Τεν Κάτε: «Θα κάνω καλύτερο τον Σιμάο»

Τεν Κάτε: «Θα κάνω καλύτερο τον Σιμάο»

Την δέσμευση ότι θα μετατρέψει τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ σε ακόμα καλύτερο ποδοσφαιριστή απ’ ότι είναι έδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, με αφορμή την επικείμενη απόκτηση του Μομζαβικανού μέσου με τον οποίο συνυπήρξαν στην Παιανία, στην εφημερίδα «Goal»:

Κύριε Τεν Κάτε, καλησπέρα, σας τηλεφωνώ από την Ελλάδα…
«Από την Ελλάδα; ΟΚ, αυτό κι αν είναι έκπληξη… Πώς και με θυμηθήκατε;»
 
Μάλλον εσείς μας… θυμηθήκατε. Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν πολύ καλά διασταυρωμένες πηγές που αναφέρουν πως είστε σε προχωρημένες συζητήσεις και κοντά σε συμφωνία με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Την επιβεβαιώνετε ή τη διαψεύδετε αυτή την πληροφορία;
«Χμ… Το μόνο που μπορώ να σας επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή είναι ότι πάντοτε με ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες. Και ναι, ο Σιμάο είναι ένας από αυτούς. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σας;».
 
Θα έλεγα ότι πιο πολύ ήταν μια… χαρακτηριστική «απάντηση Χενκ Τεν Κάτε». Έχετε, άλλωστε, ένα ξεχωριστό στιλ να επιβεβαιώνεται ή να περνάτε κάτι με τον δικό σας τρόπο, χωρίς να λέτε απευθείας «ναι».
«(γελάει). Ναι… Έτσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα είμαι».
 
Τον Παναθηναϊκό τον παρακολουθείτε καθόλου;
«Όχι όσο θα ήθελα. Από το Ίντερνετ μαθαίνω κάποια πράγματα κι αυτά όσο μπορώ να καταλάβω μέσω μεταφράσεων. Γνωρίζω, όμως, ότι εδώ και καιρό έχει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τέτοια ώστε και να κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης».
 
Αλήθεια είναι, αλλά τουλάχιστον το κομμάτι «Ευρώπη» κατάφερε να το «σώσει» στο φινάλε η νέα διοίκησή του. Αλλά όντως έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα…
«Αυτό είναι λυπηρό. Είχα μία εντελώς διαφορετική εικόνα στο μυαλό μου. Μιας ομάδας που είχε σχετική οικονομική άνεση, που μπορούσε να σχεδιάζει πιο ψηλά βήματα και που κάθε χρόνο συμμετείχε στο Champions League. Τι να πω; Ελπίζω να βρει σύντομα τον δρόμο του…».
 
Θα επιστρέψω στο θέμα του Σιμάο…
«Επιμένεις…».
 
Ναι, γιατί ξέρω ότι ήταν – αν όχι ο πλέον αγαπημένος – σίγουρα ένας από τους 3-4 πιο αγαπημένους παίκτες σας στον Παναθηναϊκό. Εσείς, άλλωστε, τον είχατε αποκαλέσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία του 2009 «διαμάντι μέσα στη λάσπη».
«Μα ήταν… Κι ακόμη δεν έχει λάμψει όσο θα έπρεπε. Έχει μοναδικά χαρίσματα που σπανίζουν σήμερα στο ποδόσφαιρο. Και πιστεύω ότι μαζί μου, βελτιώθηκε πολύ και ανέβηκε επίπεδο. Φάνηκε αυτό στα παιχνίδια που έκανε εκείνη τη σεζόν στο Champions League, με αντιπάλους τοπ επιπέδου όπως η Ίντερ, η Βέρντερ και η Βιγιαρεάλ».
 
Του φωνάζατε, όμως, πολύ.
«Έτσι κάνω με όλους. Του φώναζα για να βελτιωθεί, να γίνει ακόμη καλύτερος, να ανεβάσει την ποιότητά του. Αν συνεργαστεί ξανά μαζί μου, πιστεύω ότι θα τον βελτιώσω ακόμη περισσότερο».
 
Αν ή… όταν συνεργαστεί;
«(γελάει) Κάνε λίγο υπομονή, θα δούμε. Προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο “αν”».
 
Προλαβαίνετε να δείτε καθόλου το Euro;
«Ναι, τα ματς της Ολλανδίας. Παρακολούθησα και την πρεμιέρα της Ελλάδας με την Πολωνία και χάρηκα που είχα την ευκαιρία να δω αρκετούς παλιούς μου παίκτες. Τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Νίνη, τον Σαλπιγγίδη. Χάρηκα πολύ ειδικά για τον “Σάλπι” που μπήκε αλλαγή και πέτυχε το γκολ που έδωσε τον βαθμό στην Ελλάδα».
 
Κι έπαιξε δεξιός ακραίος επιθετικός, σε μία θέση στην οποία επί της ουσίας εσείς τον καθιερώσατε από το 2008 και μετά…
«Αυτό είναι αλήθεια. Είδα ότι του ταίριαζε περισσότερο να παίζει στο δεξιό “φτερό” από ό,τι στην κορυφή της επίθεσης, διότι είχε την ευκαιρία να κάνει πιο χρήσιμα πράγματα. Είναι γρήγορος και στην κίνηση και στη σκέψη, ξέρει πώς να κινηθεί στον χώρο και εκτός από καλός εκτελεστής είναι και παίκτης ομάδας. Θα “ψάξει” πάντα τον συμπαίκτη του για το γκολ».
 
Τον Νίνη πώς τον είδατε;
«Κι αυτός είναι ένας παίκτης που θεωρώ ότι βελτιώθηκε στο διάστημα που δουλέψαμε μαζί. Είδα κάποια καλά αλλά και κάποια όχι και τόσο καλά στοιχεία. Πλέον, σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να εμφανίζεται πιο ώριμος. Θα πρέπει να τον ενδιαφέρει περισσότερο η κατοχή της μπάλας και πώς θα την περάσει στην επίθεση».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved