Τα αστέρια του Ατρομήτου συμφωνούν στο Onsports: «Του χρόνου... καλύτερα!»

Τα αστέρια του Ατρομήτου συμφωνούν στο Onsports: «Του χρόνου... καλύτερα!»

Τρία βασικά μέλη της ανοδικής πορείας του Ατρομήτου στη Σούπερ Λίγκα μιλούν στο Onsports, εξηγούν γιατί οι φίλοι της ομάδας δεν πρέπει να είναι απογοητευμένοι με την απώλεια της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ και συμφωνούν ότι τα καλύτερα έρχονται!

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε φέτος την ύστατη στιγμή να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά οι οπαδοί του δεν πρέπει είναι στενοχωρημένοι αφού το μέλλον είναι ευοίωνο για τον σύλλογο και το Onsports εξηγεί το γιατί μέσω του 25χρονου αμυντικού, Κώστα Γιαννούλη, του 21χρονου μέσου, Θανάση Καραγκούνη και του 29χρονου αμυντικού, Σωκράτη Φυτανίδη.

Οι Περιστεριώτες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες σεζόν, αφού από το 2009/10 που επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου τερματίζουν όλο και ψηλότερα κάθε χρόνο εκτός των δύο πρώτων σεζόν. Ο σύλλογος των δυτικών προαστίων έχει βγει 7ος, 11ος, 4ος και 3ος, διαδοχικά, τις τελευταίες τέσσερις περιόδους και όλα μαρτυρούν ότι έχει τις δυνατότητες την επόμενη χρονιά να πάει ακόμη καλύτερα! Αν όχι να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή να πάρει το πρωτάθλημα, τότε να κατακτήσει το Κύπελλο που τόσο κοντά έφτασε το 2011 και το 2012, αγωνιζόμενος στον τελικό.

Αυτοί είναι οι μοναδικοί στόχοι που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει ο Ατρόμητος και παρόλο που κάποιοι -όπως ο τίτλος- μοιάζουν με ουτοπία, όχι γιατί δεν το αξίζει ο Ατρόμητος, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις μεγάλες ομάδες να μονοπωλούν τους τίτλους, δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να επιτευχθούν. Οι τρεις παίκτες του Ατρομήτου συμφωνούν στο Onsports ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει…

Η φετινή πορεία

Κώστας Γιαννούλης: «Στενοχωρηθήκαμε που δεν πήραμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και δεν βγήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα αποδείξαμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα και το καλύτερο για εμάς είναι ότι όλες οι ομάδες παραδέχθηκαν ότι το καλύτερο ποδόσφαιρο στα πλέι οφ το έπαιξε ο Ατρόμητος. Για αυτό αισθανόμαστε μια μεγάλη δικαίωση».

Θανάσης Καραγκούνης: «Αν μας έλεγαν στην αρχή της σεζόν ότι θα βγαίναμε τρίτοι στο πρωτάθλημα τότε θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Καταφέραμε πέρσι να βγούμε στην Ευρώπη και φέτος ήρθε και η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή. Όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ ήμασταν τελευταίοι και δεν είχαμε τόσο καλή ψυχολογία, αλλά με μεγάλη προσπάθεια και κόπο καταφέραμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Φτάσαμε ένα βήμα από το Τσάμπιονς Λιγκ και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά συνεχίζουμε».

Σωκράτης Φυτανίδης: «Ήταν μια δύσκολη σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα για την ομάδα μας. Στη συνέχεια και αφού καταφέραμε να βγούμε στα πλέι οφ η ομάδα έδειξε ποιότητα και το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Προσπαθήσαμε πολύ για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να συνδυάσουμε το θέαμα με το αποτέλεσμα. Χάσαμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ στο τελευταίο παιχνίδι. Παρότι παίξαμε πολύ καλά και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το ματς».

Η ανοδική πορεία

Κώστας Γιαννούλης: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε μια ομάδα που ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια. Χαίρομαι γιατί σιγά σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο Ατρόμητος γίνεται από τις μεγάλες δυνάμεις στην Ελλάδα. Κερδίζουμε και τους οπαδούς. Αυτό αποδείχθηκε και στον τελευταίο αγώνα στα πλέι οφ που είχαμε μια πολύ καλή κερκίδα. Χρειαζόμαστε κάτι ανάλογο και του χρόνου ώστε να πάρουμε βοήθεια για τη νέα περίοδο».

Θανάσης Καραγκούνης: «Δεν είναι εύκολο. Φέτος είχαμε την ευκαιρία που δεν σου δίνεται κάθε μέρα, να βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ και να γίνουμε η πέμπτη ομάδα την ιστορία στην Ελλάδα που το καταφέρνει. Φτάσαμε μια ανάσα από αυτό και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε δυσαρεστημένοι, όχι για την θέση που κατακτήσαμε. Σαφώς είμαστε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για αυτήν, αλλά ήταν αυτό το κάτι παραπάνω που θέλαμε όλοι και ο κόσμος φυσικά».

Σωκράτης Φυτανίδης: «Το ότι ο Ατρόμητος πηγαίνει καλά είναι η επιβράβευση της πολύ καλής λειτουργίας που έχει αυτός ο σύλλογος. Έχει υγεία, ανθρώπους που νοιάζονται και σέβονται πάνω από όλα αυτό που κάνουν και υπάρχει σωστός προγραμματισμός σε όλα τα κομμάτια που συνδέουν το παζλ της ομάδας. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και τα επόμενα χρόνια γιατί πλέον ο Ατρόμητος λειτουργεί στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων. Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να δουλεύει απερίσπαστος. Εκπέμπει υγεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να πηγαίνει καλύτερα η ομάδα κάθε σεζόν».

Το μυστικό της προόδου

Κώστας Γιαννούλης: «Έχεις μια σταθερή διοίκηση που σε καλύπτει σε όλα τα θέματα. Δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα όπως το οικονομικό και οι βάσεις είναι πολύ σταθερές. Σιγά σιγά η ομάδα ανεβαίνει και αγωνιστικά και αυτό το βλέπουμε κάθε χρόνο που κάνει και από ένα παραπάνω βήμα».

Θανάσης Καραγκούνης: «Γίνεται σωστή δουλειά σε όλα τα κλιμάκια του Ατρομήτου και όχι μόνο στην πρώτη ομάδα. Εγώ έχω την τύχη να με έχουν εμπιστευθεί αρκετοί από τους προπονητές που ήταν στον Ατρόμητο. Αγαπώ την ομάδα, ανδρώθηκα σε αυτή και δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και άλλοι στην ηλικία μου που παίζουν στον Ατρόμητο. Στόχος είναι να πηγαίνουμε κάθε χρόνο ψηλότερα και μέσα από την επιτυχία της ομάδας αναδεικνυόμαστε και εμείς».

Σωκράτης Φυτανίδης: «Το μυστικό της ομάδας είναι ότι παρέχει τα πάντα στον ποδοσφαιριστή της ώστε αυτός να δουλεύει απερίσπαστος, χωρίς προβλήματα και να μην σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός του ότι πρέπει να προπονείται στο 100% και να μπαίνει στο γήπεδο για να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Είναι σημαντικό στις μέρες που ζούμε ότι αυτός ο σύλλογος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ούτε σε οικονομικό επίπεδο ούτε σε οργανωτικά θέματα.

Αυτό είναι κάτι το οποίο από μόνο του ανεβάζει επίπεδο την ομάδα μας. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, υπάρχει πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στο ρόστερ. Είμαι σίγουρος ότι και τα επόμενα χρόνια ο Ατρόμητος θα είναι μέσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστούν και κάθε χρόνο θα κάνει ένα βήμα παραπάνω. Έχει μάθει η ομάδα να δουλεύει σε υψηλά επαγγελματικά στάνταρ σε όλους τους τομείς και αυτό είναι ένα συν το οποίο διαθέτουν πολύ λίγοι σύλλογοι».

Ο επόμενος στόχος

Κώστας Γιαννούλης: «Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Από τη στιγμή που έμεινε ο προπονητής, Γιώργος Παράσχος, θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε μαζί του και πιστεύω ότι πάλι ο Ατρόμητος θα πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να κάνει και το βήμα παραπάνω. Να έρθει και ένας τίτλος στην ομάδα μέσω του Κυπέλλου που δύο χρονιές τώρα δεν έχει έρθει. Χρειάζεται ένας τίτλος στον σύλλογο. Στην Ευρώπη, αν είμαστε τυχεροί και δεν κληρωθούμε με δυνατές ομάδες μπορούμε με τύχη και προσοχή να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Και πέρσι από ατυχία δεν προχωρήσαμε και κάποια διαιτητικά λάθη που μας στέρησαν την πρόκριση στους ομίλους».

Θανάσης Καραγκούνης: «Μας αρέσει να φέρνουμε νέα πράγματα στις φιλοδοξίες του κόσμου. Δεν θέλω να βάλω κάποιο ταβάνι. Σίγουρα μια έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ ή κάτι ανάλογο είναι στόχος μας και θα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο μας, ο οποίος το αξίζει να ζήσει κάτι τέτοιο και μακάρι κάποια στιγμή να το καταφέρουμε».

Σωκράτης Φυτανίδης: «Το σημαντικό για την ομάδα είναι να προσπαθεί να κάνει κάθε χρόνο το κάτι παραπάνω. Τις προηγούμενες δύο σεζόν έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας. Έκανε καλές πορείες στο πρωτάθλημα ιδιαίτερα την προηγούμενη σεζόν, φέτος κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμη ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και βρέθηκε πολύ κοντά στο να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η ομάδα έχει στόχο να κάνει κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και τα επόμενα χρόνια».

Επί προσωπικού

Κώστας Γιαννούλης: «Το κίνητρο είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και φυσικά να κληθώ ξανά στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος, κάτι που είχε γίνει πέρσι. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη πρόκληση αν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Στην πρώτη μου απόπειρα ήμουν άτυχος λόγω τραυματισμών. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω ξανά την τύχη μου στο εξωτερικό».

Θανάσης Καραγκούνης: «Οι προσωπικοί μου στόχοι συμπίπτουν με αυτούς της ομάδας. Πέρσι ήθελα να κάνω την πρώτη μου ευρωπαϊκή συμμετοχή και φέτος θα ήθελα να αγωνιστώ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα, εγώ έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Θέλω να δώσω ό, τι έχω και δεν έχω σε αυτή την ομάδα, η οποία με βοήθησε να ανδρωθώ ποδοσφαιρικά. Στη συνέχεια βλέπουμε… Το όνειρό μου είναι να παίξω στο εξωτερικό και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο από τα μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Ιταλία και η Ισπανία».

Σωκράτης Φυτανίδης: «Αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξεκουραστώ. Βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου. Από εκεί και πέρα ό, τι είναι να συμβεί θα συμβεί μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, στο οποίο θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου. Δεν έχω αποφασίσει κάτι, ως σήμερα, είμαι σε σκέψεις, υπάρχουν κάποια πράγματα στο μυαλό μου, εκκρεμούν κάποιες συζητήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και τις οποίες θα αναλάβει ο εκπρόσωπός μου. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλω είναι να ξεκουραστώ, να ηρεμήσω και στη συνέχεια να αποφασίσω. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, δεν έχω υπογράψει σε κάποιο σύλλογο και συζητώντας με τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου θα πάρω τη σωστή απόφαση για την καριέρα μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ρίτσαρντς και Ιμπόρα παρόντες στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ρίτσαρντς και Ιμπόρα παρόντες στη Λεωφόρο
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved