«Βασιλιάς» στο Βέλγιο ο Γκαλίτσιος! (video)

«Βασιλιάς» στο Βέλγιο ο Γκαλίτσιος! (video)

O Γιώργος Γκαλίτσιος μίλησε για τη ζωή του και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Βέλγιο, με τη φανέλα της Λόκερεν, τονίζοντας πως ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθεί την πορεία του και λεπίζει σε κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Ο δεξιός μπακ της βελγικής ομάδας μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για την εμπειρία του από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται η Λόκερεν, επισημαίνοντας πως δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του να φύγει από τη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκαλίτσιος:

Για το Βέλγιο: «Το Βέλγιο είναι παράδεισος για κάθε ποδοσφαιριστή. Το κλίμα καλό, τα χρήματα καλά, ιδανικές οι συνθήκες ζωής. Μόνο ο καιρός μας τα χαλά. Δεν υπάρχει ο ήλιος της Ελλάδας».

Για τη Λόκερεν: « Όταν πήγα μετά από μερικές προπονήσεις τους είπα ότι θα πάρουμε το Κύπελλο. Δεν με πίστευαν. Δεν είχαν ξαναπάρει τίτλο. Τα καταφέραμε στο τέλος της χρονιάς κι ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Από τη πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η ομάδα ήταν καλή και δούλευε σοβαρά».

Για την άποψη των Βέλγων για την Ελλάδα: «Ενδιαφέρονται και συμπάσχουν. Με ρωτούν κάθε μέρα πως είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Η κρίση τους έχει αγγίξει κι αυτούς. Μας αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλο σεβασμό. Δεν ισχύει το ίδιο και για το ποδόσφαιρο που δεν το έχουν σε υπόληψη».

Για τους φίλους του στη Λόκερεν: «Κάνω παρέα με Κροάτες και Σέρβους. Είμαστε πολύ κοντά σε νοοτροπία και φιλοσοφία. Όμως και οι Βέλγοι είναι καλοί».

Για τη Λάρισα: «Την έχω πάντα στη καρδιά μου. Όταν πήγα στην ομάδα είχε περάσει δύσκολα χρόνια. Ήταν όμως τότε ο κ.Δώνης κι άρχισε η άνοδος. Υπήρχαν φιλοδοξίες. Έζησα ωραίες στιγμές. Κορυφαία η κατάκτηση του Κυπέλλου. Θυμάμαι ακόμα και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες μας. Ακόμα και πριν τον τελικό ο τρόπος που μας συνόδευσε ο κόσμος στο γήπεδο ήταν πανηγυρικό. Στεναχωριέμαι που δεν είναι στη superleague. Και κόσμο έχει και πολύ καλό γήπεδο και ιστορία πίσω της. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τη Λάρισα».

Για την πρώτη του ποδοσφαιρική εικόνα: «Με τον πατέρα μου στο Αλκαζάρ σε προπόνηση με Γκμοχ. Τα περισσότερα παιχνίδια του πατέρα του τα είδα σε dvd. Θυμάμαι μια χαρακτηριστική στιγμή που κάποιοι παίκτες  φυγαδεύτηκαν με οχήματα της Πυροσβεστικής όταν άρχισε η πτώση».

Μετάνιωσε που άφησε την Ελλάδα: «Ούτε στιγμή. Ότι κάνω το κάνω μετά από σκέψη. Ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος. Έχω μάθει να βάζω υψηλούς στόχους κι ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό».

Τι έφταιξε στον Ολυμπιακό: «Δεν με υπολόγιζε ο κ. Βαλβέρδε και στο τέλος της περιόδου αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να φύγω από την ομάδα. Έμεινα ελεύθερος κι αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό. Δεν είχα φόβο για το αύριο. Ημουν σίγουρος ότι θα παίξω».

Για τις διαφορές  Ελλάδας και  Βελγίου: «Ο καιρός. Μουντός. Συννεφιασμένη Κυριακή. Για το ποδόσφαιρο βέβαια είναι καλός. Να φανταστείτε ότι υπάρχουν μέρες που κάνουμε προπόνηση σε συνθετικό χλοοτάπητα γιατί το γήπεδο πιάνει πάγο. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές. Ο πρόεδρος από τους πλουσιότερους στη χώρα και πληρώνει στην ώρα του. Ελάχιστες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα».

Για τη Λόκερεν στην Ευρώπη: «Δυστυχώς αποκλειστήκαμε από τη Βικτόρια Πλζεν. Ήταν δυνατή ομάδα. Μέτρησε η εμπειρία. Του χρόνου θα παίξουμε και πάλι και θα είμαστε καλύτεροι».

Για το πως βλέπουν οι Βέλγοι την Εθνική Ελλάδος: «Θεωρούν ότι έχουμε σκληρή ομάδα, αλλά πιστεύουν ότι παίζουμε πολύ αμυντικά. Παίζει ρόλο ότι είναι δύσκολο να μας κερδίσουν. Οι Βέλγοι αντιμετώπιζαν θέμα με την εθνική τους. Τώρα, πρόσφατα ανέκαμψαν. Δημιούργησαν καλή εθνική με καλούς παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι  τροφοδοτούν πλέον με παίκτες τα μεγάλα πρωταθλήματα».

Για τη θέση του στην Εθνική: «Ξέρω ότι ο κ. Σάντος είναι δίκαιος και με παρακολουθεί. Μιλάω με συνεργάτες του. Κάθε Έλληνας θέλει να παίξει στην Εθνική. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν καλές σχέσεις. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

«Βασιλιάς» στο Βέλγιο ο Γκαλίτσιος! (video)



Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Super League, Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0: Σημάδεψε… παραμονή από τα 11 βήματα
Super League, Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0: Σημάδεψε… παραμονή από τα 11 βήματα
Βόλεϊ Γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με επική επιστροφή επί του Ολυμπιακού!
Βόλεϊ Γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με επική επιστροφή επί του Ολυμπιακού!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved