ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Οι ξένοι... γνωρίζουν από κούπες! (photos+videos)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Οι ξένοι... γνωρίζουν από κούπες! (photos+videos)

Μπορεί να είναι πρωτάρηδες σε τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα, όμως, 4 παίκτες του Παναθηναϊκού και 5 του ΠΑΟΚ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στο εξωτερικό και γνωρίζουν τα μυστικά της νίκης – Το Onsports σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα των ξένων παικτών των δυο «μονομάχων»

Κανείς τους δεν έχει βρεθεί στο παρελθόν στη θέση που θα βρεθεί απόψε στο στάδιο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συγκρούονται με έπαθλο το Κύπελλο Ελλάδας και οι ξένοι ποδοσφαιριστές τους βρίσκονται στο επίκεντρο. Τόσο από την πλευρά των «πράσινων» όσο και από αυτή του «Δικέφαλου του Βορρά», υπάρχουν ξένοι παίκτες που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο σε χώρες του εξωτερικού και ξέρουν τα... μυστικά της νίκης! Το Onsports σας παρουσιάζει τα... πεπραγμένα των ξένων παικτών των δυο «μονομάχων» του Κυπέλλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκόρντον Σίλντενφελντ

Ο Κροάτης στόπερ των «πράσινων» έχει 2 κατακτήσεις σε 2 τελικούς στο παρελθόν, με δυο διαφορετικές ομάδες. Τη σεζόν 2007-08 ο «Σίφο» έκανε το νταμπλ στην Κροατία με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στη μοναδική σεζόν του στη μεγαλύτερη ομάδα της πατρίδας του. Τη σεζόν 2009-10 ο Σίλντενφελντ αγωνίστηκε ως δανεικός στη Στουρμ Γκρατς, με την οποία πανηγύρισε επίσης το Κύπελλο, στην Αυστρία. Έχει 2 στα 2 σε τελικούς και πάει για το τρίτο Κύπελλο της καριέρας του.

Ντάνιελ Πράνιτς

Δυο τρόπαια Κυπέλλου έχει και ο Κροάτης μέσος του Παναθηναϊκού. Έφτασε δυο φορές σε τελικό Γερμανίας με τη Μπάγερν Μονάχου στο διάστημα που αγωνίστηκε στους Βαυαρούς, πανηγυρίζοντας μόνο τη μια φορά. Κατόπιν, πήγε στην Ολλανδία για χάρη της Χέρενφεν, με τη φανέλα της οποίας δοξάστηκε από τους οπαδούς της ομάδας, οδηγώντας τον σύλλογο στην κατάκτηση του μοναδικού τρόπαιο στην ιστορία του, τη σεζόν 2008-09.

Μλάντεν Πέτριτς

Ο πλέον... άτυχος από τους «πράσινους» που έχουν Κύπελλο στο παλμαρέ τους είναι ο Κροάτης επιθετικός. Ο Πέτριτς παρότι έχει παίξει σε 4 τελικούς Κυπέλλων, έχει κατακτήσει μόνο ένα τρόπαιο, με τη φανέλα της Βασιλείας. Με τη Γκρασχόπερς έφτασε δυο φορές στον τελικό του θεσμού στην Ελβετία σε διάστημα τεσσάρων ετών, αλλά δεν το κατέκτησε σε καμία από τις δυο περιπτώσεις, ενώ πιο πρόσφατα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με τη Ντόρτμουντ, όπου έχασε την κούπα.

Ντέιβιντ Μέντες ντα Σίλβα

Η τετράδα των ξένων «πράσινων» που έχουν κατακτήσει Κύπελλο, «κλείνει» με τον Ολλανδό μέσο. Στον πρώτο τελικό της καριέρας του ο Μέντες πανηγύρισε τον τίτλο, με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Στη συνέχεια έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας με την Άλκμααρ, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: 8 τρόπαια σε 14 τελικούς (54% επιτυχία).

ΠΑΟΚ

Χέντβιγκες Μαντούρο

Ο ένας από τους δυο πιο επιτυχημένους παίκτες του αποψινού τελικού σε αντίστοιχα παιχνίδια είναι ο Ολλανδός μέσος του «Δικέφαλου του Βορρά». Με τη φανέλα του Άγιαξ ο Μαντούρο έπαιξε σε δυο τελικούς Κυπέλλου Ολλανδίας, πανηγυρίζοντας το τρόπαιο και τις δυο φορές. Όταν έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και πήγε στην Ισπανία για χάρη της Βαλένθια, έφτασε στον τελικό του Copa del Rey, κατακτώντας και αυτό το τρόπαιο, έχοντας 3 στα 3 σε τελικούς!

Ζβόνιμιρ Βούκιτς

Τα περισσότερα Κύπελλα από όλους τους ξένους που παίζουν απόψε στο ΟΑΚΑ τα έχει ο Σέρβος χαφ του ΠΑΟΚ. Ο Βούκιτς ήταν βασικό στέλεχος της Παρτιζάν και τις δυο φορές που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, κατακτώντας την κούπα. Όταν μεταγράφηκε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ έφτασε σε 4 τελικούς στην Ουκρανία, πανηγυρίζοντας το τρόπαιο τις δυο φορές. Συνολικά έχει 4 κούπες σε 6 τελικούς.

Μίροσλαβ Στοχ

Παρότι δεν ήταν βασικό στέλεχος της Τσέλσι, ο Μίροσλαβ Στοχ ήταν στην αποστολή για τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας στον οποίο πανηγύρισε ένα τρόπαιο με ιδιαίτερο πρεστίζ στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ήταν στην αρχική ενδεκάδα όμως και στους δυο τελικούς με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, χαμογελώντας στο τέλος και των δυο, φτάνοντας τα 3 τρόπαια σε 3 τελικούς Κυπέλλου.

Κοστίν Λάζαρ

Για τον Ρουμάνο απόψε είναι ο δεύτερος τελικός της καριέρας του και είναι ο δεύτερος από τους ξένους που έχουν κατακτήσει αντίστοιχη κούπα μόνο μια φορά, μαζί με τον Μλάντεν Πέτριτς. Ο Λάζαρ κατέκτησε το Κύπελλο με τη φανέλα της Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Μάαρτεν Μάρτενς

Αποτελώντας έναν από τους πολύ σημαντικούς παίκτες της Άλκμααρ η οποία επανήλθε στο προσκήνιο του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο Μάαρτεν Μάρτενς «καρπώθηκε» την προσφορά του με ένα τρόπαιο. Έφτασε δυο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση τη μια φορά.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΟΚ: 12 τρόπαια σε 15 τελικούς (80% επιτυχία).



Αναβρασμός στον Ηρακλή λόγω συγχαρητηρίων στον Ολυμπιακό
Αναβρασμός στον Ηρακλή λόγω συγχαρητηρίων στον Ολυμπιακό
Σωριάστηκε από παγούρι στο κεφάλι του Τζόκοβιτς!
Σωριάστηκε από παγούρι στο κεφάλι του Τζόκοβιτς!
Το ξεχωριστό δώρο της Λεβερκούζεν στους οπαδούς της
Το ξεχωριστό δώρο της Λεβερκούζεν στους οπαδούς της
2023-24: Η σεζόν του ποδοσφαιρικού BRexit από την Ευρώπη
2023-24: Η σεζόν του ποδοσφαιρικού BRexit από την Ευρώπη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved