Bundesliga: Η Μπάγερν και οι άλλοι... (photos+videos)

Bundesliga: Η Μπάγερν και οι άλλοι... (photos+videos)

Στα... μισά του δρόμου, το γερμανικό πρωτάθλημα δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο που πήραν και τα περισσότερα από τα προηγούμενα. Η κατεύθυνση δείχνει Μόναχο και... κανείς δεν μοιάζει ικανός να την αλλάξει. Διαβάστε στο Onsports τί άρεσε από τον πρώτο γύρο, τί δεν άρεσε και τί περιμένουμε στον δεύτερο...

Με το πέρας του πρώτου γύρου στη Γερμανία άρχισε ο... μήνας των διακοπών. Οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα θα μπουν ξανά στα γήπεδα στις 24 Ιανουαρίου, μετά τη χειμερινή διακοπή, και η Μπάγερν Μονάχου έχοντας ήδη έναν αγώνα λιγότερο είναι πρωταθλήτρια χειμώνα, αήττητη και με επτά βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ντόρτμουντ. Για τους Βαυαρούς το στοίχημα είναι να πάρουν αήττητοι το πρωτάθλημα και να φτάσουν ξανά ως την κορυφή της Ευρώπης, ενώ περιμένουν να δουν αν ο - πρώτος και πάλι ως τώρα σε ασίστ - Φρανκ Ριμπερί, θα γίνει κάτοχος της Χρυσής Μπάλας.

Οι... υπόλοιποι, προσπαθούν από την πλευρά τους να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται και φέτος δεν μοιάζει ικανή ούτε η Ντόρτμουντ να κοντράρει τη Μπάγερν. Ο απολογισμός φέρνει μακριά από τους Βαυαρούς τους διώκτες τους, με τη Μπορούσια να έχει να υπερηφανεύεται... μόνο για τον ασταμάτητο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος έχει φτάσει τα 11 τέρματα και συγκατοικεί στην κορυφή των σκόρερ με τον Άντριαν Ράμος.

Στον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα, όπως συμβαίνει συνήθως στο γερμανικό πρωτάθλημα, είδαμε κι αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όπως το 7-0 της Μπάγερν μέσα στη Βρέμη επί της Βέρντερ, στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της σεζόν ως τώρα, ή το 6-1 της Χέρτα επί της Άιντραχτ και το ίδιο αποτέλεσμα της Ντόρτμουντ επί της Στουτγάρδης, στις ευρύτερες εντός έδρας νίκες της σεζόν ως τον πρώτο γύρο. Υπήρξαν και παιχνίδια με οκτώ τέρματα, όπως το χορταστικό 4-4 της Χόφενχαϊμ με τη Βέρντερ ή το 5-3 της Λεβερκούζεν με το Αμβούργο. Μια Λεβερκούζεν που δεν περίμενε κανείς να είναι τόσο ψηλά και αποτελεί μια μίνι-έκπληξη.

Έκπληξη αποτελεί και το γεγονός ότι υπάρχει ομάδα που δεν έχει ακόμα καταφέρει να νικήσει σε 17 ματς, με τη Νυρεμβέργη να κατέχει το αρνητικό ρεκόρ, ενώ η Ντόρτμουντ μπορεί να υπερηφανεύεται και για τους 80.645 φιλάθλους που είδαν τον αγώνα με το Αμβούργο, στο ματς με την υψηλότερη προσέλευση για τον πρώτο γύρο φέτος.

Τί μας άρεσε...

Σίγουρα το θέαμα. Στα 152 παιχνίδια που έχουν παιχθεί για τον πρώτο γύρο του γερμανικού πρωταθλήματος είδαμε 486 γκολ, κάτι που σημαίνει περισσότερα από τρία σε κάθε αγώνα! Γήπεδα γεμάτα, με Μ.Ο. προσέλευσης τους 42,475 θεατές, δυνατές αναμετρήσεις και... χορταστικό ποδόσφαιρο. Μας αρέσει πολύ και το γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές σε ομάδες που πρωταγωνιστούν, όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη Ντόρτμουντ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στη Σάλκε, αλλά και σε άλλους συλλόγους, όπως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στην Άουγκσμπουργκ.

Τί μας... χάλασε

Λίγο παραπάνω ανταγωνισμός δεν θα έβλαπτε κανέναν. Τα θετικά που αναφέραμε, βέβαια, αποτρέπουν όσους παρακολουθούν το γερμανικό πρωτάθλημα από το να... ξενερώσουν, όμως, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να υπάρχει στην κορυφή κάποια ομάδα διαφορετική από τη Μπάγερν, να αισθάνονται και μια ανασφάλεια για τον τίτλο οι Βαυαροί και να παίζονται όλα ως το νήμα, όπως έγινε σε πρόσφατες σεζόν του παρελθόντος. Επειδή, όμως, μιλάμε για ποδόσφαιρο, και δεν μπορούμε να... τελειώσουμε κάτι από τώρα, ας περιμένουμε και τον δεύτερο γύρο.

Τί περιμένουμε να δούμε...

Γκολ, γκολ, γκολ και... γκολ. Έτσι κι αλλιώς, το γερμανικό πρωτάθλημα δεν φημίζεται για τις άμυνές του, αναφέραμε και νωρίτερα πως στα παιχνίδια του μπαίνουν περισσότερα από τρία γκολ ανά αγώνα κι έτσι το θέαμα είναι αυτό που θα μας... τραβήξει και πάλι στη Bundesliga! Επίσης, θα δούμε περισσότερο αγωνιζόμενο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αφού επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Περιμένουμε να δούμε και τη Μπάγερν Μονάχου, του Πεπ Γκουαρντιόλα από φέτος, να... χάνει, αν συμβεί αυτό, σε κάποιο παιχνίδι, αλλά και το πόσα ακόμα ρεκόρ έχουν βαλθεί να καταρρίψουν οι Βαυαροί, που έγιναν εσχάτως και πρωταθλητές κόσμου...

Για την ώρα, όμως, ας θυμηθούμε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες πως κύλησε ο πρώτος γύρος...

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε τη βαθμολογία, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της Bundesliga

Bundesliga: Η Μπάγερν και οι άλλοι... (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved