Ξάδερφος Μέσι στο Onsports: «Η Αργεντινή δεν μπορεί το Μουντιάλ!» (photos+videos)

Ξάδερφος Μέσι στο Onsports: «Η Αργεντινή δεν μπορεί το Μουντιάλ!» (photos+videos)

Ο Μάξι Μπιανκούτσι, ξάδερφος του ηγέτη της εθνικής Αργεντινής και κορυφαίου παίκτη στον πλανήτη, Λιονέλ Μέσι, εξηγεί στο Onsports γιατί η «Αλμπισελέστε» δεν του… γεμίζει το μάτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 της Βραζιλίας.

Ο συγγενής του διεθνή επιθετικού της Μπαρτσελόνα δεν διστάζει να κάνει την κριτική του στο συγκρότημα που «καθοδηγεί» ο «Λέο» και να εκφράσει την απαισιοδοξία του ότι η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια είναι ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για την πορεία της στο Μουντιάλ 2014 της χώρας της Σάμπα.

Ο 29χρονος Αργεντινός επιθετικός της Μπαΐα ξέρει πως είναι να κατάγεσαι από την Αργεντινή και να αγωνίζεσαι στη Βραζιλία, αλλά έχει μάθει να ζει με την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις εθνικές ομάδων των δύο κρατών της Λατινικής Αμερικής.

Ως εκ τούτου, ένας τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής σε βραζιλιάνικο έδαφος που πολλοί θεωρούν κάτι πολύ πιθανό δεν, θα τον… ξένιζε, ενώ σε αυτή την περίπτωση θα έδινε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στη «σελεσάο».

Ο Μάξι έχει όμως άποψη και για την Εθνική Ελλάδας, στην οποία είδε πολύ καλά στοιχεία, αλλά δεν παραλείπει να απονήμει τα εύσημα στην Κόστα Ρίκα για τη δική της προσπάθεια στο φετινό τουρνουά.

Πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου είναι της γνώμης ότι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 της Βραζιλίας θα είναι Βραζιλία - Αργεντινή. Εσύ είσαι Αργεντινός που παίζεις στη Βραζιλία. Πώς θα είναι αυτό για εσένα; Όλοι γνωρίζουμε την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων σε διεθνές επίπεδο. Θα είναι κάπως περίεργο για εσένα αν υπάρξει ένας τέτοιος τελικός στο Μουντιάλ 2014 της χώρας της Σάμπα;

«Θα ήταν καλό για την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά νομίζω ότι η Αργεντινή δεν έχει δείξει ότι έχει αυτή τη στόφα για να φτάσει στον τελικό. Έχει ακόμα ματς να παίξει και να αναπτυχθεί σαν ομάδα, αλλά θεωρώ ότι η Βραζιλία είναι πιο ισχυρή σε αυτό το θέμα. Αν ο τελικός είναι Βραζιλία - Αργεντινή θα είναι φυσιολογικό για εμένα, αφού μού έχει ξανασυμβεί, αλλά πάντα υπάρχει ο μεγάλος σεβασμός».

Η Αργεντινή έχει πάντα έναν και μοναδικό στόχο. Να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποια είναι η θέση σου από αυτά που έχει δείξει μέχρι στιγμής; Πιστεύεις ότι μπορεί να σηκώσει την κούπα μέσα στη Βραζιλία;

«Θεωρώ ότι η ομάδα χρειάζεται να εξελιχθεί περισσότερο για να γίνει πρωταθλήτρια. Όσο ο Μέσι είναι καλά, δημιουργεί τις προσδοκίες για καλύτερη πορεία της ομάδας, αλλά εγώ δεν ταυτίζομαι με αυτή την εθνική Αργεντινής όπως άλλα χρόνια».

Από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Μουντιάλ 2014, ποιες ομάδες βρίσκεις πιο δυνατές και ότι μπορούν να αποτελέσουν τους κυριότερους αντιπάλους για Αργεντινή και Βραζιλία στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου;

«Έχουμε αρκετές εκπλήξεις. Η Κόστα Ρίκα εξέπληξε, αλλά νομίζω ότι η Βραζιλία, η Ολλανδία και η Γερμανία είναι οι κύριοι διεκδικητές (του τίτλου)».

Κάποιοι λένε ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι μόνος του στην Αργεντινή. Ότι είναι αυτός που «κουβαλάει» όλους τους άλλους. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Για τον Μέσι, θεωρώ ότι παίζει καλά και νιώθει περισσότερο άνετα με την εθνική, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω όμως, ότι η έλλειψη χρόνου για να προπονηθούν μαζί και η αλλαγή στο στιλ παιχνιδιού των ομάδων είναι κάτι το οποίο επηρεάζει αρνητικά την Αργεντινή».

Για την Ελλάδα και την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 της Βραζιλίας ποια είναι η άποψή σου;

«Το παιχνίδι της Ελλάδας βασίζεται στην τακτική. Είναι μια οργανωμένη ομάδα που τρέχει πολύ, αλλά η Κόστα Ρίκα ήταν πιο ουσιαστική παίζοντας με παίκτη λιγότερο».

Εδώ και μερικούς μήνες αγωνίζεσαι στη βραζιλιάνικη Μπαΐα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την ομάδα και ποιοι οι δικοί σου προσωπικοί;

«Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα μου, όπως κάνω ήδη και να τη βοηθήσω να τερματίσει στις 10 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος Βραζιλίας. Επίσης, στοχεύουμε να πάμε ψηλά στο Κύπελλο Βραζιλίας, από τη στιγμή που είμαστε στην τρίτη φάση».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον ξάδερφο του Μέσι, Μάξι Μπιανκούτσι:

Ξάδερφος Μέσι στο Onsports: «Η Αργεντινή δεν μπορεί το Μουντιάλ!» (photos+videos)



Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved