπτίστα στο Onsports: «Βραζιλία όπως όλοι, επαφές με Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα μιλάει στο Onsports για την πορεία της εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ 2014, τις δικές του αναμνήσεις με τη «σελεσάο», την Ελλάδα σα χώρα και εθνική ομάδα, τα ματς με Παναθηναϊκό και αποκαλύπτει συζητήσεις με Ολυμπιακό!

Τη στιγμή που γίνεται χαμός στο λιμάνι με τον Ερίκ Αμπιντάλ ένας άλλος παίκτης - «κράχτης», που είχε ακουστεί για τους Πειραιώτες, πιο παλιά όμως, ο Μπαπτίστα, παραδέχεται την επαφή του με τους «ερυθρόλευκους». Στα 32 του χρόνια, η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική για να αποτελέσει στόχο μεγάλης ελληνικής ομάδας και δεν κρύβει ότι κάποια στιγμή παραλίγο να «μετακομίσει» στα μέρη μας εξηγώντας τι «στράβωσε» και δεν έγινε ο «γάμος». Μάλιστα, θυμάται έντονα ως δυνατούς τους αγώνες που έχει παίξει αντίπαλος με ελληνικές ομάδες και ιδιαίτερα αυτούς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι παραστάσεις του είναι στο υψηλότερο επίπεδο με Σάο Πάουλο, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Ρόμα, Μάλαγα και Κρουζέιρο, αλλά δεν κρύβει ότι το Μουντιάλ είναι το απωθημένο του... Υπήρξε στέλεχος της πέντε φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο παρελθόν για πολλά χρόνια και έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής 2010, όπου όμως η ομάδα του δεν είχε επιτυχία. Ωστόσο, την έχει βοηθήσει να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα (2004, 2007) και το Κονφεντερέισονς Καπ (2005, 2009), αλλά από το 2010 και μετά δεν αποτελεί μέλος της.

Παρόλα αυτά, δεν θα μπορούσε να μην παρακολουθεί τα παιχνίδια της και δη στο φετινό Μουντιάλ 2014 που διεξάγεται μέσα στο σπίτι της αν και δεν τη χρίζει φαβορί, καθώς πιστεύει ότι όλες οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο έχουν τις ίδιες πιθανότητες με αυτή για να σηκώσουν την κούπα, ενώ δεν διστάζει να δηλώσει ότι δεν ήταν έκπληξη για αυτόν η πρόκριση της Ελλάδας, κάτι που είδε σαν κάτι ευχάριστο και νίκη του ποδοσφαίρου.

Η Βραζιλία τα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύεις ότι μπορεί να έχει ανάλογη συνέχεια και να πραγματοποιήσει το όνειρο της χώρας να σηκώσει το τρόπαιο στο «Μαρακανά»;

«Νομίζω ότι η Βραζιλία έχει τις ίδιες πιθανότητες όπως κάθε άλλη ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο, οι περισσότεροι περίμεναν να αρχίσει να παίζει δημιουργικά και να δείχνει ομαδικότητα. Όσο ανεβαίνει γύρους καμία ομάδα δεν θέλει να παίζει εναντίον της επειδή γνωρίζει ότι μπορεί να αποκλειστεί».

Εσύ βρέθηκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 με τη Βραζιλία, αλλά χάσατε από την Ολλανδία πολύ νωρίς στη διοργάνωση. Ήταν το πρώτο σου και μοναδικό Μουντιάλ στην καριέρα σου. Έχεις καλή γεύση ή κακή επειδή η Βραζιλία δεν τα πήγε καλά;

«Είναι δύσκολο να μιλάς για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν κατέκτησες, καθώς είμαστε μια χώρα που η δεύτερη θέση δεν αξίζει τίποτα και ήταν το όνειρό μας να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό το Κύπελλο το 2010. Προερχόμασταν από την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, αλλά χάσαμε ματς που δεν έπρεπε. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν χάνεις ευκαιρίες και έρχεται η ήττα, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ήταν μια μοναδική εμπειρία και έμαθα από αυτή. Αυτά που έζησα με αφήνουν απόλυτα χαρούμενο παρόλο που δεν κερδίσαμε το Μουντιάλ».

Ήταν έκπληξη για εσένα ο πρόωρος αποκλεισμός των Ισπανίας, Ιταλίας και Αγγλίας φέτος;

«Ναι. Ήλπιζαν ότι θα πήγαιναν πιο ψηλά, ειδικά η Ισπανία που ήταν η πιο πολυσυζητημένη εθνική ομάδα λόγω του ποδοσφαίρου με τις πάσες και του υψηλού επιπέδου. Το τουρνουά είχε αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας και είδαμε ομάδες που ποτέ δεν πρωταγωνίστησαν, όπως η Ελβετία, το Βέλγιο, η Αλγερία και οι ΗΠΑ, να κάνουν ένα απίστευτο Μουντιάλ».

Ποια στιγμή με την εθνική Βραζιλίας δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Όταν πήραμε το Κόπα Αμέρικα νικώντας στον τελικό την Αργεντινή (το 2007 στη Βενεζουέλα) και έβαλα και εγώ γκολ (3-0), αδιαμφισβήτητα μια αξέχαστη στιγμή».

Από όσα έχεις δει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, ποιες ομάδες βλέπεις ως τις κυριότερες αντιπάλους για τη «σελεσάο»;

«Η Γερμανία, η οποία ξεκίνησε εξαιρετικά το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Η Ολλανδία επίσης είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία και αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει. Και η Αργεντινή όμως έχει εξελιχθεί μέσα στη διοργάνωση και σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες για να είναι στον τελικό».

Τι σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Το επίπεδο όλων των ομάδων που έλαβαν μέρος σε αυτό».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα; Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα; Από ποια και τι έγινε;

«Στην πραγματικότητα δεν είχα ποτέ καμία σχέση με την Ελλάδα, αλλά γνωρίζω για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν. Κάποια στιγμή υπήρξε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, υπήρχαν συζητήσεις, αλλά δεν κατέληξαν κάπου και έτσι δεν πήγα».

Είδες τα παιχνίδια της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας; Όλοι εδώ στην Ελλάδα πανηγύρισαν για την πρώτη πρόκριση στους 16 ενός Μουντιάλ. Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό συγκρότημα;

«Όπως είπα και πριν, δεν ήταν έκπληξη αυτή η πορεία επειδή σήμερα οι περισσότεροι παίκτες παίζουν σε καλές ομάδες στην Ευρώπη και αυτό βοηθάει την εξέλιξη όλων των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με αυτόν τον τρόπο νικάει το ποδόσφαιρο και αυτό είναι ευχάριστο».

Έχεις παίξει αρκετές φορές εναντίον ελληνικών ομάδων στο παρελθόν με τους συλλόγους σου. Θυμάσαι κάποιον από αυτούς τους αγώνες και ποιον συγκεκριμένα;

«Με τη Ρόμα ένα παιχνίδι Γιουρόπα Λιγκ και με τη Μάλαγα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι ότι υποφέραμε. Οι ελληνικές ομάδες κάνουν δύσκολες τις αναμετρήσεις τους και η Ελλάδα έχει μεγαλώσει πολύ».

Φέτος, αρκετές από τις προηγούμενες ομάδες σου ήταν επιτυχημένες, όπως η Σεβίλλη που πήρε το Γιουρόπα Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ισπανίας και η Άρσεναλ, η οποία είδε τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Για ποια ομάδα χάρηκες περισσότερο;

«Είναι δύσκολο να πω για ποια ομάδα χάρηκα περισσότερο επειδή έχω μεγάλη στοργή για όλες τους. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι έχω ζήσει πολλές χαρούμενες στιγμές σε κάθε μία από αυτές και τις αναπολώ με αγάπη».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την τωρινή ομάδα σου, Κρουζέιρο, και ποιοι οι προσωπικοί;

«Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω περισσότερο χωρίς τραυματισμούς που με αποτρέπουν από το να παίζω και να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία και το Κόπα Λιμπερταδόρες».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με όλη την καριέρα του Ζούλιο Μπαπτίστα:

Μπαπτίστα στο Onsports: «Βραζιλία όπως όλοι, επαφές με Ολυμπιακό» (photos+videos)



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved