Σαρρής: «Δεν συζητήσαμε για διαιτησία με Ιωαννίδη»

Σαρρής: «Δεν συζητήσαμε για διαιτησία με Ιωαννίδη»

Σε διάψευση πως στη χθεσινή (24/10) συνάντηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη συζητήθηκαν θέματα της διαιτησίας και του εκλογικού συστήματος της ομοσπονδίας, προχώρησε - μέσω ανακοίνωσης - ο Γιώργος Σαρρής.

Όπως υποστηρίζει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, τα ζητήματα που τέθηκαν, ήταν η χορηγία του ΟΠΑΠ στην Εθνική, το προπονητικό του Αγίου Κοσμά, η υποψηφιότητα για το Euro 2020, οι επιχορηγήσεις των ΕΠΣ, αλλά και η ενοποίηση Γ’ και Δ’ Εθνικής.

Σε αυτό το σημείο αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως τα δημοσιεύματα που διέψευσε ο Γιώργος Σαρρής, δε μιλούσαν για συμφωνία με τον Γιάννη Ιωαννίδη  στις αλλαγές του τρόπου λειτουργίας της διαιτησίας, αλλά για παράθεση των απόψεων του υφυπουργού προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, απόψεις τις οποίες ο κ. Σαρρής απλώς δεν είδε αρνητικά…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Γιάννη Ιωαννίδη με τον κ. Γιώργο Σαρρή, τα οποία κάνουν λόγο για δήθεν συμφωνία του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας και της εφαρμοζόμενης εκλογικής διαδικασίας στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής:

Ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, πολλώ δε μάλλον, συμφωνία επ’ αυτών. Τα αναγραφόμενα στα δημοσιεύματα αυτά είναι ψευδή, ανυπόστατα έως και υποβολιμαία, με στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και αναταραχής στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια για τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ του κ. Ιωαννίδη και του κ. Σαρρή είναι η εξής:

1.Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ώστε ο Υφυπουργός Αθλητισμού να συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου να επεκταθεί έως το 2016 η χορηγική προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. στις Εθνικές Ομάδες.

2.Να μετακινηθεί το προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων σε νέο χώρο, στο πάρκο Ελληνικού, όταν και μόνο ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Έως τότε οι Εθνικές Ομάδες θα στεγάζονται στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

3.Να διεκδικήσει η ΕΠΟ, με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας, αγώνες από την επετειακή διοργάνωση του UEFA Euro 2020.

4.Να καταβληθεί με συνδρομή του Υφυπουργού Αθλητισμού έως το τέλος του έτους η επιχορήγηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

5.Να υπάρξει συνεργασία μεταξύ πολιτείας και ΕΠΟ για τη διεκδίκηση των ποσών που αφορούν τις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη εκπόνησης σχεδίου για την αναδιάρθρωση της Football League-2 και της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών για τα σωματεία, βάσει και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης επέλυσε το πρόβλημα που υφίστατο με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων/σταδίων όλης της χώρας, καθώς προχώρησε στην έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, την οποία υπογράφουν ο ίδιος και οι συναρμόδιοι υπουργοί».Κύπρος: Η Ομόνοια απομάκρυνε την Πάφο από την κορυφή
Κύπρος: Η Ομόνοια απομάκρυνε την Πάφο από την κορυφή
Survivor All Star: Τα ανδρικά καλλιστεία των Μπλε - Έκπληξη ο νικητής
Survivor All Star: Τα ανδρικά καλλιστεία των Μπλε - Έκπληξη ο νικητής
Λαμία: Στην αποστολή για Ιωνικό ο Ασκόφσκι
Λαμία: Στην αποστολή για Ιωνικό ο Ασκόφσκι
La Liga: Η Ρεάλ έχασε τα άχαστα και μαζί δύο βαθμούς με τη Σοσιεδάδ, ξέφυγε η Μπαρτσελόνα
La Liga: Η Ρεάλ έχασε τα άχαστα και μαζί δύο βαθμούς με τη Σοσιεδάδ, ξέφυγε η Μπαρτσελόνα