Σαρρής: «Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους διαιτητές»

Σαρρής: «Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους διαιτητές»

Δεν θεωρεί ο Γιώργος Σαρρής ότι οι διαιτητές επηρεάζονται από παράγοντες, τονίζοντας πως τα λάθη τους είναι ανθρώπινα, ενώ φταίει αι η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6, επισήμανε την πρότασή του για τα στημένα παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Σάντος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρρή:
 
Για τους παράγοντες και τις ανακοινώσεις: «Τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί μία παραφιλολογία. Λέγονται πράγματα μόνο για να δημιουργηθεί ντόρος. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, που βγαίνουν σενάρια ότι κάποιοι άνθρωποι βάζουν διαιτητές είναι παράλογο. Θέλω να ακούσω τους ανθρώπους που παραπονιούνται τι λένε όταν ευνοείται η ομάδα τους».
 
Για τα στημένα ματς: «Υπάρχει μια εταιρεία στην Αγγλία η οποία συλλέγει στοιχεία από τον στοιχηματισμό αγώνων και τα συγκρίνει με άλλα στοιχεία. Στη συνέχεια βλέπουν αν υπάρχει κάτι ύποπτο. Εάν υπάρχει, στέλνει τα στοιχεία στη UEFA. Εμείς τα στέλνουμε αμέσως στον εισαγγελέα. Η πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή όπου θα απαρτίζεται από ανθρώπους της ΕΠΟ, της σούπερ λιγκ, της φούτμπολ λιγκ και της UEFA. Να βλέπουν για να βγάλουν συμπεράσματα και όχι εικασίες. Γιατί μέσα από στοιχεία δεν μπορείς να στοχοποιήσεις κανέναν».
 
Για την διαιτησία: «Το μυαλό των διαιτητών δεν είναι καθαρό όταν βλέπουν τον εαυτό τους στα εξώφυλλα των εφημερίδων. Η εκπαίδευση που γίνεται είναι άριστη. Οι διαιτητές σε γενικές γραμμές αποδίδουν καλά. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι φίλαθλοι και οι παράγοντες στους διαιτητές. Θα νιώθουν πιο απελευθερωμένοι και θα βελτιωθούν».
 
Για την διαιτησία στο Πλατανιάς – Άρης: «Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η φάση είναι αμφισβητούμενη για εμάς. Για τον βοηθό μπορεί να μην ήταν. Το λάθος ήταν ανθρώπινο αλλά όχι και τέτοια ένταση!».
 
Για τους φακέλους των αδειοδοτήσεων: «Το τμήμα των αδειοδοτήσεων είναι υψηλού επιπέδου και κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Οι ΠΑΕ κάνουν εισηγήσεις, καταθέτουν στοιχεία και η επιτροπή παίρνει τις αποφάσεις. Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν μας επιτρέπει να δείξουμε τους φακέλους. Φέτος αν και θα κατηγορηθώ θα βγάλω τους φακέλους στη δημοσιότητα».
 
Για τον Φερνάντο Σάντος και την Εθνική ομάδα: «Πρόσφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα θέλαμε να συνεχίσει στην εθνική αλλά έχει επιθυμία να φύγει. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει. Υπάρχει πρότζεκτ, το οποίο έχει φτιάξει ο Φερνάντο Σάντος, όποιος έρθει στη θέση του θα πρέπει να το συνεχίσει. Ήδη βλέπουμε αποτελέσματα και στο μέλλον θα δούμε ακόμα μεγαλύτερα. Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε εάν ο νέος προπονητής θα είναι έλληνας η ξένος».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TVΠΑΣ Γιάννινα: Προσφυγή του Ντομίνγκεθ
ΠΑΣ Γιάννινα: Προσφυγή του Ντομίνγκεθ
ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ με εορταστικές εκπλήξεις και δώρα αύριο στο Smart Park
ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ με εορταστικές εκπλήξεις και δώρα αύριο στο Smart Park
Μουντιάλ 2022: Στήριξη Σάντος σε Κριστιάνο – «Ποτέ δεν είπε ότι θα φύγει»
Μουντιάλ 2022: Στήριξη Σάντος σε Κριστιάνο – «Ποτέ δεν είπε ότι θα φύγει»
Χώρισαν Κοντοβά - Καλημέρης! Η τελευταία κοινή εμφάνιση
Χώρισαν Κοντοβά - Καλημέρης! Η τελευταία κοινή εμφάνιση