Πάπα: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά!»

Πάπα: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά!»

Επί παντός επιστητού μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο διεθνής αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης μίλησε για το παρόν και το μέλλον του «γαλανόλευκου» συγκροτήματος, τη δική του ποδοσφαιρική πορεία, αλλά και τον Λιονέλ Μέσι!

«Ο προπονητής πάντα παίζει αποφασιστικό ρόλο σε μια ομάδα που νικάει. Το ίδιο ισχύει και με τον Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, συγκεκριμένοι κανόνες ισχύουν και για τις επιτυχίες και για τις αποτυχίες. Ο προπονητής δεν μπορεί να βάλει γκολ, ούτε να αποτρέψει ένα. Πάντα εξαρτάται από το σύνολο και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό», τόνισε αρχικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και συμπλήρωσε σχετικά με το ενδεχόμενο να ξαναζήσει η Ελλάδα... στιγμές 2004:

«Στο Euro 2004 τα πάντα ήταν τέλεια. Η ομάδα ήταν πολύ σφιχτή στην άμυνα και εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της στην επίθεση. Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί μια επιτυχία αυτού του μεγέθους, αλλά δεν υπάρχει τυχαία το... ρητό που λέει ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».

Ερωτηθείς για την απόδοσή του στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, όταν και… έσβησε τον Λιονέλ Μέσι, υπογράμμισε:

«Ο Μέσι είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, γιατί πολύ απλά κάνει τα πάντα ταχύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλο στον πλανήτη. Ωστόσο, δεν θα χαρακτήριζα εκείνο το παιχνίδι ως το υψηλότερο σημείο της καριέρας μου, αλλά ως μια πολύ καλή εμφάνισή μου».

Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 της Βραζιλίας, τόνισε: «Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμένα. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα... βατό γκρουπ στα προκριματικά, όμως, κάθε ματς θα είναι περίπλοκο. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούμε στο Μουντιάλ».

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Βέρντερ Βρέμης, αλλά και τη μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική του πορεία:

«Η πρώτη εντύπωση που έχω είναι πολύ θετική. Στη Βέρντερ μου επεφύλαξαν σπουδαία υποδοχή, αγαπάω την πόλη και η Μπουντεσλίγκα είναι ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, κάτι που κατάλαβα πριν ακόμα απ’ το πρώτο παιχνίδι με την Καϊζερσλάουτερν. Το μόνο που μένει είναι να βρω ένα… σπίτι (γέλια)», τόνισε αναφερόμενος στην Βέρντερ Βρέμης και συμπλήρωσε:

«Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, στην ΑΕΚ, την Τζένοα και την Μίλαν, έμαθα σημαντικά πράγματα και αυτό βοήθησε την καριέρα μου.  Δεν έχω αλλάξει καθόλου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω και να βελτιώνομαι. Φαντάζομαι όμως και τον εαυτό μου να παίζει σε μια ομάδα για πολλά χρόνια. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να… ταιριάξουν όλα τα κομμάτια. Έτσι, προς το παρόν είμαι στη Βέρντερ. Αρχικά για αυτή τη σεζόν και σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο και να βελτιώνομαι. Τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε στη Μίλαν δίπλα σε παίκτες όπως ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Γκατoύζο και ο Πάτο, ανέφερε:

«Το ότι αγωνίστηκα δίπλα σε αυτούς τους παίκτες είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είναι ξεκάθαρο ότι βγήκα κερδισμένος από αυτή την εμπειρία και έμαθα πολλά από αυτούς».

Όσον αφορά τέλος στο επώνυμό του, το οποίο έχει προβληματίσει τους ξένους δημοσιογράφους, κατέληξε:

«Πρέπει να βάζεις και μια... πρόκληση στους δημοσιογράφους, που και που», απάντησε χαμογελώντας ο «Σόκρατες» και συμπλήρωσε: «Σοβαρά τώρα, η φανέλα μου γράφει Σωκράτης, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το... καλλιτεχνικό μου. Το παρατσούκλι μου είναι Πάπας. Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό».



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved