Πασβάντης: «Κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα φουσκωτοί»

Πασβάντης: «Κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα φουσκωτοί»

Ο προπονητής Νέων του Πλατανιά, απάντησε στον ομόλογό του τού Ηρακλή Ψαχνών για το επεισοδιακό ματς του Σαββάτου (24/03).

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε στο μεταξύ τους παιχνίδι του Σαββάτου (24/03) έδωσε ο προπονητής Νέων τουν Πλατανιά Χανίων, Νίκος Πασβάντης, απαντώτας στις δηλώσεις του προπονητή των Νέων του Ηρακλή Ψαχνών, Παναγιώτη Τοκσπασίδη στο Onsports.

Με επιστολή του, λοιπόν, στην ιστοσελίδα «athlitiko», o Πασβάντης έκανε λόγο για «φουσκωτούς» που περιφέρονταν ανεξέλεγκτα στον αγωνιστικό χώρο.

Η επιστολή του:

«Πολλές φορές είναι καλύτερα όταν μιλάς να μάθεις και να σέβεσαι τις λέξεις, γιατί αυτές θα σε τιμωρήσουν και θα σε αποκαλύψουν. Ο κύριος Τοκπασίδης -δυστυχώς γι' αυτόν- πάνω στην βιασύνη του να σκεπάσει τις αηδίες που προκάλεσε η ομάδα του φέρνοντας το ποδόσφαιρο ξανά πίσω στις πέτρινες εποχές, ξεγυμνώθηκε από τα λεγόμενά του όταν και αναφέρεται για το πρώτο ματς στα Χανιά. Εκεί φανερώνει ξεκάθαρα, αλλά και ζωγραφίζει τις προθέσεις του για αυτά που θα ακολουθούσαν.

Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο συνάδερφο, οι φουσκωτοί που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν πάρει θέση από νωρίς δίπλα στον πάγκο μας και έβριζαν, απειλούσαν και χειροδικούσαν στο προπονητικό τιμ, ήταν η 'απάντηση' για το πτυχίο διερμηνέα που σας ζητήθηκε όπως λέτε; Οι τρεις βοηθοί του -ούτε ο Μουρίνιο έχει τόσους- που ξαφνικά βρέθηκαν και αυτοί στον πάγκο άσχετα αν επιτρέπεται μόνο ένας, με τον οχετό υβριστικών λέξεων στο πρόσωπό μου και στην ομάδα μου, ήταν για την αποβολή σας στο πρώτο ματς σε ανάλογη συμπεριφορά που είχατε και τότε;

Όσο για τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας που με την τεράστια κοιλιά του με ωθούσε συνέχεια λέγοντάς ότι μου προσφέρει προστασία. Από ποιον να μου προσφέρει προστασία κύριε Τοκασλίδη; Από τους νταβατζήδες που είχατε προμελετημένα οδηγήσει εσείς και η ομάδα σου μέσα σε ένα αθλητικό χώρο εκεί όπου δεν είχε θέση κανένας από αυτούς τους παρείσακτους, αλλά μόνον οι αθλητές των δύο ομάδων; Το ότι προσχεδιασμένα δεν είχε έρθει παρατηρητής του αγώνα, αλλά το ανύπαρκτο διαιτητικό τρίο αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι αφήνοντας έτσι την ομάδα μου εντελώς εκτεθειμένη σε όποιον ήθελε να μπαίνει και να βρίζει έμενα και τον συνεργάτη μου κ. Μαχαίρα;

Η κωμωδία συνεχίστηκε λίγο αργότερα όταν γύρω στο 40’ του αγώνα αυτοσχεδιάσατε να βαφτίσετε κάποιον ως παρατηρητή που εμφανίσατε ως διά μαγείας! Φυσικά σε όλη αυτήν την φαρσοκωμωδία την μεγαλύτερη ευθύνη φέρνει ο διαιτητής και οι βοηθοί του. Και δεν μιλώ για αγωνιστικούς λόγους, αφού προσωπικά εμένα αλλά και την ομάδα του Πλατανιά, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά η βελτίωση των αθλητών μας και αυτό φαίνεται στις χαώδεις διαφορές που υπήρχαν ηλικιακά στις δυο ενδεκάδες. Αδιάψευστος μάρτυρας το φύ λλο αγώνα. Χρησιμοποιήσατε ποδοσφαιριστές ηλικίας 23 χρονών σε αντίθεση με την ομάδα μου που ξεκίνησε με οκτώ 17χρονους, αλλά η μόνη διαφορά που υπήρχε ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ήρθαν στην πόλη σας για να παίξουν ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την δική σας, με την απροκάλυπτη κάλυψη της διαιτησίας που σε κανένα σημείο δεν προστάτευσε την σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας, είχε επιδοθεί στην επίδειξη αντιαθλητικού παιχνιδιού και ανάρμοστης συμπεριφοράς απέναντι σε παιδιά που έχουν τα ίδια όνειρα και φιλοδοξίες συνεπικουρούμενη από εσάς. Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος της αναμέτρησης να αναγκαστούμε να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο της αποστολής με δυο αθλητές σοβαρά τραυματισμένους.

Κύριε Τοκπασίδη δεν περίμενα ποτέ μετά από την μακροχρόνια πείρα που έχω στα ελληνικά γήπεδα ότι θα βγείτε και θα αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας. Εξάλλου εδώ υπάρχουν τεράστια παραδείγματα όπου μπροστά σε εκατομμύρια ματιά διαστρεβλώνεται η αλήθεια, θα περίμενα κάτι διαφορετικό; Θα περίμενα όμως τουλάχιστον να έχετε την ευαισθησία να κρατήσετε τα προσχήματα. Αυτός είναι ο ρόλος που σας έχει αναθέσει η διοίκηση την ομάδας των Ψαχνών; Τότε σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Είστε ανεπανάληπτος και κορυφαίος στο είδος του. Αν όχι τότε θα πρέπει πολύ γρήγορα οι άνθρωποι αυτοί να σκεφθούν πού έχουν αναθέσει τις τύχες αθλητών που στα επόμενα χρόνια θα τους αντιπροσωπεύουν πανελλαδικά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από αυτή την αίσθηση παντελούς περιφρόνησης των κανόνων του δικαίου και της ηθικής που διακατέχει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μόνο ζήτημα έλλειψης αθλητικής αγωγής και κουλτούρας, αλλά και ανύπαρκτης σχολικής και οικογενειακής αγωγής. Φυσικά διακρίνεται και από σαφέστατο έλλειμμα κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης. Να βλέπεις την ασχήμια και να τη θεωρείς φυσιολογική. Ποτέ δεν μάσησα τα λόγια μου για ανθρώπους και ειδικά σαν κάτι τέτοιους που προχτές δηλητηριάσαν την ψυχή παιδιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα με κατεύθυνση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σήμερα, η τυφλή βία δεν είναι πια γηπεδικό προνόμιο μόνο αλλά μεταφέρθηκε ως κοινωνικός χουλιγκανισμός στο δρόμο και μάλλον την έχει εμπεδώσει πολύ καλά η ομάδα σου.

Κύριε Τοκπασίδη βιαστήκατε να μιλήσετε και αδιάψευστος μάρτυρας για ακόμη μια φορά είναι η αθλητική ιστοσελίδα του τόπου σας (dinataathlitika.gr) εκεί όπου υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα… μπουμπούκια σας που ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για την φάση του τελευταίου γκολ όπου φαίνεται πεντακάθαρα η θέση του αμυντικού της ομάδας μας που διώχνει την μπάλα. Όπως κοπτόσαστε από ένα προπονητή της δικής σας φιλοσοφίας και τις υγιείς ιδέες σας θα θέλαμε να είχατε την πυγμή να δηλώσετε παρών και να σβήσετε αυτήν την κατάσταση που εξελισσόταν μπροστά σας και 17 παιδάκια να αισθάνονται εγκλωβισμένα μέσα σε ένα χώρο που θα έπρεπε να ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου και όχι ζούγκλα. Εγώ δεν είμαι από την Κρήτη, αλλά γνωρίζοντας σας από κοντά είμαι πολύ χαρούμενος που ζω στην πόλη των Χανίων. Η ανευθυνότητά σας δεν έχει όρια».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved