Ζιλέ στο Onsports: «Άντερλεχτ της Ελλάδας ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ζιλέ στο Onsports: «Άντερλεχτ της Ελλάδας ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο αρχηγός της Άντερλεχτ, Γκιγιόμ Ζιλέ, μιλάει στο Onsports για την κρίσιμη, όπως την χαρακτηρίζει, αναμέτρηση της ομάδας του με τον Ολυμπιακό στο Βέλγιο για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 29χρονος μέσος της αντιπάλου των Πειραιωτών έχει την καλύτερη άποψη για τους «ερυθρόλευκους», για τους οποίους θεωρεί ότι είναι ένας σπουδαίος και όμορφος σύλλογος, ενώ δεν μας κρύβει ότι εντυπωσιάστηκε με την απόδοση που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα και ειδικά με την εμφάνιση του Βλάντιμιρ Βάις.

Ο έμπειρος Βέλγος μέσος που παίζει στην Άντερλεχτ από το 2008 πιστεύει ότι η φιλική αναμέτρηση που έδωσαν οι δύο ομάδες το καλοκαίρι (1-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί να επηρεάσει λίγο αυτή που έρχεται τώρα αν και επισημαίνει ότι τότε η ομάδα του δεν ήταν πλήρης τότε.

Ο Ζιλέ που έφτασε τους 250 αγώνες με τον βελγικό σύλλογο, έχοντας και 48 γκολ, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει στο Onsports τον Ολυμπιακό σαν την Άντερλεχτ της Ελλάδας, ενώ αναφέρεται και στη φετινή πορεία της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Χάσατε στην πρεμιέρα από την Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Τι δεν πήγε καλά για εσάς σε αυτό το ματς;

«Το πρώτο γκολ ήρθε πολύ νωρίς. Η Μπενφίκα σκόραρε αμέσως, μετά από τέσσερα λεπτά. Με μια νεανική ομάδα όπως η δική μας είναι σχεδόν αδύνατο να αντιδράσει σε αυτό το επίπεδο. Όλες οι τακτικές, τα συστήματα και η προετοιμασία πάνε στράφι μετά από αυτό το πρώτο τέρμα. Θέλαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και ξαφνικά έπρεπε να σκοράρουμε».

Τι θεωρείς ότι μπορείτε να κάνετε στον όμιλο μετά από αυτό το αποτέλεσμα; Τι θέλετε να κάνετε σε αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Πρέπει να αντιδράσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος και όμορφος σύλλογος. Αλλά παίζει σε ένα παρόμοιο πρωτάθλημα. Πρέπει να πιστέψουμε στις πιθανότητές μας. Η τρίτη θέση θα είναι για μία από αυτές τις δύο ομάδες. Θα είναι ένα κρίσιμο ματς για τις δύο πλευρές».

Τώρα έχετε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Βέλγιο. Πώς θα προσεγγίσετε αυτή την αναμέτρηση;

«Πρέπει να κάνουμε τα βασικά, να είμαστε οργανωμένοι. Αν είμαστε πειθαρχημένοι και ακολουθήσουμε τις οδηγίες του τεχνικού μας τιμ, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες με πολύ ταλέντο, αλλά καθόλου εμπειρία, οπότε πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι».

Πώς μπορεί το φιλικό που παίξατε το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και χάσατε (1-0) να επηρεάσει αυτό το ματς; Μπορεί να σας βοηθήσει το γεγονός ότι έχετε αντιμετωπίσει ξανά τους Πειραιώτες;

«Λίγο. Ανακαλύψαμε τις ικανότητες ενός παίκτη όπως ο Βάις και το δεξί μπακ, το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι, συγγνώμη. Αλλά δεν παίξαμε με την κανονική μας ομάδα. Το παιχνίδι έγινε στα μέσα των μεταγραφών. Ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα και ένας όμορφος σύλλογος. Η Άντερλεχτ της Ελλάδας (γέλια). Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να διαχειρίζεται την πίεση».

Η Άντερλεχτ δεν είχε καλά αποτελέσματα στα τελευταία της παιχνίδια, αλλά δείχνει να ανακάμπτει πρόσφατα. Πώς μπορεί αυτό να σας επηρεάσει ενόψει του αγώνα σας με τον Ολυμπιακό;

«Κερδίσαμε 7-0 στο Κύπελλο (εναντίον μιας καλής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας). Αυτά είναι δύσκολα ματς. Είναι πάντα παγίδα να παίζεις εναντίον ενός συλλόγου χαμηλότερης κατηγορίας που έχει μεγάλο κίνητρο. Πρέπει να πάρουμε αυτοπεποίθηση από αυτή την αναμέτρηση. Όσο περισσότερα παιχνίδια παίξουμε, τόσο το καλύτερο είναι για να βοηθήσουμε τους νεαρούς παίκτες να πάρουν την απαραίτητη εμπειρία και να ανέβουν επίπεδο».

Είδες την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του ομίλου σας στο Τσάμπιονς Λιγκ; Τι συμπεράσματα έβγαλες για τις δύο ομάδες;

«Ναι, είδαμε το ματς. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι εκπληκτικά δυνατή, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε καλή εντύπωση. Όπως είπα και πριν, ο Βάις (και μερικοί άλλοι) είναι αυτός που πρέπει να προσέξουμε».

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά δεν έχει πολλές επιτυχίες. Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα του Πειραιά;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με εξαιρετική παράδοση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γνωρίζετε ότι εμείς παίζουμε στην Ευρώπη για 50ή συνεχόμενη χρονιά; Είναι το ίδιο για τον Ολυμπιακό, όλοι ξέρουν τις δύο ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε πια τα μπάτζετ των κορυφαίων ευρωπαϊκών σωματείων.

Το ρεκόρ μεταγραφής μας είναι ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (5 εκατομμύρια ευρώ) και είναι σχεδόν απίστευτο που πρέπει να παίξουμε με ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν που το ρεκόρ μεταγραφής της είναι τα 64 εκατομμύρια ευρώ (Καβάνι). Τα χρήματα δεν είναι το παν, αλλά το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και την Άντερλεχτ είναι το ίδιο… Παρόλα αυτά, πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι ότι μπορεί μια μέρα να κάνουμε την έκπληξη».

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού «φοβάστε» περισσότερο;

«Τον Βάις (γέλια)».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Ζιλέ:

Ζιλέ στο Onsports: «Άντερλεχτ της Ελλάδας ο Ολυμπιακός» (photos+videos)



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved