Brasileiro: «Λύγισε» ο  Ροναλντίνιο (videos)

Brasileiro: «Λύγισε» ο Ροναλντίνιο (videos)

Έχει αναδειχθεί δύο φορές (2004 και 2005) κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και ο Ροναλντίνιο θύμισε στους επικριτές του… γιατί, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο γκολ από το… σπίτι του στο 6-0 της Ατλέτικο Μινέιρο σε βάρος της Φιγκουιρένσε.

Το σόου του Ροναλντίνιο ξεχώρισε στα σαββατιάτικα (06/10) παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Όταν είδε μάλιστα την μπάλα να καταλήγει στο «Γ» της αντίπαλης εστίας με… τρελό φάλτσο στο 11ο λεπτό, «λύγισε», αφιερώνοντάς το στη μητέρα του, που δίνει μάχη με την επάρατη νόσο, καθώς και στον πατριό του που απεβίωσε σήμερα (06/10). Ο 32χρονος μέσος σημείωσε δύο ακόμα γκολ, ενώ δημιούργησε δύο από τα άλλα τρία στον θρίαμβο της Ατλέτικο. Η Φιγκουιρένσε έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες, κάτι που διευκόλυνε το έργο των γηπεδούχων, που είχαν μείνει μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα για πέντε αγωνιστικές.

Πάντως η Φλουμινένσε διατήρησε διαφορά έξι βαθμών κερδίζοντας με 1-0 την Μποταφόγκο. Για μία ακόμα φορά οι πρωτοπόροι του Brasileiro σώθηκαν από τον Φρεντ.Στο 72ο λεπτό, αφού βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, πλάσαρε με άνεση τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 86ο λεπτό «μίλησε» ο Ζουνίνιο στο εκτός έδρας 1-0 της Βάσκο εναντίον της Ατλέτικο Γκοϊανένσε. Οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το εικοστό λεπτό λόγω αποβολής του Γκουστάβο Σίλβα, ενώ ο Ρικάρντο Μπουένα δέχθηκε κόκκινη κάρτα μετά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης οριστικοποιώντας την ήττα των ουραγών.

Δύο γκολ πέτυχε ο Λουίς Φαμπιάνο στο επιβλητικό 3-0 της Σάο Πάολο εναντίον της Παλμέιρας. Από τη μία επεκτάθηκε στα δέκα χρόνια το εντός έδρας αήττητο των «σομπεράνο» στο κλασικό ντέρμπι, ενώ η Παλμέιρας έμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού, δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν.  Πάντως ο Ντένιλσον σημείωσε το ομορφότερο γκολ του αγώνα, ενώ ο σκόρερ των δύο τερμάτων αποχώρησε τραυματισμένος (πάλι).

Με απίθανο αυτογκόλ του Ραλφ στο 86ο λεπτό, η Ναούτικο επιβλήθηκε με 2-1 της Κορίνθιανς. Στο 30ό λεπτό ο Κιέζα είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Χοσέ Γκερέρο ισοφάρισε για τους «τιμάο» στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 1-1 έμειναν Σάντος και Ιντερνασιονάλ. Οι μεν δεν είχαν τον τιμωρημένο Νεϊμάρ και οι δε παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματισμένο Λεάντρο Νταμιάο. Ο 22χρονος φορ, Μπερνάρντο, διαμόρφωσε το 1-0 για τη Σάντος στο 15ο λεπτό και ο Κασιάνο ισοφάρισε στο 51ο για τους ανώτερους «κόκκινους».

Τέλος η Γκρέμιο επικράτησε με 2-1 της Κρουζέιρο σε παιχνίδι που σημαδεύτηκε από βροχόπτωση και από ανατροπή του σκορ. Στο 27ο λεπτό ο Ραμόν έβαλε τους φιλοξενούμενος μπροστά στο σκορ, την ώρα που πίεζε η Γκρέμιο. Τελικά τα γκολ των Κλέμπερ και Μαρκίνιος στο δεύτερο ημίχρονο διαμόρφωσαν το δίκαιο αποτέλεσμα.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σάο Πάολο-Παλμέιρας 3-0
Ατλέτικο Γκοϊανένσε-Βάσκο Ντα Γκάμα 0-1
Ναούτικο-Κορίνθιανς 2-1
Σάντος-Ιντερνασιονάλ 1-1
Ατλέτικο Μινέιρο-Φιγκουιρένσε 6-0
Φλουμινένσε-Μποταφόγκο 1-0
Γκρέμιο-Κρουζέιρο 2-1

Και η βαθμολογία του Brasileiro:

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΓΩΝΕΣ

ΒΑΘΜΟΙ

Φλουμινένσε

28

62

Ατλέτικο Μινέιρο

28

56

Γκρέμιο

28

53

Βάσκο Ντα Γκάμα

28

50

Σάο Πάολο

28

46

Ιντερνασιονάλ

28

42

Μποταφόγκο

28

40

Κορίνθιανς

28

39

Ναούτικο

28

37

Κρουζέιρο

28

36

Πορτουγκέζα

28

36

Φλαμένγκο

28

35

Μπαΐα

28

35

Σάντος

28

35

Πόντε Πρέτα

28

34

Κοριτίμπα

28

32

Σπορτ Ρεσίφε

28

27

Παλμέιρας

28

26

Φιγκουιρένσε

28

22

Ατλέτικο Γκοϊανένσε

28

20

Σημείωση: Οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

 

 

 

 

 

 


Brasileiro: «Λύγισε» ο Ροναλντίνιο (videos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved