Ποτέ ξανά!.. (photos+videos)

Ποτέ ξανά!.. (photos+videos)

Ολυμπιακός και Ατρόμητος καλούνται να διαγράψουν απόψε (20:30), από τις μνήμες των Ελλήνων φιλάθλων, τα όσα έγιναν πέρυσι, στον τελικό, μεταξύ της ΑΕΚ και της ομάδας του Περιστερίου. Οι δύο ΠΑΕ μίλησαν για γιορτή τις προηγούμενες μέρες. Το μόνο που απομένει να δούμε, είναι αν θα τα καταφέρουν στην πράξη...

Τα επεισόδια πριν και κατά τη διάρκεια του περυσινού τελικού Κυπέλλου, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου, οι ανακοινώσεις των δύο ΠΑΕ και του ΠΣΑΤ, οι δηλώσεις των δύο προέδρων, οι αντίστοιχες του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου και του πρώην, πλέον, γενικού διευθυντή της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνού, «εξόρισαν» στη λήθη την κατάκτηση του τροπαίου από την «Ένωση». Ποιος θυμάται ποιοι πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΚ; Κανείς...

Στο περυσινό τελικό τα είδαμε όλα. Γίναμε μάρτυρες επίθεσης εναντίον των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου από ανεγκέφαλους χούλιγκανς, οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Είδαμε επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και αντίστοιχων του Παναθηναϊκού, ενώ το ίδιο έγινε πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς επίσης και την ώρα που παιζόταν ο Εθνικός ύμνος.

Είδαμε ιδίοις όμμασι, στο ημίχρονο, ένταση μεταξύ του προέδρου του Ατρόμητου, Γιώργου Σπανού και του ομολόγου του, της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη. Ο πρώτος λίγο αργότερα μιλούσε τελικό - παρωδία, ενώ η ανακοίνωση της ΑΕΚ χαρακτήριζε τον Ατρόμητο ομάδα... γειτονιάς. Η ομάδα του Περιστερίου απάντησε περίπου στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος απαίτησε μέτρα για να μην γίνει ο επόμενος τελικός στη Γερμανία. Ο Γιώργος Δώνης, λίγο νωρίτερα, χαρακτήρισε ως... μπουρδ... τον τελικό, κάτι για το οποίο δεν μετάνιωσε αργότερα, όταν ήταν απόλυτα ήρεμος.

Υπενθυμίζουμε ότι ανακοίνωση για τα όσα έγιναν εξέδωσε τόσο ο ΠΣΑΠ, ενώ έγινε ΕΔΕ για αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από καταγγελία οδηγού λεωφορείου...

Το μεγάλο... στοίχημα, έτσι, μετά τα περυσινά, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Ατρόμητο, είναι να κάνουν ό,τι καλύτερο, προκειμένου οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν έναν τελικό - γιορτή.

Σε αυτό συμφώνησαν οι δύο ΠΑΕ εδώ και αρκετό καιρό και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου, μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιώργου Σπανού. Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν θέαμα εντός του αγωνιστικού χώρου και «ας νικήσει ο καλύτερος», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

«Εμείς, θα προσπαθήσουμε - αυτή τη φορά - να μην χαλάσουν αυτή τη γιορτή. Θα προσπαθήσουμε να μην γίνει το παραμικρό, αλλά να γίνει ό,τι καλύτερο και όλα να πάνε καλά. Έχω παρακολουθήσει πολλούς τελικούς στο εξωτερικό και κυρίως στην Αγγλία. Το όραμά μου είναι να έχουμε τέτοιους τελικούς και στην πατρίδα μας», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Σπανός τόνισε: «Να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ένας τελικός Κυπέλλου. Η Πολιτεία με την αστυνομία, η ΕΠΟ και οι ομάδες να έχουμε άψογη συνεργασία για να μην συμβούν τα περσινά. Οι ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά και μόνο. Θέλουμε να γίνει ένας τελικός - γιορτή».

Σύμμαχο, πάντως, οι δύο ΠΑΕ θα έχουν την αστυνομία, η οποία μετά τα όσα έγιναν πέρυσι, αλλά και στο φετινό ματς του πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αναμένεται να είναι... παρούσα. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι θα λειτουργεί – μετά από καιρό – το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΠΟ:

«Ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2012 Ατρόμητος Αθηνών-Ολυμπιακός, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 28 Απριλίου με ώρα έναρξης 20:30, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

1.Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30.

2.Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3.Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την Αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ».

Ποτέ ξανά!.. (photos+videos)



«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved