Ώρα πρόκρισης για Ελλάδα…

Ώρα πρόκρισης για Ελλάδα…

Την Κροατία υποδέχεται απόψε (21:45, Mega, Onsports), στο Καραϊσκάκη, η Εθνική ομάδας της χώρας μας, στο κρισιμότερο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του EURO 2012. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν μείνει αδιάθετα μόλις 1.800 εισιτήρια και έτσι το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο…

Το «εισιτήριο» για την απευθείας πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας θέλει να… σφραγίσει απόψε (21:45, Mega, Onsports) το εθνικό συγκρότημα της χώρας μας, στο παιχνίδι με αντίπαλο την Κροατία.

Η Εθνική με νίκη επί της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς θα ολοκληρώσει, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, ως πρώτη (του έκτου ομίλου) τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του EURO και έτσι θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του θεσμού.

Με ενδεχόμενο «τρίποντο» η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θ’ αφήσει δεύτερη (με δύο βαθμούς διαφορά) την Κροατία και έτσι θα χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς με την Γεωργία (11/10) για να μην μπλέξει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των αγώνων μπαράζ.

Προκειμένου ν’ αποφευχθεί αυτό, βοήθεια θα προσφέρουν και οι Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν απόψε, μετά από χρόνια, το γήπεδο Καραϊσκάκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 1.800 εισιτήρια είχαν μείνει αδιάθετα μέχρι χθες το βράδυ, τα οποία και αυτά τις επόμενες ώρες αναμένεται να κάνουν «φτερά». Η επιθυμία των διεθνών ν’ αγωνιστούν στο κρισιμότερο παιχνίδι των τελευταίων μηνών σε κατάμεστο γήπεδο όπως όλα δείχνουν θα γίνει πραγματικότητα…

Σε ότι αφορά στη σύνθεση της 11άδας, όπως όλα δείχνουν η Εθνική θ’ αγωνιστεί με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους: Ζαραδούκα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη ν’ αποτελούν – από αριστερά προς τα δεξιά – την αμυντική μας γραμμή. Μπροστά τους, στα χαφ αναμένεται να παίξουν οι: Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης, με τον πρώτο να έχει έναν σαφώς πιο ελεύθερο ρόλο, μπροστά από την αμυντική μας γραμμή. Τέλος, η επιθετική τριπλέτα θ’ αποτελείται, εκτός σοβαρού απρόοπτου, από τους Σαμαρά (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Γκέκα (κορυφή), αν και το σενάριο να παίξει ο Χαριστέας στη θέση του επιθετικού του ΠΑΟΚ μόνο απίθανο δεν πρέπει να θεωρηθεί.

ethinakaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Απέναντί τους θα βρουν την ανανεωμένη Κροατία, του Μόντριτς, του Πέρισιτς, του Γέλαβιτς και του Εντουάρντο, η οποία μπορεί να μην έχει πετύχει όσα η ομάδα του 1998, του Σούκερ, του Ασάνοβιτς, του Σόλντο, του Μπόμπαν και των υπολοίπων που είχαν καταφέρει να κατατάσσουν την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας,, ωστόσο είναι μια ομάδα η οποία δεν… αστειεύεται.

Οι Κροάτες βασίζονται πολύ στους Λούκα Μόντριτς και τον Νίκο Κράνιτσαρ, ενώ ο Μπίλιτς ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του ένα παιχνίδι κυριαρχίας, κάτι που της δίνει το πλεονέκτημα στο τέμπο και στον ρυθμό του αγώνα.

Η ομάδα που αναμένεται να παραταχθεί είναι κατεξοχήν νεανική, καθώς η νέα φουρνιά του κροατικού ποδοσφαίρου, από την μέση και μπροστά, έχει στοιχεία που την καθιστούν ένα εξαιρετικό σύνολο, κάτι που το μαρτυράει η θέση των Κροατών στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς βρίσκεται στην 9η θέση.

Η πιθανή ενδεκάδα της Κροατίας είναι η εξής: Πλετικόσα, Στρινιττς, Τσόρλουκα, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Κράνιτσαρ, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς, Πέρισιτς.

Η προϊστορία

Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 5 φορές (1 νίκη-3 ισοπαλίες-1 ήττα), με τελευταία αυτή στο «Μαξιμίρ», όπου η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε ν’ αποσπάσει τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας στις 07/09 του 2010.

Η μοναδική ήττα που έχουμε γνωρίσει από τους Κροάτες ήταν το 1998 στο «Καυτανζόγλειο» με γκολ του Νταβόρ Σούκερ, ενώ η μοναδική μας νίκη είναι με 3-2 σε φιλική αναμέτρηση στην Αθήνα.

Το αστέρι

Φυσικά ο Λούκα Μόντριτς είναι ο… ιθύνων νους για την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς. Όλες οι… μπάλες περνάνε από τα πόδια του βραχύσωμου άσου της Τότεναμ, ο οποίος μοιράζει αριστουργηματικά το παιχνίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Φυσικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος ο βραχύσωμος, αλλά θαυματουργός, μέσος και έχει ενδιαφέρον το πώς θα προσαρμοστεί η ελληνική άμυνα ώστε να καταφέρει να τον εξουδετερώσει.

Τέλος, τα στημένα του άσου της Τότεναμ είναι… φωτιά και καλό θα είναι να αποφευχθούν τα φάουλ κοντά στα καρέ του Τζόρβα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Χάουαρντ Γουέμπ αν είναι επιρρεπής στα σφυρίγματα…

Ο προπονητής

Ίσως να είναι το πραγματικό αστέρι αυτής της Εθνικής. Με εμφάνιση που παραπέμπει σε… ροκ σταρ, ο Σλάβεν Μπίλιτς είναι αγαπητός από όλη την ομάδα και έχει καταφέρει να πάρει το 100% από κάθε παίκτη.

Ο Μπίλιτς βρίσκεται από το 2006 στον πάγκο της Κροατίας και δεν διστάζει να έρθει σε κόντρα με τα μεγάλα αστέρια της ομάδα, όταν υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα, καθώς στο παρελθόν είχε αποβάλει από την Εθνική τους Σρνα, Όλιτς και Μπάλαμπαν επειδή είχαν νυχτοπερπατήσει!

Η αφοσίωση του Μπίλιτς είναι τόσο μεγάλη στην Εθνική ομάδα, που έχει κατά καιρούς απορρίψει προτάσεις από ομάδες της Αγγλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας για να μείνει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το ρόστερ:

Όνοματεπώνυμο

Θέση

Ηλικία

Σύλλογος

Στίπε Πλετικόσα

Τερματοφύλακας

32

Ροστόφ

Ντάνιελ Σούμπασιτς

Τερματοφύλακας

26

Χάιντουκ

Ιβάν Κελάβα

Τερματοφύλακας

23

Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Γιόζιπ Σίμουνιτς

Αμυντικός

33

Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Βέντραν

Αμυντικός

25

Τότεναμ

Ντέγιαν Λόβρεν

Αμυντικός

22

Λιόν

Ιβάν Στρινιττς

Αμυντικός

24

Ντνίπρο

Γκόρντον Σίλντεφελντ

Αμυντικός

26

Άιντραχτ

Ντομαγκόι Βίντα

Αμυντικός

22

Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Σίμε Βρσάλικο

Αμυντικός

19

Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Ντάριο Σρνα

Αμυντικός

29

Σάχταρ

Νίκο Κράνιτσαρ

Μέσος

27

Τότεναμ

Λούκα Μόντριτς

Μέσος

26

Τότεναμ

Ιβάν Ράκιτις

Μέσος

23

Σεβίλλη

Ογκνιέν Βουκόγεβιτς

Μέσος

27

Ντινάμο Κιέβου

Τόμισλαβ Ντουίμοβιτς

Μέσος

30

Ντινάμο Μόσχας

Ιβάν Πέρισιτς

Μέσος

22

Μπορούσια

Μίλαν Μπαντέιγ

Μέσος

22

Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Μάτο Γιάγιαλο

Μέσος

23

Κολωνία

Ιβάν Κλάσνιτς

Επιθετικός

31

Μπόλτον

Εντουάρντο

Επιθετικός

28

Σαχτάρ

Μάριο Μάντζουκιτς

Επιθετικός

25

Βόλφσμπουργκ

Νίκιτσα Γέλαβιτς

Επιθετικός

26

Ρέιντζερς

Νίκολα Κάλινιτς

Επιθετικός

23

Ντνίπρο



Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Και επίσημα σε ελεύθερο κανάλι ο τελικός του Conference League
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Και επίσημα σε ελεύθερο κανάλι ο τελικός του Conference League
ΕΣΑΚΕ: Πρόστιμα σε Ολυμπιακό, Άρη, Περιστέρι
ΕΣΑΚΕ: Πρόστιμα σε Ολυμπιακό, Άρη, Περιστέρι
Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής και επίσημα ο Χρήστος Κόντης!
Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής και επίσημα ο Χρήστος Κόντης!
Η υπόσχεση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΟΠΑΠ GAME TIME για το FINAL 4
Η υπόσχεση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΟΠΑΠ GAME TIME για το FINAL 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved