Γκολτ στο Onsports: «Η Λίνφιλντ, η Ξάνθη και το… part-time ποδόσφαιρο» (photos+videos)

Γκολτ στο Onsports: «Η Λίνφιλντ, η Ξάνθη και το… part-time ποδόσφαιρο» (photos+videos)

Ο αρχηγός της Λίνφιλντ, Μάικλ Γκολτ, μιλάει στο Onsports για τις αναμετρήσεις της ομάδας του με τη SKODA Ξάνθη στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου το ποδόσφαιρο είναι δουλειά part-time.

Ο 30χρονος μέσος θεωρεί ότι οι αγώνες με τους Ακρίτες θα είναι πολύ δύσκολοι, αφού όπως λέει, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο συν του ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας στη μεγάλη κατηγορία είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης, σε αντίθεση με τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου είναι part-time.

Οι παίκτες εκεί προπονούνται λίγες φορές την εβδομάδα με την ομάδα τους και όχι στους ρυθμούς που αυτό γίνεται στα πιο προηγμένα πρωταθλήματα, αλλά τουλάχιστον αυτοί της Λίνφιλντ, σύμφωνα με όσα μας τονίζει ο Γκολτ, κάνουν έξτρα προπόνηση μόνοι τους για να διατηρούνται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ο έμπειρος Βορειοϊρλανδός ποδοσφαιριστής από το Μπέλφαστ που εργάζεται και ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο, χρίζει ως φαβορί των παιχνιδιών την ελληνική ομάδα και πιστεύει ότι το καλύτερο σκορ για τη Λίνφιλντ στο πρώτο ματς στην Ξάνθη είναι η ισοπαλία.

Πώς περιμένεις τους αγώνες με τη SKODA Ξάνθη;

«Θα είναι πολύ δυνατά ματς. Στην Ελλάδα είναι πολύ καλό το πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες σας παίζουν συχνά στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολοι αγώνες».

Έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από τη SKODA Ξάνθη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η Ξάνθη δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Ευρώπη. Είναι αυτό αβαντάζ για εσάς;

«Η εμπειρία μας στην Ευρώπη θα μας βοηθήσει σίγουρα, παρόλο που ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολες οι δύο αναμετρήσεις».

Ποιο είναι το καλύτερο σκορ για εσάς στο πρώτο ματς στην Ελλάδα για τον επαναληπτικό που θα γίνει στη Βόρεια Ιρλανδία;

«Αν κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας θα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Το καλύτερο για το οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι ένα ισόπαλο σκορ για να υπάρχει πιθανότητα (για πρόκριση) για εμάς στον επαναληπτικό».

Έχετε συμμετάσχει πολλές φορές σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ, Τσάμπιονς Λιγκ και Κυπέλλου UEFA, αλλά ποτέ δεν περάσατε στους ομίλους. Πιστεύεις ότι μπορείτε να τα καταφέρετε φέτος;

«Είναι μια πιθανότητα, αλλά πάντα αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι πλήρους απασχόλησης και με μεγαλύτερες οικονομικές παροχές. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και θα ήταν ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα».

Τι ξέρεις για τη SKODA Ξάνθη; Έχεις δει κάποιο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας;

«Έχω δει παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ποτέ της Ξάνθης. Ωστόσο, το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ καλό».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις σας με τη SKODA Ξάνθη;

«Η Ξάνθη είναι πιθανότατα το φαβορί λόγω του ότι το ποδόσφαιρο εκεί είναι πλήρους απασχόλησης. Παρόλα αυτά έχουμε αυτοπεποίθηση μετά τις νίκες μας στον τελευταίο γύρο και θα δώσουμε το 100% για να προσπαθήσουμε και να προκριθούμε».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Λίνφιλντ φέτος;

«Πέρσι, ήταν μια απογοητευτική χρονιά για εμάς στο πρωτάθλημα. Ο κύριος στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Ξέρω ότι εκτός από το ποδόσφαιρο διδάσκεις Φυσική Αγωγή σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης στη Βόρεια Ιρλανδία. Πώς τα συνδυάζεις και τα δύο;

«Διδάσκω και παίζω ποδόσφαιρο ταυτόχρονα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού προπονούμαστε τρία απογεύματα την εβδομάδα, οπότε δεν συμπίπτουν. Αγαπώ να διδάσκω και αγαπώ να παίζω ποδόσφαιρο, κάτι που είναι ένας τέλειος συνδυασμός για μένα».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις ποδόσφαιρο στη Βόρεια Ιρλανδία από την άποψη ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πλήρους απασχόλησης εκεί;

«Είναι δύσκολο, αφού είμαστε σε ένα πρωτάθλημα μερικής απασχόλησης. Παρόλα αυτά είμαστε όλοι σε καλή φυσική κατάσταση και προπονούμαστε και στον προσωπικό μας χρόνο επίσης. Είμαστε όλοι μέλη σε γυμναστήριο και γυμναζόμαστε και εκτός από τις προπονήσεις της ομάδας μας».

Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για σένα και τη Λίνφιλντ ώστε το ελληνικό κοινό να σας γνωρίσει καλύτερα;

«Η Λίνφιλντ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ιρλανδία και είναι πολύ τιμητικό να παίζεις για αυτόν τον σύλλογο που έχει μια σπουδαία ιστορία. Μπορούμε να περηφανευτούμε ότι δεν τα παρατάμε ποτέ και είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε και να κερδίσουμε κάθε ματς.

Είναι μια μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός αυτού του σπουδαίου συλλόγου και ανυπομονούμε να έρθουμε να αντιμετωπίσουμε την Ξάνθη, με την οποία δεν έχουμε παίξει ποτέ και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις για το μέλλον».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον αρχηγό της Λίνφιλντ, Μάικλ Γκολτ:

Γκολτ στο Onsports: «Η Λίνφιλντ, η Ξάνθη και το… part-time ποδόσφαιρο» (photos+videos)



Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved