«Ο πήχης παραμένει ψηλά»

«Ο πήχης παραμένει ψηλά»

Με υψηλούς στόχους θα βρεθεί η Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπως τόνισαν οι διεθνείς σε εκδήλωση χορηγού.

Οι Μιχάλης Σηφάκης, Φάνης Γκέκας και Λουκάς Βύντρα βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο «The Mall» σε εκδήλωση της Vodafone και μίλησαν για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους φίλους.

Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις φιλάθλων, τονίζοντας πως η επιτυχία της Εθνικής είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ επισήμαναν πως ο πήχης παραμένει ψηλά και για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Στις δηλώσεις τους, οι διεθνείς στάθηκαν στην αξία της πρόκρισης. «Οπωσδήποτε είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, για την Εθνική. Ολοι οι παίκτες το θέλαμε αυτό από την αρχή. Εγινε με τον καλύτερο τρόπο και τα καταφέραμε», επεσήμανε ο Γκέκας.

Και πρόσθεσε για το ματς της Τρίτης: «Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή, βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά προσπαθήσαμε να επιβάλουμε το ρυθμό. Ισοφαριστήκαμε, αλλά δε μας επηρέασε και πιστεύω ότι δίκαια περάσαμε».
 
Για το αν η ομοιογένεια και το καλό κλίμα είναι το κλειδί των επιτυχιών της εθνικής, επεσήμανε: «Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Εμείς το καταφέραμε από την αρχή και έχουμε κάνει αυτές τις επιτυχίες».

Οσο για το αν πρόλαβε να μάθει, μέσα σε τέσσερις ώρες, τις πρώτες βραζιλιάνικες λέξεις του, ξεκαθάρισε: «Δεν ξέρω βραζιλιάνικα, μόνο ελληνικά».

Ο Λουκάς Βύντρα σχολίασε την πρόκριση στην  τελική φάση: «Να 'μαστε καλά μέχρι τότε, ο πήχης παραμένει ψηλά και βλέπουμε. Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας».

Οσο για το ποιες ομάδες προτιμά για αντιπάλους στη Βραζιλία, απάντησε: «Οποιος και να ρθει, καλώς να έρθει».

 Ρωτήθηκε για το τι είπαν οι διεθνείς πριν το ματς στο «Νασιονάλ» και απάντησε: «Είπαμε να περάσουμε και περάσουμε. Μεταξύ μας είπαμε πολλά, δεν κάνει να τα πούμε».

 Τέλος, για το πού αφιερώνει την πρόκριση, είπε: «Σίγουρα στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και το παιδί μου και σε όλο τον κόσμο, σε όσους χάρηκαν».

Τέλος, ο Μιχάλης Σηφάκης τόνισε: «Είναι σημαντική η πρόκριση όχι μόνο για όσα βιώνει η χώρα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί η Εθνική ομάδα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δίνει το παρών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, κάτι που δεν το καταφέρουν πολύ μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες. Ελπίζω στο μέλλον αυτό να βοηθήσει για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το αν φοβήθηκαν ότι μετά το αυτογκόλ ίσως η Ρουμανία κάνει την ανατροπή και χαθεί η πρόκριση, ξεκαθάρισε: «Όχι και στα δύο παιχνίδια υπήρχε πολλή σιγουριά. Ειδικά μετά το 3-1 δεν πέρασε καν η σκέψη ότι μπορούμε να κινδυνέψουμε να αποκλειστούμε. Βέβαια η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα, πίεσαν αρκετά οι Ρουμάνοι στα πρώτα 20 λεπτά, όμως κρατήσαμε. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα και πήραμε αυτό που θέλαμε θα έλεγα επαγγελματικά».

Τέλος, για το ότι η παρουσία σε τελική φάση αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη, τόνισε: «Ναι, είναι όνειρο για κάθε παίκτη, μετά την Αφρική πάμε σε δεύτερο Μουντιάλ, κάτι που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία».

«Ο πήχης παραμένει ψηλά»



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved