Παντελιάδου στο Onsports: «Ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ!»

Παντελιάδου στο Onsports: «Ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ!»

Η Δήμητρα Παντελιάδου μιλάει στο Onsports για τη φιλοδοξία του ΠΑΟΚ να ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα, όπου τα τελευταία οκτώ χρόνια κατακτά συνεχώς το πρωτάθλημα και να διακριθεί και στην Ευρώπη και δη το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το νέο πρωτάθλημα της Α’ Γυναικών ξεκινά με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να είναι το φαβορί και φέτος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικά, αλλά έχει και παρελθόν, αφού είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδας από το 2006.

Η 27χρονη επιθετικός παίζει όλη της την ποδοσφαιρική καριέρα στον ΠΑΟΚ, ενώ είναι και διεθνής από το 2002 και αποτελεί μία από τις καλύτερες παίκτριες στο γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Παντελιάδου δεν μας κρύβει ότι με τον νέο προπονητή που έχει ο ΠΑΟΚ, τον Αλέξη Κατηκαρίδη, η ομάδα μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να έχει επιτυχίες και εκτός ελληνικών συνόρων, κάτι που της έλειψε τα προηγούμενα χρόνια που κυριαρχούσε στην Ελλάδα.

Μπαίνετε στο νέο πρωτάθλημα σαν πρωταθλήτριες και Κυπελλούχες Ελλάδας. Πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσετε τα πρωτεία σας;

«Το εύκολο είναι να πάρεις το πρωτάθλημα. Το δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή. Ξεκινάμε με έναν καινούριο προπονητή, έναν πολύ καλό προπονητή. Έδειξε κάποια πράγματα στην ομάδα και έχει βοηθήσει αρκετά. Είναι εδώ έναν μήνα και έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Τόσο στην ψυχολογία, όσο και την τακτική. Στόχος του ΠΑΟΚ πάντα είναι το πρωτάθλημα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο».

Τι το διαφορετικό έχει κάνει μέχρι τώρα ο νέος προπονητής σε σχέση με τον προηγούμενο;

«Υπάρχει πειθαρχία πλέον, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

Αυτό θεωρείς ότι μπορεί να σας βοηθήσει να πάτε πιο ψηλά στην Ευρώπη;

«Ναι. Στόχος του ΠΑΟΚ ήταν το πρωτάθλημα. Παίρναμε το πρωτάθλημα και μετά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε σωστά με αυτά που μας δείχνει ο κ. Κατηκαρίδης θα προχωρήσουμε και στην Ευρώπη. Έχω δουλέψει με αρκετούς προπονητές, αλλά παρόλο που είμαι 27 χρονών μαθαίνω ακόμη μαζί του καινούρια πράγματα, κάτι που δεν γινόταν με τους προηγούμενους τεχνικούς».

Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν τα καταφέρατε φέτος. Το χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσετε και εκεί;

«Καλώς ή κακώς, στο εξωτερικό οι ομάδες είναι πιο δυναμικές, γιατί οι παίκτριές τους παίζουν μόνο ποδόσφαιρο και τα κορίτσια δεν δουλεύουν για να πάνε μετά στην προπόνηση. Εμείς έχουμε και δουλειά και προπόνηση και κουραζόμαστε περισσότερο. Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα πάμε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια γιατί έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή».

Μπορούμε να έχουμε κάποια στιγμή ευρωπαϊκές διακρίσεις στο γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει και με την Εθνική ότι έχουμε ανέβει επίπεδο. Πιστεύω ότι επειδή από πίσω έρχονται μικρά κορίτσια που έχουν πολύ ταλέντο ότι θα προχωρήσουν και η Εθνική και οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη».

Εσύ έχεις κατακτήσει πολλούς τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Τι σου δίνει κίνητρο για να συνεχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα;

«Κάθε χρονιά θέλω να παίρνω πρωτάθλημα!»

Ίσως, όμως, η ευρωπαϊκή διάκριση να είναι το παραπάνω κίνητρό σου;

«Ναι, είναι και η ευρωπαϊκή διάκριση».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζετε παιχνίδια τον Αύγουστο για το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά να περιμένετε δύο μήνες για να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ δύσκολο, γιατί εμείς εδώ και οκτώ χρόνια που παίρνουμε συνεχώς το πρωτάθλημα δεν κάνουμε διακοπές. Σταματάμε για μια εβδομάδα και μετά ξεκινάμε προετοιμασία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε να ξεκουραστούμε πολλά χρόνια».

Έχεις υπάρξει αρχηγός του ΠΑΟΚ. Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να φοράς το περιβραχιόνιο μιας τόσο μεγάλης ομάδας;

«Είναι μια ομάδα με ένα τεράστιο όνομα και ήταν τιμή μου που ήμουν αρχηγός αυτής της ομάδας».

Παρακολουθείς γυναικείο ποδόσφαιρο γενικά; Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό;

«Ναι, παρακολουθώ. Βλέπω όποτε μπορώ και έχω χρόνο και γυναικείο ποδόσφαιρο. Κυρίως εθνικές ομάδες όπως οι ΗΠΑ και οι Βραζιλία».

Αυτές οι εθνικές ομάδες έχουν τις θεωρητικά τρεις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο, τις Αμερικανίδες, Άλεξ Μόργκαν και Άμπι Γουάμπακ και την Βραζιλιάνα Μάρτα, με τη δεύτερη να κατακτά και τη Χρυσή Μπάλα για το 2012. Το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί να βγάλει μια τέτοια ποδοσφαιρίστρια;

«Γιατί όχι; Έχω παίξει αντίπαλη και με την Μάρτα και με τη Γουάμπακ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμένα η Μάρτα μου αρέσει απίστευτα πολύ, περισσότερο από τη Γουάμπακ. Μπορεί και η Ελλάδα να βγάλει ένα τέτοιο ταλέντο».

Για να γυρίσουμε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ποιοι θα είναι οι βασικοί αντίπαλοί σας φέτος;

«Και η Δράμα και η Γλυφάδα έχουν ενισχυθεί. Έχουν κάνει μεταγραφές και έχουν γίνει πολύ δυνατές ομάδες. Μαζί με την Καρδίτσα θα είναι πολύ δυνατές. Όλες αυτές οι ομάδες θέλουν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ, τον πρωταθλητή».

 



Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved