Ντουάιτ Γιορκ στο Onsports: «Έχει αυτή τη Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!» (photos+videos)

Ντουάιτ Γιορκ στο Onsports: «Έχει αυτή τη Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!» (photos+videos)

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντουάιτ Γιορκ, εξηγεί στο Onsports γιατί ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες να περάσει τους «κόκκινους διαβόλους» στο Τσάμπιονς Λιγκ και γιατί κάνει… καλό στους πρωταθλητές Αγγλίας η αποχώρηση του Κώστα Μήτρογλου από τους Πειραιώτες!

Ο 42χρονος σήμερα, παλαίμαχος άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, υπήρξε παίκτης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «Ολντ Τράφορντ» από το 1998 μέχρι το 2002 καταφέρνοντας σε 96 συμμετοχές να πετύχει 48 γκολ. Μαζί με τον Άντι Κόουλ αποτέλεσαν ένα θρυλικό δίδυμο στην επίθεση που… σμπαράλιαζε οποιαδήποτε άμυνα. Το 1999 ήταν πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 18 τέρματα και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία, του FA Cup και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σήμερα, παραμένει στα κοινά του ποδοσφαίρου και μάλιστα με ενεργό τρόπο, αφού είναι αθλητικός αναλυτής στο Sky Sports και δουλεύει σαν πρεσβευτής της FIFA, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο! Το Onsports του ζήτησε την άποψή του για τα ματς της Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ντουάιτ Γιορκ δίνει… ελπίδες στους νταμπλούχους Ελλάδας!

Τι σκεφτήκατε όταν ακούσατε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Στη Γιουνάιτεντ θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με την κλήρωση με τον Ολυμπιακό, αφού το ρεκόρ τους εναντίον των ελληνικών ομάδων είναι πολύ καλό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Ο Ολυμπιακός είναι και αυτός, όμως, χαρούμενος που έπεσε με τη Γιουνάιτεντ που δεν παίζει καλά αυτή τη στιγμή».

Τι περιμένετε από τα δύο παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Περιμένω πολύ κλειστά ματς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καλό παρελθόν με τον Ολυμπιακό. Φέτος, όμως, έχει προβλήματα. Δεν έχουν παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη. Δεν παίζουν καλά αυτή τη στιγμή. Υποφέρουν στο πρωτάθλημα και σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να πάρει αποτέλεσμα εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι αν η Γιουνάιτεντ παίξει όπως πρέπει, μπορεί να τον κερδίσει».

Ήσασταν  παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προηγούμενα παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάστε κάτι από αυτούς τους αγώνες;

«Ναι, όταν αγωνίζεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ, συμβαίνουν τα ίδια πράγματα. Όταν παίζεις στην έδρα σου, προσπαθείς να μην δεχθείς γκολ και να νικήσεις και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι το ίδιο. Θα θέλουν να σκοράρουν εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οπότε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι δύσκολα στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας θα είναι πιο δύσκολος από ό, τι ήταν αυτοί στο παρελθόν στα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τότε (η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) νικούσε άνετα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ισχύσει κάτι τέτοιο και φέτος».

Είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν; Έχετε ακούσει κάτι για τον φετινό Ολυμπιακό ή γνωρίζετε κάτι για το παρελθόν του;

«Δεν βλέπουμε πολύ ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει φήμη από τη στιγμή που αγωνίζεται συνέχεια στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια και κυριαρχεί στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι βγάζει πάντα καλούς παίκτες. Δεν είναι τόσο καλοί εκτός, όσο είναι δυνατοί εντός. Οι ποδοσφαιριστές (της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) θα το ξέρουν πολύ καλά αυτό, αφού έτσι είναι συνήθως τα πράγματα. Θα τα πάνε καλά αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείξει βελτίωση. Αυτό είναι το θέμα».

Γνωρίζετε ότι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Κώστας Μήτρογλου, πήρε μεταγραφή για τη Φούλαμ;

«Ναι, έδωσαν πολλά χρήματα για αυτόν και νομίζω ότι αυτό είναι καλό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο χάρισμα στο σκοράρισμα που είχε πετύχει και χατ τρικ σε ένα από τα έξι ματς, δεν είναι τώρα στον Ολυμπιακό».

Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να περάσει στον επόμενο γύρο;

«Ναι, το πιστεύω. Η Γιουνάιτεντ δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος, αλλά ακόμη και έτσι έχουν αρκετά στην ομάδα τους για να περάσουν τον Ολυμπιακό. Και το γεγονός ότι έχασαν τον καλύτερο παίκτη τους που πήγε στη Φούλαμ παίζει ρόλο. Η Γιουνάιτεντ δεν παίζει καλά αυτή τη στιγμή και αν οι παίκτες του Ολυμπιακού το εκμεταλλευτούν αυτό, ίσως έχουν μια καλή τύχη».

Ποια είναι η γνώμη σας για τη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά;

«Αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι έχει να κάνει με τη νέα εποχή και την αλλαγή του προπονητή. Για μένα, οι παίκτες δεν αποδίδουν όσο καλά μπορούν και αυτό φαίνεται και από τα γκολ του Ρούνεϊ και του Φαν Πέρσι. Δεν είναι κοντά σε αυτό που ήταν την περασμένη περίοδο, αυτό που κατάφεραν πέρσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Οπότε, αυτό δείχνει ότι δεν παίζουν καλά, αλλά είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο από την άποψη του προπονητή και των ποδοσφαιριστών που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή».

Θεωρείτε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κρατήσει τον Ντέιβιντ Μόγιες και να τον στηρίξει όπως έκανε στο παρελθόν με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και της βγήκε;

«Φυσικά. Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, αφού έχει έξι χρόνια συμβόλαιο. Θα είναι δίπλα του φέτος και η επόμενη σεζόν θα είναι αυτή που θα δείξει τι θα γίνει. Αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει τότε θα δουν. Αλλά για την ώρα θα δουν απλά πως εξελίσσονται τα πράγματα για την επόμενη χρονιά».

Τα τελευταία νέα της Γιουνάιτεντ είναι ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ ανανέωσε το συμβόλαιό του. Θεωρείτε ότι ο Ρούνεϊ μπορεί να μείνει για πάντα στην ομάδα όπως ο Πολ Σκόουλς, ο Ράιν Γκιγκς και ο Φιλ Νέβιλ;

«Ναι, μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Το θέμα είναι να έρθουν και τα αποτελέσματα. Πάντως, είναι καλό που η Γιουνάιτεντ κατάφερε να τον κρατήσει».

Εσείς είστε θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχετε γράψει αυτοβιογραφία με τον τίτλο: «Born to Score» (Γεννημένος για να σκοράρω). Νιώθετε ότι ένας επιθετικός πρέπει να είναι γεννημένος για να σκοράρει ή αν δουλέψει σκληρά μπορεί να καταφέρει να βάζει πολλά γκολ;

«Aυτό το βιβλίο είναι στιγμές από την καριέρα μου, αντανάκλαση του τι είμαι εγώ σαν παίκτης. Εγώ δούλεψα πολύ σκληρά για να είμαι σε αυτή τη θέση. Δίνω ένα στίγμα του πώς είναι το ποδόσφαιρο και πώς είναι να είσαι στην κορυφή και να παίζεις σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Είχαμε μια ολοκληρωμένη ομάδα με καλά αποτελέσματα και σπουδαίους παίκτες. Ήταν χαρά μου να παίξω με αυτούς τους φανταστικούς ποδοσφαιριστές».

Ποια είναι η σχέση σας με την Ελλάδα; Έχετε έρθει ποτέ στη χώρα μας;

«Έχω έρθει σαν παίκτης, αλλά όχι για διακοπές. Έχω ακούσει πράγματα για την Ελλάδα, αλλά δεν μπόρεσα να έρθω. Ίσως μια μέρα αυτό γίνει. Αν μου έδινες τα εισιτήρια, θα ερχόμουν!»

Γνωρίζω ότι τρέξατε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2011. Οπότε, ίσως έρθετε στην Ελλάδα για να τρέξετε στον διάσημο κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

«Ίσως. Αυτό είναι κάτι που έχω πάθος να κάνω, να κρατιέμαι σε φόρμα! Ίσως μια μέρα κοιτάξω αυτή την πιθανότητα και το προσπαθήσω!»

Ποια είναι η άποψή σας για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές; Στην Αγγλία εκτός από τον Μήτρογλου αγωνίζονται ο Γιώργος Καραγκούνης (επίσης στη Φούλαμ), ο Απόστολος Βέλλιος στην Έβερτον και ο Χάρης Μαυρίας στην Σάντερλαντ.

«Η Ελλάδα παράγει πάντα κάποιους καλούς παίκτες, όπως αυτοί που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι σε άνοιξη και στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχουν κάποιοι καλοί Έλληνες παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν έχω στο μυαλό μου κάποιους συγκεκριμένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι πάντα βγάζετε καλούς ποδοσφαιριστές».

Τι κάνετε τώρα και ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Αυτό που κάνω τώρα είναι να δουλεύω στο Sky Sports σαν αθλητικός αναλυτής. Δουλεύω και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη FIFA σαν πρεσβευτής, όπως και τη χώρα μου, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Έχω πολλή δουλειά!».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε τα βίντεο με την καριέρα του Ντουάιτ Γιορκ:

Ντουάιτ Γιορκ στο Onsports: «Έχει αυτή τη Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός!» (photos+videos)



Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved