Η Νεολαία της Μαδρίτης στο Onsports: «Πάτος οι εκλογές λόγω Τσάμπιονς Λιγκ!» (photos+videos)

Η Νεολαία της Μαδρίτης στο Onsports: «Πάτος οι εκλογές λόγω Τσάμπιονς Λιγκ!» (photos+videos)

Ο επικεφαλής της Νεολαίας της Μαδρίτης, Χοσέ Μαρία Μερίνο Μερίνο, εξηγεί στο Onsports γιατί στην ισπανική πρωτεύουσα έβαλαν πάνω από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο η Ρεάλ επικράτησε της Ατλέτικο!

Αλήθεια, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, Αθήνα, τι θα γινόταν αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έπαιζαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και διεξάγονταν παράλληλα εκλογές; Αν δεν συμβεί αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσει κανείς, καθώς οι υποθέσεις δεν έγραψαν ποτέ ιστορία.

Παρόλα αυτά, δεν θα ήταν και ό, τι πιο σύνηθες να βλέπαμε μια ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου, πόσω μάλλον δύο. Οπότε, μπορεί τα πάντα να άρχιζαν και να σταματούσαν εκεί. Στην πραγματικότητα, στη Μαδρίτη είναι πιο συνηθισμένοι σε τέτοιες επιτυχίες, αλλά ακόμη και έτσι, τις βλέπουν σαν κάτι μοναδικό.

Εξάλλου, κανείς δεν ξεχνά τι εκτυλίχθηκε στη χώρα μας όταν η Εθνική κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2004. Κανείς δεν κοιμήθηκε τη νύχτα του τελικού και όλοι πανηγύριζαν έξαλλα στους δρόμους κάθε ελληνικής πόλης. Δεν αποκλείεται λοιπόν και στην Αθήνα, όλοι να ξεχνούσαν τις εκλογές και να το έριχναν στην μπάλα. Με τόσες πικρίες που έχει ζήσει ο ελληνικός λαός μόνο οι χαρές τού έχουν μείνει και ίσως το ποδόσφαιρο να ήταν μια διέξοδος.

Για να δούμε όμως τι πραγματικά συνέβη στη Μαδρίτη με τον τελικό και τις εκλογές, σύμφωνα με την άποψη του επικεφαλής της Νεολαίας της Μαδρίτης, Χοσέ Μαρία Μερίνο Μερίνο...

«Για εμάς τους ντόπιους ήταν ένα σπουδαίο γεγονός, για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων της πόλης, να συναντιούνται σε τελικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στην πόλη και γύρω από τον συνολικό πληθυσμό μιλούσαν για αυτό το γεγονός για εβδομάδες και οι οπαδοί αστειεύονταν μεταξύ τους για το ποιος θα νικήσει.

Οι δύο ομάδες αντιπροσωπεύουν διαφορετικές τάξεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον πλούτο και τη δύναμη και ότι όλα μπορούν να δημιουργηθούν από τις επιρροές της. Εκεί, η επιτυχία πρέπει να υφίσταται κάθε χρόνο αλλιώς επέρχεται κρίση και αλλάζει ο προπονητής. Επίσης, έχουν να υπερηφανεύονται ότι διαθέτουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο βασιζόμενοι στα λεφτά και τη δύναμη.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια ομάδα που αντιπροσωπεύει την αγωνιστική προσπάθεια, την ταπεινότητα, τα πολύ λιγότερα χρήματα, τους πολύ λιγότερο γνωστούς παίκτες και μια μεταγραφική πολιτική διαφορετική από τις μεγάλες ομάδες που θέλουν και σπουδαία αποτελέσματα. Σχεδόν πάντα, αυτή η ομάδα έχει υπάρξει το σύμβολο της κακής τύχης.

Αυτή τη χρονιά, ο φτωχός κέρδισε τον πλούσιο με την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα και έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η προσπάθεια στους αγώνες ήταν πολύ δυνατή και η άμυνα εναντίον των επιθέσεων αρκετή για να αποφευχθούν τα γκολ. Η ομάδα τους συναγωνίζεται με τον καλύτερο τρόπο τις ισχυρότερες, κυρίως αμυνόμενη και προσπαθώντας να αδράξει την πρώτη ευκαιρία με ένα φάουλ ή ένα κόρνερ για να βάλει γκολ.

Το ματς κυριάρχησε μπροστά στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες πέρασαν απαρατήρητες, καθώς η πολιτική και η οικονομική κρίση που υπάρχει, οδήγησε στην επικέντρωση στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο μέρος της πόλης, όπου είπαν λίγα για αυτό το αθλητικό γεγονός ή υπήρχαν παράπονα για τη σημασία που του δίνεται. Επιπρόσθετα, και κάποια άλλα σπορ επισκιάζονται από το ποδόσφαιρο.

Στη Μαδρίτη υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν δύσκολες στιγμές οικονομικά και νοιάζονται λίγο για το ποδόσφαιρο, αφού κύριο μέλημά τους είναι να έχουν λεφτά για να φάνε. Ωστόσο, για άλλους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αυτό είναι ένα μέσο απόδρασης από τα μεγάλα προβλήματά τους. Η Μαδρίτη γενικά, έζησε με ένταση το μεγάλο τελικό, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια σε κάποιες περιπτώσεις ήταν διακοσμημένα με σημαίες και σύμβολα και των δύο ομάδων. Επίσης, κάποια στέκια των Μαδριλένων, όπως τα Cibeles και Neptuno, ήταν περιφραγμένα έτσι ώστε μετά από το ματς να γιορτάσουν εκεί, χιλιάδες οπαδοί. Την επόμενη μέρα θα υπάρχει βόλτα στην πόλη με ανοικτό λεωφορείο και παρέλαση».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τη νίκη της Ρεάλ στον τελικό επί της Ατλέτικο:

Η Νεολαία της Μαδρίτης στο Onsports: «Πάτος οι εκλογές λόγω Τσάμπιονς Λιγκ!» (photos+videos)



O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved