Οικονόμου: «Ο Σαμαράς με έπεισε για την Ρος Κάουντι»

Οικονόμου: «Ο Σαμαράς με έπεισε για την Ρος Κάουντι»

Στην συμβουλή του Γιώργου Σαμαρά να συνεχίσει την καριέρα του στην Σκωτία και την Ρος Κάουντι στάθηκε ο Βαγγέλης Οικονόμου σε δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας.

Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος το Σάββατο (19/1) έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, μίλησε στην «Ross-shirejournal» για τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει στην Σκωτία, ενώ αποκάλυψε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξαν τα λόγια του Γιώργου Σαμαρά για την ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε για:

Τους λόγους που επέλεξε την Ρος Κάουντι: «Όταν ήρθα εδώ στη Σκωτία, η Ρος Κάουντι έπαιζε στο «Σέλτικ Παρκ» με τη Σέλτικ. Πήγα και συνάντησα τον Γιώργο Σαμαρά. Ο συμπατριώτης μου, μου είπε πως η Ρος Κάουντι είναι οργανωμένη ομάδα, με νεαρό προπονητή, που του αρέσει να παίζει με νέους παίκτες. Μου τόνισε πως η Ρος Κάουντι είναι ένα καλό κλαμπ, που του έχει αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις, πριν ανέβει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ το 2010 είχε παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Γιώργος μου υπογράμμισε με έμφαση πως θα ήταν καλό για μένα και για το μέλλον της καριέρας μου να έρθω εδώ να παίξω ποδόσφαιρο. Αυτός με έπεισε να έρθω, και πραγματικά νομίζω πως ήταν μια πολύ καλή κίνηση.

Ο Σαμαράς είναι πολύ μεγάλο όνομα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την εθνική μας ομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο και τον άκουσα με προσήλωση σε ότι και αν μου είπε. Εγώ δεν τον ξέρω προσωπικά, γιατί έφυγε μικρός από την Ελλάδα. Νομίζω πως είναι το ιδανικό πρόσωπο για να με συμβουλέψει».

Τα όνειρά του στην Σκωτία: «Με ήθελε ο τεχνικός της ομάδας και συμφωνήσαμε με το που αποδεσμεύτηκα από την πρώην ομάδα μου στην Ελλάδα. Μου αρέσει το κλαμπ και θέλω να παίξω ποδόσφαιρο στη Πρεμιέρ Σκωτίας. Ξέρω πως είναι δύσκολο από άποψη φυσικής κατάστασης και δύναμης. Πρέπει να προσαρμοστώ, αλλά σωματικά νιώθω καλά. Θέλω και θα προσπαθήσω να παίξω ποδόσφαιρο εδώ...»!

Τον ίδιο και τη νέα του ομάδα: «Πέρσι έπαιξα στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκα και στα 90 λεπτά, αλλά και στην παράσταση... Χάσαμε ένα λεπτό πριν από τα πέναλτι, Από τη Ρος Κάουντι έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλοι με έχουν αγκαλιάσει και τον περιβάλλον ήταν από την πρώτη στιγμή φιλικό για μένα. Αυτό είναι ότι καλύτερο για ένα παίκτη που δοκιμάζει να κάνει τα πρώτα του βήματα σ’ ένα νέο πρωτάθλημα. Μου αρέσει να παίζω τη φυσική μου θέση, που είναι φουλ μπακ. Έχω παρατηρήσεις εδώ πως οι προπονήσεις είναι πιο δύσκολες σε σχέση με την Ελλάδα. Με διπλές προπονήσεις κάθε μέρα».

Την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο: «Στην Ελλάδα είναι δύσκολη η κατάσταση και λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος που είμαι εδώ. Θέλω να δω και να δοκιμάσω πόσο καλά μπορώ να παίξω στο πρωτάθλημα της Σκωτίας. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς παίζοντας στον Ατρόμητο, καθώς κάθε μήνα πληρωνόμουν κανονικά. Υπάρχουν όμως ομάδες που οι παίκτες δεν πληρώνονται και περνάνε δύσκολα... Είναι δύσκολο για τους παίκτες να παίζουν ποδόσφαιρο, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να λειτουργήσεις 100% ως παίκτης. Στον Ατρόμητο οι παίκτες είναι σε θέση να σκέφτεται μόνο το ποδόσφαιρο, και να μην ασχολούντο με το πότε θα πληρωθούν. Ο Ατρόμητος είναι από τις καλές και οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, τόσο καλές όπως της Ρος Κάουντι».

Το κρύο της Σκωτίας: «Ναι κάνει κρύο εδώ, αλλά αυτό ξεπερνιέται. Είναι λίγο πιο... κρύα εδώ από τις ψυχρότερες περιοχές της Ελλάδος. Στην Αθήνα τώρα έχει… 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ εδώ το θερμόμετρο είναι στους μηδέν. Άντε να δείξει έναν με δυο βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα. Ακόμα και στην βόρεια Ελλάδα κάνει τόσο κρύο όσο στη Σκωτία αυτή την περίοδο του χρόνου. Έχω συνηθίσει τώρα, καθώς έχω και κάποιες μέρες εδώ, και μπορώ να πω ότι έχω προσαρμοστεί...».

Τη σύγκρισή του μεταξύ Ελλάδας και Σκωτίας: «Στην πατρίδα μου έχουμε τρεις, τέσσερις μεγάλους συλλόγους, αλλά στη Σκωτία έχετε μια μεγάλη ομάδα, όπως την Σέλτικ, που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι ξέρουν και τους Ρέιντζερς, αν και τώρα η ομάδα έχει προβλήματα. Έχουμε ομοιότητες, αλλά δεν είναι εύκολο να παίξεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά σε μια μεγάλη ομάδα, καθώς και εκεί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες»!  



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved