Μπέρντιχ στο Onsports: «Δύσκολα τον Ολυμπιακό, αλλά… σιωπή για Μόγιες!» (photos+videos)

Μπέρντιχ στο Onsports: «Δύσκολα τον Ολυμπιακό, αλλά… σιωπή για Μόγιες!» (photos+videos)

Ο διάσημος τενίστας και γνωστός φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τόμας Μπέρντιχ, εκφράζει στο Onsports την απαισιοδοξία του ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα περάσουν τον Ολυμπιακό, αλλά παίρνει το… μέρος του Ντέιβιντ Μόγιες και καλεί τους οπαδούς να «πάψουν» να τον… πολεμούν!

Ο Τσέχος αθλητής του τένις και νούμερο «7» της παγκόσμιας κατάταξης είναι φανατικός υποστηρικτής των πρωταθλητών Αγγλίας, αλλά δεν του αρέσει να κριτικάρει τους προπονητές και παραδέχεται στο Onsports ότι αυτό έπρεπε να συμβαίνει με όλους τους οπαδούς του συλλόγου από την Αγγλία όποια και αν είναι τα αποτελέσματα της ομάδας.

Σαν τενίστας, έχει κερδίσει τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, τον Ράφα Ναδάλ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα γκραν σλαμ, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του να είναι τα ημιτελικά σε Αυστραλιανό Όπεν (2014), Ρολάν Γκαρός (2010) και Αμερικανικό Όπεν (2012) και ο τελικός στο Ουίμπλεντον το 2010. Το Onsports τον ρώτησε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να μπορέσει όχι μόνο να κερδίζει τα μεγάλα ονόματα, αλλά να τους παίρνει και τα τρόπαια και ο 28χρονος δεξιόχειρας παίκτης πιστεύει ότι θα έρθει η μέρα που θα το πετύχει και μας εξηγεί το πώς.

Η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του είναι αυτή επί του νούμερο 1 του ταμπλό τότε, Ρότζερ Φέντερερ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν έφτασε στα προημιτελικά. Έχει κατακτήσει 9 τίτλους ATP και έχει φτάσει σε 12 τελικούς. Έχει αντιμετωπίσει και τον Μάρκο Παγδατή και έχει και νίκες και ήττες απέναντι στον κορυφαίο Κύπριο τενίστα, για τον οποίο μας μιλά με τα καλύτερα λόγια.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 δεν είναι η μόνη σχέση του Μπέρντιχ με την Ελλάδα, αφού έχει έρθει για διακοπές με τη σύντροφό του στη Μύκονο και παραδέχεται στο Onsports ότι έχει περάσει πολύ καλά! Βέβαια, η χώρα μας τον έχει… πληγώσει όταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε την αντίστοιχη της πατρίδας του, Τσεχίας, στα ημιτελικά του Euro 2004 και πέρασε στον τελικό, με τον Μπέρντιχ να θυμάται στο Onsports πώς ένιωσε τότε.

Έχεις μεγάλες νίκες στην καριέρα σου εναντίον των σπουδαιότερων τενιστών στον κόσμο, των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Έχεις κερδίσει πολλούς τελικούς ATP, αλλά ποτέ ενός γκραν σλαμ. Τι σου λείπει για να το καταφέρεις; Έχεις βρει τι χρειάζεται να κάνεις για να κατακτήσεις ένα μεγάλο τουρνουά;

«Δε νομίζω ότι μου λείπουν πολλά μεγάλα πράγματα στο παιχνίδι μου. Έχει να κάνει με την καθημερινή ρουτίνα, να είμαι υπομονετικός και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Επίσης, είμαστε σε μια τόσο δύσκολη εποχή στο τένις που το κάνει ακόμη πιο περίπλοκο. Πρέπει να ταιριάξεις όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες μαζί και μετά μπορείς να κάνεις το… μπαμ!»

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε παράδοση στο τένις. Δεν έχουμε βγάλει σπουδαίους τενίστες εκτός από τον Πιτ Σάμπρας που έχει ρίζες από την Ελλάδα. Ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία της Ελλάδας είναι ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής. Εσύ προσωπικά έχεις παίξει πολλά παιχνίδια εναντίον του. Έχεις κερδίσει και χάσει από αυτόν. Αλλά είσαι στο νούμερο 8 και αυτός είναι στο 139, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Πώς εσύ κατάφερες να φτάσεις τόσο ψηλά;

«Έτσι είναι το τένις και είναι πολύ δύσκολο να είσαι σταθερός για πολύ καιρό. Και εκείνος είναι κορυφαίος παίκτης επίσης και έχει και αυτός σπουδαία αποτελέσματα!»

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα; Υπάρχει κάτι που σε συνδέει με τη χώρα μας εκτός από τη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όταν είχες την ευκαιρία να νικήσεις τον Ρότζερ Φέντερερ και να φτάσεις στα προημιτελικά; Έχεις ξανάρθει στην Ελλάδα από τότε ή γνωρίζεις κάποιον Έλληνα;

«Έχω σπουδαίες εμπειρίες από την Αθήνα το 2004 και ήταν η μεγαλύτερή μου νίκη τότε! Οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια πραγματικά ωραία ανάμνηση! Ναι, έχω ξανάρθει στην Ελλάδα. Πέρσι το καλοκαίρι. Εγώ και η κοπέλα μου είχαμε απίστευτες διακοπές για μία εβδομάδα στο νησί της Μυκόνου. Συναντήσαμε πολλούς εξαιρετικούς ανθρώπους και είδαμε κάτι από τη χώρα! Σπουδαία εμπειρία».

Σαν Τσέχος θα είχες δει τον ημιτελικό της Ελλάδας με την Τσεχία στο Euro 2004 στην Πορτογαλία. Το φαβορί ήταν η χώρα σου, αλλά η Ελλάδα νίκησε και μάλιστα με δραματικό τρόπο, με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου. Πώς έζησες αυτή τη στιγμή;

«Το θυμάμαι. Μου αρέσει να παρακολουθώ όλα τα σπορ, οπότε το είδα. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς, επειδή ήμασταν καλύτερη ομάδα και παίζαμε πραγματικά καλά. Αλλά ήμασταν άτυχοι και η τύχη ήταν με την Ελλάδα. Αλλά έτσι είναι τα σπορ και αυτή είναι η ομορφιά τους!»

Γνωρίζω ότι είσαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες; Οι περισσότεροι οπαδοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που παίζει η Γιουνάιτεντ και θέλουν να φύγει ο Μόγιες. Εσένα ποια είναι η γνώμη σου; Είδες την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό; Ποια είναι η άποψή σου για τη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ»; Θα περάσει η Γιουνάιτεντ ή ο Ολυμπιακός μπορεί να ολοκληρώσει την έκπληξη;

«Ναι, είμαι οπαδός, αλλά αυτό είναι όλο. Δεν μπορώ να κριτικάρω τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει ο Ντέιβιντ (Μόγιες)! Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά μετά τα χρόνια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά έχει να κάνει με τους παίκτες που είναι στο γήπεδο, όχι με τον Μόγιες. Πρέπει να παλέψουν και να προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτό το εντός έδρας ματς για να προκριθούν. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουν!»

Ωστόσο, γίνεται μεγάλος… πόλεμος στον Μόγιες για τις επιλογές του. Εσύ συμφωνείς με αυτές;

«Στο είπα και πριν ότι δεν είμαι προπονητής, αλλά οπαδός! Δεν μου αρέσει καθόλου όταν όλοι οι “οπαδοί - προπονητές” ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι πραγματικοί προπονητές! Κανείς δεν καταλαβαίνει καλύτερα αυτή την κατάσταση από τον Μόγιες στη θέση που είναι. Οπότε, οι οπαδοί πρέπει να σωπάσουν σε αυτή τη φάση και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα! Η Γιουνάιτεντ έχει την ίδια ομάδα με τα χρόνια που κέρδιζε όλα τα τρόπαια, οπότε έχει να κάνει με τους παίκτες να είναι δυνατοί και να δουλεύουν σκληρά!»

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Τόμας Μπέρντιχ:


Μπέρντιχ στο Onsports: «Δύσκολα τον Ολυμπιακό, αλλά… σιωπή για Μόγιες!» (photos+videos)



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved