Πρόκριση «θρίλερ» για Ολυμπιακό Βόλου, 5-3 την Καλλονή στα πέναλτι

Πρόκριση «θρίλερ» για Ολυμπιακό Βόλου, 5-3 την Καλλονή στα πέναλτι

Η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε στη «ρωσική ρουλέτα» να αποκλείσει την ομάδα της Λέσβου, η οποία είχε προηγηθεί στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια ισοφαρίστηκε, έμεινε με δέκα παίκτες και «λύγισε» στη ψυχοφθόρα διαδικασία.

Ένα ματς… ακατάλληλο για καρδιακούς έγινε στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» του Βόλου, με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τελικά την πρόκρισή του στους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας, λυγίζοντας την μαχητική κι εξαιρετική Καλλονή η οποία άγγιξε την πρόκριση και άντεξε στην… πρόκληση, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 64’ και ως το 120’ αφού το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εν τέλει στα πέναλτι.

Η ομάδα του Τίμου Καβακά εμφανίστηκε έτοιμη για την πρόκριση κόντρα στο συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου, κατάφερε να αιφνιδιάσει με ένα εξαιρετικό γκολ του Λεοζίνιο, ωστόσο πλήρωσε την αμυντική αδράνεια και το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες. Η Καλλονή πάντως διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, ενώ κι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει παράπονα για γκολ του Ανιέτε που ακυρώθηκε στην παράταση!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν πολύ καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν μόλις στο 23’ με δυνατό σουτ του Λεοζίνιο έξω από την περιοχή το οποίο «νίκησε» τον Γκίτκο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Λέσβου. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε πολύ για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 52’ όταν ο Πάγερ απέκρουσε ασταθώς την προσπάθεια του Γιενκά κι ο επερχόμενος Γόγολος έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία.

Τα χειρότερα για την Καλλονή, και παράλληλα θετικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, ήρθαν στο 64’ όταν ο Καζάκης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από το διαιτητή της αναμέτρησης κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το ισόπαλο αποτέλεσμα κι αναζητούσαν την ευκαιρία για την κόντρα που μπορούσε να τους δώσει το γκολ – πρόκριση, όμως η πίεση της ομάδας του Παπαδόπουλου αυξήθηκε κι άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης για την ομάδα του Καβακά.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε απόλυτος κυρίαρχος, πίεσε ακόμα περισσότερο έχοντας πλέον εγκατασταθεί στα καρέ του Παγέρ, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει αυτό που αποζητούσε. Θα μπορούσε να το έχει κάνει βέβαια, αν στο 109’ το τέρμα που πέτυχε ο Ανιέτε είχε κατακυρωθεί, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μια φάση που υπάρχουν έντονες αμφιβολίες για το αν ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.

Έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι όπου ο πορτιέρο των γηπεδούχων Γκίτκος κατάφερε να κάνει μια απόκρουση και να δώσει στην ομάδα του ξεκάθαρο προβάδισμα κι ουσιαστικά τη μισή, αν όχι όλη, πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πρώτος για τον Ολυμπιακό Βόλου εκτέλεσε ο Ούρμπιντε και δεν αστόχησε, ενώ από πλευράς Καλλονής ευστόχησε ο Κριπινητήρης. Για τους γηπεδούχους ευστόχησε στη συνέχεια ο Ανιέτε, ωστόσο ο Μαρσέλο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκίτκο ο οποίος απέκρουσε κι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα της Μαγνησίας. Ο Μπολάτι έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Λεοζίνιο το 3-2 για την Καλλονή, με τον Στογιάνοφ να κάνει το 4-2. Ο Χωριανόπουλος μείωσε σε 4-3 και άπαντες στους φιλοξενούμενους ήλπιζαν να αστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι ο Γιενγκά, ωστόσο αυτός νίκησε τον Παγέρ κι έστειλε τους Βολιώτες στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας…

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Γόγολος, Παλαιολόγος, Μπολάτι, Σογιάνοφ, Τσιάτσιος, Μπακαγιόκο, Ογιαρμπίντε, Γιενγκά

ΑΕΛ Καλλονής (Τίμος Καβακάς): Πάγερ, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Μαϊστόροβιτς, Σιλιγαρδάκης, Σερφά, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκόβας, Μανούσος, Καζάκης



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved