«Τραγικός ο Ολυμπιακός, δεν προκρίνεται!»

«Τραγικός ο Ολυμπιακός, δεν προκρίνεται!»

Ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας, Marca, Χουάν Κάστρο Νογάλες, υπεύθυνος για το διεθνές ρεπορτάζ, μιλάει στο Onsports για τον επαναληπτικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε και εκφράζει την άποψη ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα καταφέρουν να ανατρέψουν το 3-0 του πρώτου αγώνα και να προκριθούν!

Ο Ισπανός ρεπόρτερ είδε έναν τραγικό, όπως τον χαρακτηρίζει, Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία και δεν «βλέπει» τον τρόπο, με τον οποίο θα καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Ο ρεπόρτερ της Marca απάντησε στις ερωτήσεις του Onsports για το ζευγάρι Λεβάντε - Ολυμπιακός, αλλά και τον νέο παίκτη του ελληνικού συλλόγου, Ντέρεκ Μπόατενγκ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Μίτσελ στη Χετάφε, με τον Χουάν Κάστρο Νογάλες να θεωρεί ότι ο Αφρικανός μέσος μπορεί να βοηθήσει τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Άξιζε να νικήσει η Λεβάντε 3-0 στο πρώτο ματς στην Ισπανία;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έπρεπε να χάσει 3-0, γιατί είχε λίγες ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο αν και η κόκκινη κάρτα (Τζαμέλ Αμπντούν) έπαιξε τον ρόλο της».

Ο διαιτητής έκανε λάθη εναντίον του Ολυμπιακού, όπως ισχυρίζονται οι «ερυθρόλευκοι»;

«Νομίζω ότι και τα δύο ήταν πέναλτι, αλλά θεωρώ ότι δεν έπαιξε ρόλο ο διαιτητής για την έκβαση του αγώνα. Όπως είπε και ο Μίτσελ, η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν οικτρή και αυτός ήταν ο λόγος που έχασε ο Ολυμπιακός, κατά τη γνώμη μου».

Τι πήγε λάθος για τον Ολυμπιακό;

«Δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και οι παίκτες δεν είχαν αρκετή ένταση. Δεν είχαν πνεύμα νικητή και όλα πήγαν στραβά».

Μετά από αυτά που έγιναν στο πρώτο ματς, τι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στον επαναληπτικό;

«Ο Ολυμπιακός θα πιέσει πολύ, ειδικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Αν δεν σκοράρει θα είναι δύσκολο να γυρίσει την κατάσταση. Περιμένω τον Ολυμπιακό να ασκήσει πίεση και να έχει την κατοχή της μπάλας».

Τι ειπώθηκε στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ;

«Δεν υπάρχουν πολλά σχόλια για την ομάδα του Μίτσελ, αφού είναι λίγος ο καιρός που έχει αναλάβει τον Ολυμπιακό. Φυσικά, ήταν έκπληξη για εμάς η εμφάνιση της ομάδας, επειδή περιμέναμε περισσότερα».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να νικήσει 3-0 για να πάει τον αγώνα σε παράταση ή 4-0 για να προκριθεί;

«Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί. Η Λεβάντε είναι αμυντική ομάδα και ξέρει τι να κάνει. Έχει έμπειρους παίκτες για να υπερασπιστεί το υπέρ της 3-0 από το πρώτο ματς. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό».

Υπάρχει περίπτωση η Λεβάντε να επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη στιγμή που είναι άπειρη στην Ευρώπη;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να επηρεαστεί από το κοινό του Ολυμπιακού. Η Λεβάντε έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και είναι μία από τις ισπανικές ομάδες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας παικτών».

Υπάρχει κάτι θετικό για τον Ολυμπιακό από το εις βάρος του 3-0;

«Δεν είδα κάτι θετικό. Ούτε από πλευράς ποιότητας των παικτών, μαχητικότητας ή πάθους».

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού ξεχώρισε στο πρώτο ματς;

«Ίσως το νούμερο 5, ο Μασάντο. Ήταν ένας από τους καλύτερους εναντίον της Λεβάντε. Ωστόσο, η γενική εικόνα του Ολυμπιακού ήταν τραγική».

Πώς υποδέχθηκαν στην Ισπανία την εντός έδρας ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Ρούμπιν Καζάν που είναι ένα ζευγάρι με το οποίο διασταυρώνεται αυτό της Λεβάντε με τον Ολυμπιακό;

«Ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε αυτό. Φυσικά και δεν το περιμέναμε. Δε νομίζω ότι η Ατλέτικο θα προκριθεί. Είναι πολύ δύσκολο, όχι μόνο έπειδή έχασε 2-0, αλλά και λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη Ρωσία, όπου θα παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα».

Αναφορικά με τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού, τον Ντέρεκ Μπόατενγκ, ο οποίος συνεργάστηκε στη Χετάφε με τον Μίτσελ...

«Ο Μπόατενγκ είναι ένας τυπικός Αφρικανός μέσος που αμύνεται περισσότερο από ό, τι επιτίθεται. Είναι σωστός, αλλά όχι ιδιαίτερα καλός στην τεχνική κατάρτιση. Δεν είναι και ο Τσάμπι Αλόνσο!»

Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό επειδή έχει εμπειρία, ξέρει τον Μίτσελ και ο Μίτσελ τον ξέρει. Μπορεί να παίξει μαζί με τον Μασάντο. Θα είναι μια βοήθεια, ίσως όχι η λύση».

Σε ποια θέση έπαιζε στη Χετάφε του Μίτσελ;

«Ήταν το πεντάρι της ομάδας. Όταν ο Ολυμπιακός δεν θα έχει την μπάλα θα είναι δεύτερος κεντρικός αμυντικός, ενώ όταν ο Ολυμπιακός θα επιτίθεται θα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».

Πώς ήταν οι εμφανίσεις του Μπόατενγκ στη Χετάφε με τον Μίτσελ;

«Ο Μπόατενγκ ήταν δύο χρόνια στη Χετάφε. Ήταν αρκετά συχνά στην ενδεκάδα και πήγε πολύ καλά».

Πώς ήταν η συνεργασία Μίτσελ - Μπόατενγκ στη Χετάφε;

«Τα πήγαν πολύ καλά στη Χετάφε. Θα είναι μια βοήθεια για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Μπόατενγκ;

«Τα πλεονεκτήματα του Μπόατενγκ είναι ότι έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι δυνατός. Έχει πολύ καλή νοοτροπία, επίσης. Τα μειονεκτήματά του είναι ότι δεν είναι καλός στην κατοχή της μπάλας και δεν είναι δημιουργικός παίκτης».



Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved