Ζήνδρος: «Κάθε ντέρμπι είναι ξεχωριστό»

Ζήνδρος: «Κάθε ντέρμπι είναι ξεχωριστό»

Ο Γιώργος Ζήνδρος μιλάει στο Onsports για το ντέρμπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του Άρη, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του κρίσιμου αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, μιλάει στο Onsports για το επικείμενο ντέρμπι, ενώ κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, φέρνει στη μνήμη του τις εικόνες από την εποχή που αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν οι πρωταγωνιστές αυτών των αναμετρήσεων.

-Τι γεύση σας αφήνει μετά από τόσα χρόνια το γεγονός ότι συγκαταλέγεστε ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ του Άρη;

«Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό γιατί σε αυτήν την ομάδα ανδρώθηκα, σε αυτήν την ομάδα έπαιξα και πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια και το γεγονός ότι είμαι ο τέταρτος σκόρερ του Άρη είναι μια τιμητική διάκριση. Δυστυχώς αυτή η διάκριση δεν  συνδέθηκε με κάποιο τίτλο και αυτό είναι που μας στοιχειώνει ακόμα και ειδικά την ομάδα που είχαμε στη δεκαετία του '80».

- Υπάρχει κάποιο ντέρμπι μεταξύ Άρη - ΠΑΟΚ που σας έχει μείνει στο μυαλό;

«Όλα τα παιχνίδια ένα ένα είναι ξεχωριστά. Τα θυμάμαι όλα είτε κερδίσαμε, είτε χάσαμε είτε φέραμε ισοπαλία. Τα ντέρμπι αυτά μένουν χαραγμένα πάντα στο μυαλό μας και νομίζω ότι είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου αυτά τα παιχνίδια και ιδιαίτερα αυτό το «el classico» της Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι ξεχωριστό και σε χαροποιεί ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι μπροστά σε τόσο κόσμο».

- Ως παλιός ποδοσφαιριστής του Άρη, έχοντας ζήσει πολλές  αναμετρήσεις μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, βλέπετε διαφορές στο πώς ζούσε παλιά ο κόσμος το ντέρμπι σε σχέση με το πώς το ζει σήμερα;

«Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές και αυτός που δεν το δέχεται νομίζω ότι κάνει λάθος. Άλλο ποδόσφαιρο ήταν τότε, άλλος κόσμος και άλλοι ποδοσφαιριστές. Οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές, ενώ σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά, με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αγωνίζονται πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Επίσης δεν θυμάμαι τότε στα χρόνια τα δικά μου να είναι χωρίς φιλάθλους της μιας ομάδας τα ντέρμπι. Τότε ο κόσμος πήγαινε μαζί στο γήπεδο και δύο και τρεις ώρες πριν τον αγώνα το γήπεδο ήταν γεμάτο».

-Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τότε ήταν και πιο αγνές οι εποχές;

«Σίγουρα ήταν πιο αγνές. Υπήρχε μεν η αντιπαλότητα, χωρίς ωστόσο να παρεκτρέπεται η κατάσταση, κάτι το οποίο είδαμε τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι και η κοινωνία ήταν διαφορετική και κατ' επέκταση και ο κόσμος, ο οποίος δεν βίωνε τότε όλη αυτήν την κοινωνική αναταραχή και όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά».

- Πώς βλέπετε τον φετινό Άρη, δεδομένου ότι δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν;

«Δεν ξεκινήσαμε καλά, παρ' όλες τις προσδοκίες που είχαμε, έπειτα από τις νίκες που κάναμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια της περσινής χρονιάς. Οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες και πλέον θα χρειαστούμε λίγο χρόνο ώστε να βρούμε το δρόμο μας. Το υλικό και η διάθεση υπάρχουν και νομίζω σιγά σιγα θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες και θα βρεθούμε ξανά στα «σαλόνια» της Ευρώπης».

- Θεωρείται ότι η πίεση μπορεί να παίξει το ρόλο της σε έναν τέτοιο αγώνα;

«Η πίεση και το άγχος πάντα λειτουργούν θετικά. Μπορεί ο κόσμος να θέλει να κερδίσει η ομάδα και αυτό να δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος στους ποδοσφαιριστές, αλλά η πίεση πάντα λειτουργεί ευεργετικά. Απο' κει και πέρα υπάρχουν, βεβαίως, και αστάθμητοι παράγοντες όπως η τύχη και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να παίξουν το ρόλο τους, ή ακόμα και ένας παίκτης να αλλάξει ολόκληρη τη ροή του παιχνιδιού».

-Υπάρχει κάποιος παίκτης του Άρη από το σημερινό ρόστερ, τον οποίο έχετε ξεχωρίσει;

«Αρχικά να πω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, απλά νομίζω ότι φέτος περιμέναμε πολύ περισσότερα πράγματα από τον Καστίγιο γιατί τον γνωρίζαμε και ξέραμε τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο αλλά δυστυχώς ακόμα δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ίσως είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος και να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα, αλλά θα περιμένουμε και τη φετινή χρονιά να δούμε τι μπορεί να κάνει. Νομίζω ότι ο αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Καστίγιο να αποδείξει την κλάση του μιας και τα ντέρμπι είναι για τους μεγάλους παίκτες και καθορίζονται από ορισμένες ενέργειες ξεχωριστές».

-Εσείς θα δώσετε το «παρών» στο γήπεδο;

«Βεβαίως! Δεν χάνω αγώνα του Άρη».

- Ποια ομάδα είναι κατά τη γνώμη σας το φαβορί;

«Το φαβορί είναι ο Άρης. Βέβαια σε αυτό βοηθάνε και οι ελλείψεις ποδοσφαιριστών από πλευράς ΠΑΟΚ, οι οποίες γέρνουν τη ζυγαριά προς τη μεριά του Άρη. Αυτό όμως μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα μιας και ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και δέχεται δύσκολα γκολ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved