Φαβάλι στο Onsports: «Μακάρι να το πάρει ο Ατρόμητος!»

Φαβάλι στο Onsports: «Μακάρι να το πάρει ο Ατρόμητος!»

Τρία χρόνια πέρασε στον Ατρόμητο, τον αγάπησε κι αγαπήθηκε. Ο Λούκας Φαβάλι δεν ξεχνά τους Περιστεριώτες και μιλώντας στο Onsports δηλώνει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Μακάρι να το πάρουν!».

Ο Αργεντινός μέσος του Λεβαδειακού ήταν μέλος της παρέας που έφτασε και πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου. Μπορεί να μην είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έζησε όμως όλη την αγωνία της προετοιμασίας και του αγώνα και πικράθηκε όπως και οι συμπαίκτες του από το αρνητικό αποτέλεσμα και από όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Τώρα θεωρείται «ουδέτερος», ως παίκτης των Βοιωτών, η προτίμησή του όμως είναι ξεκάθαρη. Κι έχει κυανόλευκο χρώμα...

Λούκας, πώς ζει ένας παίκτης την προετοιμασία του τελικού, ειδικά αν αγωνίζεται σε ομάδα που δεν διεκδικεί συχνά τρόπαια...

«Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην ονειρεύεται να παίξει σε τελικό Κυπέλλου, έστω και αν στην Ελλάδα ο θεσμός δεν έχει την αίγλη που έχει σε άλλες χώρες. Αυτή η εβδομάδα που κύλησε είναι σίγουρα όμορφη για τους παίκτες του Ατρομήτου, όπως όμορφη ήταν και αυτή που βιώσαμε πέρσι. Βέβαια, οι νυν ποδοσφαιριστές είναι πιο τυχεροί από εμάς...».

Γιατί το λες αυτό;

«Επειδή πέρσι είχαμε διπλό άγχος. Οταν διεξήχθη ο τελικός, είχε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, το γεγονός όμως ότι παλεύαμε μέχρι τέλους για τη σωτηρία, μας είχε καταβάλλει ψυχολογικά. Φέτος, ο Ατρόμητος πάει στον τελικό έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία και έχοντας υλοποιήσει τους στόχους του. Αρα, μπορεί να το χαρεί, να το ευχαριστηθεί κι όπου τον βγάλει».

Τι πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να νικήσει τον Ολυμπιακό που δεδομένα είναι το φαβορί στον τελικό;

«Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε έχει ένα στοιχείο στο παιχνίδι του που τον καθιστά πολύ δυνατό. Πιέζει πολύ ψηλά, κλέβει πολύ εύκολα τη μπάλα και βρίσκεται επί 90 λεπτά γύρω από ή μέσα στην περιοχή σου. Σε πνίγει με απλά λόγια. Ο Ατρόμητος, λοιπόν, πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει αυτή την πίεση. Να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να μην διακινδυνεύει να κάνει λάθη που θα στοιχίσουν. Το σημαντικό, λοιπόν, όπως το βλέπω εγώ, είναι να υπάρχουν συνεχώς παίκτες γύρω από τη μπάλα που θα δίνουν στηρίγματα σε αυτόν που την έχει στα πόδια του. Μπορεί να το κάνει αυτό ο Ατρόμητος, διότι έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του».

Πιστεύεις ότι ο Ατρόμητος θα μπει επιφυλακτικά στο ματς και με αμυντικογενή τακτική;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις εύκολα στα ίσια τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, νομίζω ότι ο Ατρόμητος δεν μπορεί και ίσως δεν πρέπει να αλλάξει τη φιλοσοφία του. Δεν είναι ομάδα που παίζει αμυντικά, αλλά που προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της και με αυτόν τον τρόπο πέτυχε ό,τι πέτυχε φέτος».

Αν έπρεπε να διαλέξεις έναν παίκτη που με την καλή του απόδοση μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα, ποιον θα διάλεγες;

«Νομίζω ότι τον φαντάζονται όλοι. Αναφέρομαι στον Μήτρογλου, όχι μόνο επειδή είναι αυτός που σκοράρει, αλλά και γιατί θα απασχολεί τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και δεν θα τους αφήνει να προωθούνται. Είναι, ωστόσο, αδικία να ξεχωρίσεις έναν ποδοσφαιριστή. Το λέω αυτό γιατί ο φετινός Ατρόμητος έφτασε εκεί που έφτασε γιατί έχει εξαιρετική άμυνα και πολύ καλή μεσαία γραμμή»

Ευχή σου;

«Να γίνει ένα παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν όλοι και από το οποίο θα απουσιάσουν τα περσινά φαινόμενα. Και βέβαια, να το πάρει ο Ατρόμητος. Μακάρι να συμβεί αυτό, το θέλω πολύ γιατί έχω ακόμα φίλους στην ομάδα και ξέρω πόσο πολύ το θέλουν. Εξάλλου, πρόκειται για ένα σωματείο με φοβερό κλίμα στα αποδυτήρια, πολύ καλή οργάνωση και φιλοδοξίες. Αξίζει να πάρει έναν τίτλο...».

Εχεις μιλήσει με κάποιον από την ομάδα. Και αν ναι, τι τον συμβούλεψες;

«Μίλησα με τον Μπρίτο. Παίξαμε πολλά χρόνια μαζί, περάσαμε πολλές χαρές και πίκρες και παραμένουμε φίλοι. Του είπα απλά να παίξει τη μπάλα που ξέρει. Ελεύθερα και χωρίς άγχος. Εχω ένα καλό προαίσθημα για τον Εντου...».

 



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved