Ιωαννίδης: «Θα προστεθούν 11 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό»

Ιωαννίδης: «Θα προστεθούν 11 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι το ποσό των κρατικών επιχορηγήσεων για τις ομοσπονδίες θα αυξηθεί από 14 σε 25 εκατ. ευρώ, μικραίνοντας έτσι και το ποσοστό μείωσης που έχουν ήδη υποστεί στο 30%.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κρίση στον ελληνικό αθλητισμό και τις οικονομικές συνέπειες που έχουν υποστεί οι ομοσπονδίες παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά από επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε να εξασφαλίσει 11 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των ομοσπονδιών, έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερος «μαρασμός» στον ελληνικό αθλητισμό.

«Ο πρωθυπουργός ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού και ξέρει. Του είπα πως έχουν τα πράγματα και πήρα το ‘ΟΚ’ ώστε να μπορέσω να προσθέσω κι άλλα 11 εκατομμύρια περίπου. Δυστυχώς στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές αβάντες στους προϋπολογισμούς. Δεν κάνω αβάντα σε κανέναν. Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαμε στη μέση της σεζόν και τα μοιράσαμε όπως τα μοιράσαμε. Τώρα θα κοιτάξουμε να πάνε εκεί που πρέπει. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρωθυπουργό που επενδύει στον αθλητισμό και τον αγαπά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης.

Όσο για το θέμα των προνομίων των αθλητών, σχολίασε: «Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Εκτός από τον Πάπα όλοι κάνουν λάθη. Κάναμε λάθος το 2008 και τώρα το διορθώνουμε με το νόμο. Για τα προνόμια των Ολυμπιονικών το 2008 έλεγα ότι δεν μπορούν να γίνουν γραφιάδες. Η πρόταση η δική μου ήταν όποιος μπαίνει στο δημόσιο να μπαίνει στη ΓΓΑ ή σε εποπτευόμενους φορείς. Τώρα υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν εγκρίνει την πρόσληψη η Τρόικα».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ιωαννίδης εξήγγειλε τη δημιουργία δύο αθλητικών σχολείων, ένα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα έχουν τμήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και για άπορα παιδιά που θα διαμένουν και θα σιτίζονται εκεί. Επίσης, θα γίνει όπως τόνισε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της ΓΓΑ για να δημιουργηθεί ο αθλητικός χάρης της χώρας, ενώ ενημέρωσε πως έχει ήδη βρει χορηγούς και χρηματοδότες για να γίνεται δωρεάν η είσοδος στους αθλητικούς χώρους από όσους επιθυμούν να αθληθούν.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αφαίρεσης της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως τόνισε πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί, η πολιτεία και οι αθλητικοί φορείς, έτσι ώστε να μην γίνει πραγματικότητα το παραπάνω σενάριο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε, όπως ήταν φυσικό, για αρκετά ακόμα θέματα. Σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ανέφερε πως το αθλητικό κέντρο θα συνεχίσει να υπάρχει εκεί και μετά τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, ενώ για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ ανέφερε ότι έχει βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται για τη λειτουργία του συστήματος.

Σε ερώτηση για τη βία στα γήπεδα, απάντησε: «Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Λειτουργούμε με το μυαλό όχι με τα μπράτσα. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Όλοι εμείς θα πρέπει να προσέχουμε και με τις δηλώσεις μας να μην είμαστε εριστικοί για να σταματήσουν αυτές τις συμπεριφορές».

Ενώ, τέλος, για τα κρούσματα ντόπινγκ επισήμανε: «Είναι τεράστιος εχθρός το ντόπινγκ και έχουμε υποχρέωση να το κυνηγούμε. Εμείς πρέπει το περιβόητο ΕΚΑΕ να γίνει αθλητικό κέντρο. Με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ να το ενδυναμώσουμε. Και θα τηρήσουμε τους κανόνες ώστε να είναι ερευνητές όσοι δουλεύουν εκεί. Να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο».

Survivor 2: Η αδιανόητη κίνηση του Πάνου Θεοδώρου στην Κατερίνα Δαλάκα και η αντίδρασή της
Survivor 2: Η αδιανόητη κίνηση του Πάνου Θεοδώρου στην Κατερίνα Δαλάκα και η αντίδρασή της
Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για Μνημόνια, βία και Σκοπιανό
Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για Μνημόνια, βία και Σκοπιανό
Άμεση προκήρυξη εκλογών για να αναλάβει τον Ερασιτέχνη, ζήτησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Άμεση προκήρυξη εκλογών για να αναλάβει τον Ερασιτέχνη, ζήτησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Βουγιούκας: «Πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει» (video)
Βουγιούκας: «Πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει» (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης