Δώνης στο Onsports: «Πώς ο Παναθηναϊκός με οδήγησε στη Γιουβέντους...» (audios+photos+videos)

Δώνης στο Onsports: «Πώς ο Παναθηναϊκός με οδήγησε στη Γιουβέντους...» (audios+photos+videos)

Ο Τάσος Δώνης μιλάει στο Onsports και εξηγεί γιατί η δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό τον βοήθησε σε συνδυασμό με την προσωπική του σκληρή προσπάθεια να μπορεί να πρωταγωνιστεί στη Γιουβέντους!

Οι προπονητές των «μπιανκονέρι» πιστεύουν πολύ σε αυτόν και όλα δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να ξεχωρίζει και στη μεγάλη ομάδα της «κυρίας» αφού αν και μόλις 17 ετών έχει ήδη δείξει το ταλέντο του και η νοοτροπία που διαθέτει από όσα καταλάβαμε όσο μιλήσαμε μαζί του αποτελούν οδηγό του για να έχει μια επιτυχημένη συνέχεια.

Η δουλειά φαίνεται πως είναι το «Α και το Ω» για τον νεαρό διεθνή επιθετικό, αφού όπως συμβουλεύει και τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, μόνο με αυτή μπορείς να έχεις επιτυχία όσο μεγάλο ή μικρό ταλέντο και να είσαι. Ο ίδιος έχει πάρει… γερές βάσεις για να μπορεί να στέκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο τόσο από τον Παναθηναϊκό όπως προαναφέρθηκε όσο και από τον πατέρα του, Γιώργο Δώνη, ο οποίος όπως μας λέει, τον έχει καθοδηγήσει στις επιλογές του μέχρι τώρα.

Ο φέρελπις άσος μας περιγράφει και μια μέρα του στη «Γιούβε», πότε πάει σχολείο, πότε προπονείται και παραδέχεται ότι αυτή την εμπειρία δεν θα την άλλαζε για να είχε μείνει στην Ελλάδα εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι έκανε τη σωστή απόφαση για να αφήσει τη χώρα μας και να πάει σε τόσο νεαρή ηλικία σε μια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.

Αν και έχει αναφερθεί σε αυτό πολλές φορές δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για το ποια εθνική ομάδα θα επέλεγε ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, όπως και για τον αδερφό του, Χρήστο, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό, τη συνύπαρξή του με τα μεγάλα αστέρια της Γιουβέντους, αλλά και την άτυπη κόντρα Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι από τη στιγμή που μας είπε ότι είδωλό του είναι ο πρώτος…

Πώς είναι για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να είναι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα;

«Είναι κάτι πολύ ωραίο γιατί καθημερινά δουλεύουμε πολύ σκληρά και εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό. Ο στόχος μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα. Έχω συνηθίσει πλέον γιατί είμαι ενάμιση χρόνο εδώ και είναι πάρα πολύ ωραία. Είμαι με ακόμη έναν Έλληνα, τον Άλμπερτ τον Ρούσο, ο οποίος είναι και αυτός στην ίδια ομάδα μαζί μου».

Οι προπονητές σου τι σου λένε; Τι συμβουλές σου δίνουν;

«Γενικά οι προπονητές μου με έχουν βοηθήσει πολύ. Ειδικά πέρσι ο προπονητής που είχα στην τρίτη ομάδα. Επειδή ήταν η πρώτη χρονιά ήταν λίγο δύσκολα και έπρεπε να συνηθίσω το ιταλικό ποδόσφαιρο και με είχε βοηθήσει πολύ να εξοικειωθώ και με την ομάδα και με όλους και του χρωστάω πολλά για τις εμφανίσεις μου στη Γιουβέντους. Ο φετινός προπονητής είναι και αυτός επίσης πολύ καλός. Έχει παίξει Σέριε Α στην Ιταλία, έχει μεγάλη εμπειρία, μας βοηθάει όλους και βελτιωνόμαστε καθημερινά».

Δεν ξέρω αν είδες τη δήλωση των δύο προπονητών σου (στο Onsports). Είπαν πολύ καλά λόγια για σένα και ότι έχεις πολύ μεγάλο μέλλον δεδομένης και της ηλικίας σου που είσαι μόλις 17 ετών. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Μόλις τις διάβασα με έκανε πολύ χαρούμενο διότι σέβονται τη δουλειά μου καθημερινά στις προπονήσεις και ξέρουν ότι έχω ταλέντο και ότι μπορώ να εξελιχθώ σε έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή. Αυτό δείχνει ότι η προπόνησή μου πάει πολύ καλά και χαίρομαι πάρα πολύ».

Θέλω να σε ρωτήσω πώς σε έχει βοηθήσει ο πατέρας σου (Γιώργος Δώνης). Σου έδινε συμβουλές, σε καθοδηγούσε;

«Γενικά με συμβουλεύει πολλές φορές. Ιδιαίτερα πριν τους αγώνες, σχεδόν πάντα, όταν μιλάμε. Επειδή σε κάποιες ομάδες που ήμουν δεν δουλεύαμε αρκετά ειδικά στις μικρότερες ηλικίες με είχε βοηθήσει πολύ στην τακτική επειδή έπαιζε και αυτός στην ίδια θέση σαν επιθετικός και ήξερε περισσότερα πράγματα. Με είχε βοηθήσει πολύ και στην απόφασή μου να έρθω στη Γιουβέντους. Γιατί εγώ το σκεφτόμουνα, ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα να φύγω από την οικογένειά μου. Αλλά το συζητήσαμε και μου είπε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα μου και πρέπει να το δοκιμάσω για να δω τα όριά μου».

Την προσπάθεια της μεγάλης ομάδας της Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις την παρακολουθείς;

«Ναι, παρακολουθώ τα πάντα».

Πώς τα βλέπεις τα πράγματα φέτος;

«Το πρωτάθλημα πιστεύω θα το πάρει όπως και τις δύο τελευταίες χρονιές γιατί έχει την καλύτερη ομάδα στην Ιταλία. Θα πάει πολύ μπροστά. Έχει μια ολοκληρωμένη ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες».

Εσύ έχεις μιλήσει καθόλου με αυτούς τους μεγάλους παίκτες της πρώτης ομάδας;

«Προσωπικά δεν έχουμε μιλήσει, δεν γνωρίζω κάποιον προσωπικά. Μόνο στις προπονήσεις όταν ανεβαίνω, αλλά δεν έχουμε πει κάτι το ιδιαίτερο».

Πώς σε βοηθάει να εξελιχθείς ακόμη περισσότερο το να προπονείσαι μαζί τους;

«Όταν προπονείσαι με τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές και έμπειρους όπως ο Μπουφόν, ο Πίρλο και όλοι αυτοί σε βοηθάει μόνο και μόνο με τις κινήσεις τους, με το να τους βλέπεις. Αν κάνεις κάποιο λάθος σε ενθαρρύνουν και είναι όλοι πολλοί θετικοί απέναντί σου».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για ένα θέμα που έχει προκύψει με τις εθνικές ομάδες. Εσύ μπορείς να παίξεις είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αγγλία. Εσένα η προτίμησή σου ποια είναι;

«Ναι, σωστά. Για μένα θα ήταν μεγάλη τιμή να με καλέσει η εθνική Αγγλίας όπως και κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά αγαπώ την πατρίδα μου και τη χώρα που μεγάλωσα. Οπότε πιστεύω ότι θα επέλεγα την εθνική Ελλάδας. Όπως παίζω και τώρα στην Εθνική Κ-19. Αλλά θα με έβαζε σε σκέψεις».

Την πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ την πανηγύρισες;

«Ναι φυσικά, πανηγύρισα πάρα πολύ. Είναι όντως πολύ μεγάλος και σημαντικός θεσμός. Έπρεπε να προκριθούμε όπως και κάναμε. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από τη Ρουμανία και κέρδισε δίκαια και αυτό μας έκανε όλους περήφανους».

Αυτό που κάνεις στη Γιουβέντους αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τα θα τους συμβούλευες;

«Θα τους συμβούλευα να δουλεύουν σκληρά για το όνειρό τους διότι άμα έχεις ταλέντο και δουλεύεις σκληρά είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Ακόμη και λιγότερο ταλέντο να έχεις, εφόσον θα δουλέψεις πολύ, θα πας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Οπότε, μόνο με δουλειά μπορείς να πας μπροστά. Αυτή είναι η συμβουλή μου για αυτούς. Και καλή ζωή, εξωγηπεδική ζωή, αυτά εννοούνται».

Μπορείς να περιγράψεις με λίγα λόγια την καθημερινότητά σου στη Γιουβέντους;

«Η Γιουβέντους έχει ένα δικό της σχολείο που πάνε μόνο ποδοσφαιριστές και λειτουργεί με τις ώρες των προπονήσεων. Τρίτη και Τετάρτη έχουμε δύο ώρες μόνο και κάποιες φορές δεν πηγαίνω. Δευτέρα ξυπνάω γύρω στις 10-11, τρώω ένα πρωινό, μετά υπάρχει το μεσημεριανό που τρώω σπίτι μου και προπόνηση. Τρίτη το ίδιο, Τετάρτη και Πέμπτη έχουμε σχολείο, ξυπνάω στις 8 πάω εκεί και μετά έχουμε διπλές προπονήσεις. Έχουμε μία στις 11:30, μετά μένουμε μέσα στις εγκαταστάσεις τις Γιουβέντους και έχουμε άλλη μια προπόνηση στις 15:30. Αυτό γίνεται Τετάρτη και Πέμπτη και Παρασκευή ξυπνάω στις 10-11 και έχουμε μετά προπόνηση στις 15:30. Σάββατο έχουμε αγώνα, Κυριακή ρεπό και ή Τρίτη ή Τετάρτη έχουμε Τσάμπιονς Λιγκ (Νέων) κάποιες φορές».

Οπότε καταλαβαίνω ότι δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτή η εμπειρία που ζεις σε σχέση με το να έμενες στην Ελλάδα;

«Εντάξει, είναι διαφορετικά τα πράγματα στο εξωτερικό. Διαφορετική η νοοτροπία και πιστεύω ότι έκανα τη σωστή επιλογή να φύγω».

Από ότι μου είπες σε πιστεύουνε εκεί οι προπονητές και σε έχουν και στα πλάνα τους για τη μεγάλη ομάδα…

«Ναι, έτσι νομίζω».

Αυτό το ονειρεύεσαι; Να παίξεις μια μέρα επίσημο αγώνα με την μεγάλη ομάδα της Γιουβέντους;

«Ναι, πέρσι επειδή ήταν η πρώτη χρονιά μου δεν το πολυπίστευα γιατί ήταν κάτι καινούριο στη ζωή μου. Φέτος αρχίζω και το πιστεύω πολύ σοβαρά και ότι πολύ σύντομα θα είμαι μέλος της πρώτης ομάδας. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Εσένα σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις περισσότερο;

«Παίζω και στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Δηλαδή μπορώ να παίξω και δεξί εξτρέμ και αριστερό και επιθετικός και πίσω από τον επιθετικό. Στη Γιουβέντους παίζω δεξί εξτρέμ».

Σκόραρες το γκολ που έδωσε στη Γιουβέντους το Σούπερ Καπ κόντρα στη Λάτσιο. Αυτή η εμπειρία πώς ήταν για σένα;

«Ήταν ένας τελικός πολύ σημαντικός για εμάς που έπρεπε να κερδίσουμε. Για μένα ήταν ο πρώτος σημαντικός τίτλος που κερδίζω στη ζωή μου. Έτυχε και σκόραρα το νικητήριο γκολ στο 90’ και έτσι η ομάδα μου κέρδισε το τρόπαιο και ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Κάναμε αυτό που έπρεπε».

Το μεγάλο σου όνειρο ποιο είναι;

«Το μεγάλο μου όνειρο είναι να γίνω ένας επιτυχημένος ποδοσφαιριστής, να με γνωρίζει ο κόσμος για αυτό που κάνω, για το ποδόσφαιρο και να κάνω μεγάλη καριέρα και να παίξω σε μεγάλες ομάδες με ιστορία».

Εσύ ξεκίνησες από τον Παναθηναϊκό και από εκεί πήγες στη Γιουβέντους. Τι θα μπορούσες να πεις ότι κέρδισες από τον Παναθηναϊκό;

«Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκα τρία χρόνια. Ειδικά η τελευταία χρονιά στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ σημαντική γιατί από εκεί πήρα τη μεταγραφή μου. Μπορώ να πω ότι η δουλειά που κάναμε ήταν πολύ καλή διότι είχαμε τεχνικό διευθυντή τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ήξερε από το καινούριο ποδόσφαιρο και αυτό μας το είχε μεταφέρει πολύ καλά στις προπονήσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που είχα κάνει στον Παναθηναϊκό».

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ο αδερφός σου (Χρήστος). Θέλεις να μου πεις ποια είναι η άποψή σου για αυτόν;

«Ο αδερφός μου είναι κατά την άποψή μου ένας πολύ καλός παίκτης. Μπορεί να παίξει και αμυντικός, σέντερ μπακ, αλλά πιστεύω ότι η θέση που του ταιριάζει είναι στο κέντρο γιατί έχει πολύ καλή τεχνική και είναι πολύ γρήγορος και δεν το βρίσκεις αυτό εύκολα στους κεντρικούς παίκτες πλέον. Πιστεύω ότι αν δουλέψει πολύ σκληρά θα φτάσει πολύ ψηλά και αυτός».

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις σαν πρότυπο;

«Τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Επειδή υπάρχει η… κόντρα ανάμεσα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Σου αρέσει ο Μέσι σαν ποδοσφαιριστής;

«Και οι δύο παίκτες είναι τρομεροί. Είναι οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου. Μιλάμε για τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές. Είναι λογικό να υπάρχει αυτή η… κόντρα μεταξύ τους. Εμένα προσωπικά και στον τρόπο παιχνιδιού μου και γενικά μου αρέσει πιο πολύ ο Ρονάλντο, αλλά και ο Μέσι είναι τρομερός ποδοσφαιριστής».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Τάσο Δώνη από τη Γιουβέντους:

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δώνης στο Onsports: «Πώς ο Παναθηναϊκός με οδήγησε στη Γιουβέντους...» (audios+photos+videos)



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved