«Μπορεί να μιλάει ο... Μητσικώστας»

«Μπορεί να μιλάει ο... Μητσικώστας»

Με αμείωτο το ενδιαφέρον συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη των στημένων, με την εισαγγελέα να κάνει έξυπνη ντρίπλα αναφορικά με τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον κοριό της ΕΥΠ.

Την Παρασκευή είχε γίνει δεκτό το αίτημα της πλευράς Ψωμιάδη να μη ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες στις οποίες έχει βασιστεί το κατηγορητήριο και οι οποίες δεν περιέχουν έκθεση πραγματογνωμοσύνης όπως ορίζει ο νόμος. Όμως η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου, τόνισε πως αποδεικτικά μέσα είναι οι ψηφιακοί δίσκοι.

«Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που περιέχουν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα DVD είναι αναγνωστέο έγγραφο και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τα ακούσει», ανέφερε η εισαγγελέας και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον συνήγορο του Ψωμιάδη, Γιάννη Ηρειώτη:

Ηρειώτης: «Από που προκύπτει ποιος μιλάει στα DVD; Πρέπει να ελεγχθεί. Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας».

Εισαγγελέας: «Προτείνω να μην αναγνωστούν και να μη ληφθούν υπόψη τα πέντε κίτρινα ντοσιέ, αλλά να γίνει ακρόαση των ψηφιακών δίσκων».

Ηρειώτης: «Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά τους, αμφισβητούμε τα πάντα. Έπρεπε να είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη».

Εισαγγελέας: «Είναι γεγονός ότι πρόκειται για πρόχειρα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Το δικαστήριο θα ακροαστεί τους ψηφιακούς δίσκους και θα διαπιστώσει τη γνησιότητα της απομαγνητοφώνησης. Δεν τίθεται κανένα θέμα γνησιότητας είναι οι συγκεκριμένοι οι κάτοχοι των τηλεφώνων».

Μετά από όλα αυτά το δικαστήριο αποφάσισε με την πρόεδρο να λέει το εξής: «Το δικαστήριο διατάσσει μερική απομαγνητοφώνηση του περιεχομένου των 82 ψηφιακών δίσκων. Διορίζει δύο πραγματογνώμονες (έγινε αναφορά των ονομάτων τους) προκειμένου να υποβάλουν εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών. Αυτό πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Οι συνομιλίες που θα απομαγνητοφωνηθούν είναι οι από 5/5/2011, 31/3/2011 (δύο συνομιλίες), 27/8/2011, 1/4/2011, 10/4/2011, 11/4/2011 και 19/2/2011. Η ένσταση για τη μη ανάγνωση των περιεχομένων του ντοσιέ, γίνεται δεκτή. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μπορούν να διορίσουν τεχνικούς συμβούλους εντός 48 ωρών».

Η δίκη θα συνεχιστεί την  Τρίτη και την Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Survivor 2: Μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι - Αυτό δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ ξανά
Survivor 2: Μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι - Αυτό δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ ξανά
ΑΕΚ: Τότε ξεκαθαρίζει για παραμονή Χιμένεθ
ΑΕΚ: Τότε ξεκαθαρίζει για παραμονή Χιμένεθ
Τι ποντάρουμε στο Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός
Τι ποντάρουμε στο Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός
Ποτέ ξανά, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, φιέστες σε σκυλάδικα!
Ποτέ ξανά, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, φιέστες σε σκυλάδικα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης