Μπιάρσμιρ στο Onsports: «Θέλω να σκοράρει ο Μπεργκ με Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Μπιάρσμιρ στο Onsports: «Θέλω να σκοράρει ο Μπεργκ με Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ματίας Μπιάρσμιρ, μιλάει στο Onsports για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και δεν μας κρύβει την... ελπίδα του να βάλει γκολ στους «ερυθρόλευκους» ο καλός του φίλος, Μάρκους Μπεργκ!

Ο Σουηδός στόπερ της Γκέτεμποργκ είναι τόσο δεμένος με τον συμπατριώτη του επιθετικό του «τριφυλλιού» που δεν διστάζει να δηλώσει ότι θα έπαιρνε την πρώτη πτήση για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό προκειμένου να είναι συμπαίκτης μαζί του!

Ο 27χρονος διεθνής δεν είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε κάποιο παιχνίδι με τους Πειραιώτες τα χρόνια που ήταν παίκτης των «πρασίνων» (2009-2012), αλλά γνωρίζει τα όσα έζησαν οι συμπαίκτες του και θυμάται και τα καλά και τα άσχημα.

Μάλιστα, όταν τον ρωτήσαμε τι του έχει μείνει περισσότερο από αυτούς τους αγώνες του ήρθε πρώτα στο μυαλό τα επεισόδια που είχαν γίνει σε έναν από αυτούς. Ωστόσο, παραδέχεται ότι όταν τον ρωτάει ο κόσμος για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, λέει τα καλύτερα…

Γνωρίζεις κάτι για τις φετινές ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού;

«Όχι, αλλά έχω έναν φίλο που παίζει εκεί, τον Μάρκους Μπεργκ και γνωρίζω κάποια πράγματα. Αλλά δεν ξέρω τη θέση στο πρωτάθλημα. Ίσως ο Ολυμπιακός να είναι στην κορυφή, αλλά ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει».

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 11 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό…

«Ήδη έντεκα βαθμούς; Γνωρίζω ότι Παναθηναϊκός περνάει δύσκολα χρόνια…».

Ποια είναι η εκτίμησή σου για το παιχνίδι; Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην παραδοσιακή έδρα του, όχι στο ΟΑΚΑ που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στη Λεωφόρο…

«Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι έτσι και αλλιώς, αφού είναι ένα ντέρμπι. Όλοι οι παίκτες που παίζουν σε αυτό ξέρουν ότι είναι ένα μεγάλο ματς και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό να κερδίσει λόγω και των οπαδών, αλλά είναι το φαβορί λόγω και της διαφοράς των 11 βαθμών».

Οι δικές σου αναμνήσεις από αυτά τα παιχνίδια ποιες είναι;

«Είναι πάντα μεγάλα ματς είτε παίζεις εντός είτε εκτός έδρας.  Όταν ήμουν εκεί, είχαμε δυσκολίες και όχι καλό ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, αλλά την πρώτη μου χρονιά θυμάμαι ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα οπότε είναι αρκετά καλές».

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία που θυμάσαι από αυτούς τους αγώνες;

«Όχι. Αυτό που θυμάμαι είναι όταν μας… πυροβολούσαν με πιστόλια και άλλα αντικείμενα. Το θυμάσαι αυτό; (γέλια)»

Ναι, αλλά μόνο τα άσχημα πράγματα σου έχουν μείνει στο μυαλό; (γέλια)

«Όχι, αλλά θα σου έλεγα επίσης ότι είναι δύσκολα παιχνίδια με πολλούς και θορυβώδεις οπαδούς. Θυμάμαι και αυτό επίσης. Για μένα, δεν ξέρω τώρα, αλλά όταν ήμουν εκεί, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη».

Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορα αφιερώματα σε ιστοσελίδες για τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στο ποδόσφαιρο και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται πολλές φορές και το «αιώνιο» ντέρμπι. Πιστεύεις ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ματς στον κόσμο;

«Ναι, το είπα και πριν. Όταν ήμουν εκεί ήταν για μένα ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Κάτι ανάλογο είναι και το Φενέρμπαχτσε – Γαλατάσαραϊ και το ολντ φερμ στη Σκωτία. Μπορείς να βρεις πολλά ντέρμπι, αλλά αυτό είναι ένα από τα καλύτερα. Είναι ένα ωραίο ματς».

Θα δεις το παιχνίδι;

«Δεν ξέρω. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Αλλά όταν έμαθα ότι έχει ντέρμπι, αν έχω χρόνο θα το δω. Έχω ομάδα τώρα και πρέπει να βρω το χρόνο. Ίσως. Παίζει επίσης και ο φίλος μου ο Μάρκους (Μπεργκ), οπότε ελπίζω ότι θα σκοράρει».

Γνωρίζεις ότι έχει βάλει πολλά τέρματα φέτος;

«Ναι φυσικά. Είναι ένας από τους καλύτερούς μου φίλους και το ξέρω. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, γιατί είχε δύσκολα χρόνια στη Γερμανία στο Αμβούργο. Τώρα ήρθε εκεί και ευτυχώς δεν έχει τραυματισμούς και σκοράρει. Είναι ένας καλός επιθετικός, οπότε ελπίζω ότι θα βάλει γκολ και στον Ολυμπιακό».

Μιλάτε για τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, φυσικά. Όταν πήρε τη μεταγραφή μιλήσαμε για τον σύλλογο, για το πώς είναι να ζεις εκεί. Οπότε, ναι μιλήσαμε πολύ πριν έρθει, αλλά και κάποιες φορές τώρα».

Οι αναμνήσεις σου από τον Παναθηναϊκό, όπου πέρασες αρκετά χρόνια, ποιες είναι;

«Έχω καλές αναμνήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και τον Παναθηναϊκό. Όταν με ρωτάει ο κόσμος πάντα μιλάω θετικά για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, επειδή μου άρεσε πολύ, το ποδόσφαιρο που παίζαμε και ο πρώτος προπονητής που είχαμε, ο Τεν Κάτε, ήταν καλός. Έχω καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα».

Τώρα παίζεις στην Γκέτεμποργκ και τα πηγαίνεις πολύ καλά εκεί. Είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας σου…

«Ναι φυσικά, είμαι χαρούμενος, επειδή εδώ είναι το σπίτι μου. Ωστόσο, πάντα θέλεις να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο που μπορείς. Τώρα είμαι σπίτι εδώ και ενάμιση χρόνο. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ και την τελευταία χρονιά έπαιξα καλά και αυτό ήταν καλό για την αυτοπεποίθησή μου. Είναι εντάξει».

Έχεις τη φιλοδοξία να πας σε μια μεγαλύτερη ομάδα και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα;

«Κάθε παίκτης έχει πάντα αυτή τη φιλοδοξία. Όταν παίζεις καλά δεν μπορείς να είσαι αρκετά ικανοποιημένος επειδή αν χάσεις αυτή τη νοοτροπία χάνεις το στυλ σου και τα πάντα. Οπότε πάντα πρέπει να βάζω στόχους μπροστά μου για αυτό που θέλω να κάνω και να προσπαθώ να τους πετύχω».

Ποιο πρωτάθλημα είναι η προτίμησή σου;

«Όταν βλέπω ποδόσφαιρο προτιμώ την Αγγλία ή τη Γερμανία, αλλά για να είμαι ρεαλιστής πρέπει να είμαι πιο ανοικτός. Όπως είπα και πριν, μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε ο Παναθηναϊκός, το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και το ιταλικό. Αυτά μου αρέσουν».

Οπότε θα ήθελες να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;

«Αν μου κάνουν πρόταση με καλούς όρους ναι. Αλλά είναι μακριά αυτό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις. Ανοίγεις τα μάτια σου και τα αυτιά σε όλα, αλλά αν ο φίλος μου, Μάρκους (Μπεργκ), είναι ακόμα εκεί, θα έπαιρνα την πρώτη πτήση (γέλια)!»

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Μπιάρσμιρ και τον Μπεργκ:

Μπιάρσμιρ στο Onsports: «Θέλω να σκοράρει ο Μπεργκ με Ολυμπιακό!» (photos+videos)



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved